И обезщетенията като парното: Тука има, тука – не!

Компенсации ще има само за тези, които са били без отопление над 48 ч.
26
И обезщетенията като парното: Тука има, тука – не!
Снимка: архив "Булфото"

От "Топлофикация" обещават обезщетения за парното, но само за онези абонати, които не са имали топло повече от 48 часа. За останалите, които са били без отопление, но проблемите са били отстранени за по-малко от 48 часа, компенсации няма да има.

Това стана ясно от сумите на председателя на Съвета на директорите на "Топлофикация" инж. Любен Параланов.
Голямата авария в топлоподаването остави хиляди абонати без парно и топла вода миналата седмица.

"Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление. За жителите на квартали, в които сме имали проблеми, които са установени в рамките на 48 часа, няма да има обезщетение", каза той пред БНР.

Още по темата

Инж. Параланов обясни, че авария от такъв характер не е имало поне от 15-20 години.

Според него основната причина за нея е нарушаване на целостта на една от основните артерии на топлопреносната мрежа, която захранва източните квартали на София.

"Аз съм инженер и мога да кажа, че тази авария, която се получи, е в резултат на получаване на хидравличен удар. От какво се е получил хидравличният удар е въпрос, който тепърва трябва да преценим и оценим", каза още директорът.

Той обясни и че дружеството е поело големи инвестиционни задачи във връзки в мрежата.

"Нашите усилия от 2012 година насам са насочени не толкова към тези артерии, главните стебла на топлопреносната мрежа. Те са насочени основно към разпределителните мрежи – тези, които са около блоковите пространства, които не са ремонтирани повече от 30 години”, каза инж. Параланов.

Той обясни, че статистиките, които се водят за пробивите по мрежата, показват, че точно в тези области има доста пропуски и течове, за които се налага непрекъсната работа на аварийните екипи.

"Ние сме насочили усилията си в момента да подменим основно линиите, които са по-малки тръби и снабдяват кварталите с парно и топла вода, защото досега не сме имали никакви проблеми с големите артерии, големите тръби", обясни още Параланов.

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Аз не мога да разбера-що за "обезщетение" е това!?Не получаваш стоката,не плащаш,но трябва да получиш обезщетение,което обаче-не е че няма да платиш,а че някой трябва на теб да плати ОБЕЗЩЕТЕНИЕ !!!Направо ни направиха на ***,но ние сме си такива!Никой не излезе за протестира,да блокира,да иска-само се драска по форумите.Ама ние сме си българи,не сме нито румънци,нито гърци-за съжаление!!
19
3
 
3
 
! Отговори
ОСНОВЕН ЗАКОН: преди 3 години
"ТОПЛОФИКАЦИЯ"------Е КАТО "КОМУНИСТА" :
--ПРИ ТЕХ, НИКОГА , НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ И СИГУРНОСТ!!!!!!
18
1
 
4
 
! Отговори
смЕх преди 3 години
До №18 художника

В рамките на шегата ,но ако така си правиш сметките най-спокойно може да ти отговорят, че при теб водата е по-топла защото си по-близо и за това плащаш по-вече.
17
2
 
5
 
! Отговори
бееееее преди 3 години
"люпиме семки, а ги мислим за ядки"
16
2
 
10
 
! Отговори
вишисто преди 3 години
Топлофикация никога няма да я приватизират.Тя е една от черните партийни каси на управляващата с мнозинство в общината партия, a тя е Герб. Друга такава каса е ЦГМ управлявана от "приятелката" на Фандъкова шоп***ра Румяна Милова.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не е вярно - слушах интервюто по Хоризонт тази сутрин. Това, което лай.нарят от т-фикация каза, беше "всички абонати, за които потвърдим, че не са получавали топлоподаване повече от 48 часа" и на въпросът на водещия "ами как хората ще разберат" се оплете като пате в кълчища.

Изобщо - не се надявайте на никаква отстъпка, ами направо съдете. *** в т-фикация си мислят, че са вечни и безсмъртни.

