Джигит от ПТП-то на Околовръстното: Карах със 110 км/ч! Не повече!

Имало две катастрофи, с две BMW-та, уточняват от полицията
5 яну 2017 10:37,
222
Джигит от ПТП-то на Околовръстното: Карах със 110 км/ч! Не повече!
Снимка: кадър, BTV

Единият от шофьорите, участвали в катастрофата на Околовръстното шосе в София, твърди, че е карал с не повече от 110 км/ч.

"Вината се знае на кого е, не искам да коментирам. Има си органи, които ще определят кой е виновен", поясни младият водач. Алкохолната му проба е отрицателна.

Още по темата

При катастрофата късно снощи сериозно пострадали са две жени. Те са с опасност за живота.

Шефът на "Пътна полиция" комисар Тенчо Тенев уточни, че става въпрос за две различни произшествия на едно и също място, по едно и също време.

"Двете BMW-та са се движели с несъобразена скорост. Едното от тях блъска малка кола, в която са пътували двете жени. Те са сериозно пострадали. Няколко секунди по-късно другото BMW забърсва джип и след това се удря в рекламната табела на бензиностанцията", обясни той пред bTV.

По думите му шофьорите не са били много разговорливи, но са обяснили, че са карали с малко по-висока скорост.

"И двамата нямат алкохол в кръвта. Основната версия е несъобразена скорост", заключи комисар Тенев.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова осъди гонките по пътищата и по-конкретно катастрофата на Околовръстното.

"На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги – глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление", поясни тя пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BMW Racer, нещо по гениално и рационално не можа ли да ти хрумне г-не?
158
1
 
5
 
! Отговори
ей преди 7 години
Поредните *** който пратиха хора в болница.Оня ден едно същото *** съседче си купи бмв дето е две години постаро от ***.Очаквам включване в най скоро време,дано само не претрепе някой.
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕуропеецТолкова си прав, че ме боли.
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 183Виждам, питам се, гугълвам, смея се.Какво, да плача ли?
155
1
 
6
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Както някой по долу е казл, в България шоцирането е толнова изродено, че е дори опасно да караш по правилата... все на някоя Батка ще си виновен, че караш бавно, че му се пречкаш, че си пуснал пешеходец или пък си дал възможност на друг автомобил да се престрои и т. н.... На *** е истински АД!
154
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такива *** директно в затвора
153
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова днес се изцепи от телевизията - "има буферни паркинЗи", у село Шипка сигурно така им викат:))
152
1
 
20
 
! Отговори
111 преди 7 години
Поредният Софийски *** с BMW.
151
5
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 7 години
Според мен ...Кой си ти? Кой те пита?
150
2
 
11
 
! Отговори
Красимира Стоилова преди 7 години
До КинаЛишаването от шофьорски права до края на живота, автоматично, като административна мярка, без право на обжалване ... като превантивна мярка, относно реалната възможност да се окаже обвиняем за предумишлено/непредумишлено убийство.
149
1
 
14
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Лишаване от право да шофират и двамата, въпросните автомобили директна конфискация и разпродажба на части за да се платят физическите, психическите и др. щети на потърпевшите, или на техните законни наследници.
148
7
 
22
 
! Отговори
BMW Racer преди 7 години
Според мен трябва да се направи следното, отива младежа в КАТ с документи за регистрация, подава на гишето договор за покупка, голям малък талон и прочие. Поглежда служителя вътр еи кво да види на талона пише БМВ, веднага натиска паник бутона и белезниците щракват на ръцете на купувача, от там 5 години профилактично без вина винове да полежи и тогава вече като го пуснат да му дадат номера и нов талон и да си мисли как ще кара :) С две думи трябва да ги арестуват още при самата покупка :)
147
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато се твърди, че виновни са само "джигитите", никога няма да се оправим, ако ще и смъртно наказание да се запише в закона.
146
4
 
45
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Типичен ДЖИГИТ - бмв каруцар, тръгнал на гонки да покаже СИЛА. Резултатите са налице.
145
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът с тези нарушения и гонки е КАТ, защото КАТ не изпълнява закона и затова тези правят каквото си искат.Тези двамата щяха ли да превишават скоростта, ако на ден имат по няколко глоби за превишена скорост, т.е. всеки път когато превишат скоростта, да бъдат глобявани, както се изисква от закона? Нямаше разбира се. Чинно щяха да си карат с разрешената скорост и нямаше тези две жени да пострадат.
144
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не се смени сегашната нагласа наложена от КАТ - нека да стават катастрофи, за да наказваме, с нагласата каквато е в нормалните държави - нека не се правят нарушения, за да няма катастрофи, ранени, загинали и наказани, няма да се оправим. Как се спират нарушенията е ясно - не се спират с все по-високи санкции, които се прилагат при 1 на много хиляди нарушения, както е в България, а се спират с убедеността на шофьорите в неизбежността на наказанието, ако нарушат правилата, както е в нормалн
143
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката е типичния ***, придошъл от незнайно къде в София. Мазен , възпълничък, *** и комплексиран. Прилича ми на ...... "Брадвата" който се е изказал по - долу.
142
1
 
8
 
! Отговори
До 166 преди 7 години
Защо повтарящ безумията на КАТ, че не можело до всеки шофьор да седи катаджия. Освен КАТ и хората с промити от КАТ мозъци, никой нормален човек не твърди подобна дивотия. Иска се да стане както е в нормалните държави, а не да се твърди, че все по-високите наказания записани в закона щели да спрат нарушенията. 27 години в закона се записват все по-строги наказания, а резултата е все повече нарушения и катастрофи, което е очаквано при липсата на контрол от страна на КАТ.
141
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше слезнал възмутен гражданин от друг автомобил и беше накъртил камбаната на този с БМВ-то ,щяха ли медиите да тръбят за агресия на пътя и как горкият водач сбъркал а някой го набил.Много двулични медии ,гледат само печалбата.
140
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брадва ,имам разлика от каране бързо и каране опасно и не разумно.Тези са се гонили умишлено и не са овладели колите си ,понеже са им толкова възможностите .Аз също съм против бавното каране по средата на пътя ,но не съм и за гонките от *** гочета из пътищата.