(fick - на немски е същото като fuck на англисйки).
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този инжинер лъже. ВСЯКА АБОНАТНА МОЖЕ ДА ИМА СОБСТВЕНО 'ЛОКАЛЕНО" ОТОПЛИТЕЛЕНИЕ. И ТОПЛОФИИАЦИЯ ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА КАТО НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ САМОТО СИ ОБРАЗУВАНЕ НА СОЦИАЛ. ПРЕДПРИЯТИЕ ТОПЛОФОКАЦИЯ И СЕГА Е НА СУБСИДИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА. РАЗЛИКАТА Е В ТОВА, ЧЕ СЕГА ДЕРАТ ПОВЕЧЕ ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ПОЧТИ НЕ ВЗИМАТ ОТ СГРАДИТЕ НА БЮДЖЕТ. Там винаги са на пълна мощност. НЯМАТ ЗДРАВИ ВИНТИЛИ, НЯМАТ И УРЕДИ.НА РАДИАТОРИТЕ.
12
2
 
7
 
! Отговори
ПРЕЕБУШКА преди 3 години
Сега ще лъснат некоректните потребители - тези които се крият и не плащат сметки .
Така ме преебаха със Застраховка Гражданска Отговорност .
Купих си кола НОВ ВНОС , Втора Употреба . Платих ГО и я подкарах към КАТ за регистрация - оказа се че трябва пак да платя ГО заради новите номера .
11
2
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 3 години
Не наистина нЕкой повярвал ли е ,че е възможно такова чудо "Топлофикация" и обезщетение това е все едно тиквата да прочете още нЕкоя книга.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компенсацията за половината София , че нямаха парно ще се плати от другата половина , които имаха парно. Иначе добре си свършиха работата ДС на БСП , успяха да спечелят няколко хиляди гласове , но за кратко . Никога няма да забравим долната и терористична партия БКП-БСП.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха обезщетението се състои в приспадане на дните в които си бил без парно , а кой ще ми плати тока който съм изхарчил за да се топля една неделя. Да не говорим ,че от това да ти пуснат парното и да успее да стопли апартамента до 15-20 градуса при -10 на улицата ще минат още 2 дена.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част в София не е към Топлофикация.И МАЛКИЯТ % Абонати ги подхранва.
7
2
 
16
 
! Отговори
!? преди 3 години
Същото като трудоустроените - на всеки 5 години трябва да минават ТЕЛК че не са им пораснали крака ... Целия блок без парно но всеки трябва да го доказва поотделно ???
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛХОЗНИЦИТЕ ОТ СССР НАТИРИХА ХОРАТА ОТ СЕЛО КАТО ИМ ВЗЕХА СОБСТВЕНОСТА. 1944- 1960г.
НАБУТАХАГИ В АПАРТАМЕНТИ С централно отопление. И КАКТО ИМА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА. КЪДЕТО Е НАЙ ТЪНКО ТАМ СЕ КЪСА. Тия инж. ЛИ СА НАИ УМНИ В ЕВРОПА.? И КОГА ЩЕ СЕ РЕФОРМИРАТ, КАКВО ЧАКАТ?
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ме кефите колко сте глупави. Топлофикация си прави каквото си иска а вие сте им клиенти и си плащате и си плащате :)
4
3
 
14
 
! Отговори
Охранителят-София преди 3 години
Парното е голямо удобство,но заради измамното дружество Топлофикация с удоволствие бих се одказал от теца,ако можех законно да си махна тръбите без да ощетя съседите си! Няма да им плащам при спряно парно и за железата! Еее Монопол с главно М в минус на народа е определението според мен!
3
2
 
28
 
! Отговори
Roccat преди 3 години
Много ми харесва как в България правилата са, че трябва ти да подаваш молба, да доказваш нещо всеизвестно и т.н., чак тогава да ти връщат някакви смешни пари. Законът трябва да урежда това. Има ли авария дружеството автоматично да не те таксува и точка. Много некоректно от страна на топлофикация. А аз дори не съм им абонат.
2
2
 
22
 
! Отговори
Охранителят-София преди 3 години
Това е подигравка с хората! Трябва,май да разбираме,че държавата пак кляка пред монополистите!
1
3
 
23
 
! Отговори
Надя Николова преди 3 години
Заради всички техни безобразия трябваше вече да са в панделата с розови униформи.