Общинар алармира: Закриват ключови трамваи!

Столичани могат да останат без мотриси с № 6, 8, 10, 11 и 12
15 ное 2017 21:32,
40
Общинар алармира: Закриват ключови трамваи!
Снимка: архив, Булфото

Столичната община се готви на практика да закрие трамваи № 6, 8, 10, 11 и 12 в София с публикувани промени в Общия устройствен план, съобщиха от Столичния общински съвет.

Промените предвиждат да се премахне трамвая:

- по бул. Скобелев, Черни връх и Арсеналски (трамвай 6)
- по бул. Александър Стамболийски (трамваи 8, 10)
- по бул. Царица Йоана в Люлин (трамвай 8)
- между надлез Надежда и кв. Илиянци (трамваи 11, 12)
- по ул. Граф Игнатиев, като премести трамваите по ул. Гурко.

Ако се реализират тези промени, това ще доведе до премахавнето на действащите трамваи № 8, 10, 11 и 12 в София. Трамвай №6 няма да се възстанови, въпреки ангажимента на кмета на София от 2016г.

"Още при затварянето на трамвай №6 през миналата година от Коалиция Сердика внесохме доклад, с който искаме възстановяването на трамвая и отмяна на решението на СОС, с което се предвижда премахването му. И до този момент този доклад все още не е гледан в комисиите на Общинския съвет", коментира Войслав Тодоров, общински съветник в Столичен общински съвет.

Закриването на общо 5 от 14 линии би осакатило трамвайния транспорт в София, който е най-екологичният и бърз наземен градски транспорт, смята още Тодоров, като настоява да не отпадат трамвайните трасета в столицата, особено такива, които са без осигурена алтернатива.

"Ако се увеличи средната скорост на придвижване на трамваите, много от които и в момента се движат в автономни трасета, ще се намали времето за придвижване и ще се намали чакането по спирки, без да се налага увеличаване на броя на превозните средства или на работното време на служителите", допълва още Войслав Тодоров.

По повода са отправени запитваня и конкретни предложения за подобряване на градската мобилност в София до столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Каква е логиката да премахнат трамвая от ул. " Граф Игнатиев" и да го пуснат по " Гурко" където дори няма изградено трасе за тамвай и едвам се разминават две коли. Кои селяни решават къде и кога ще има трамвай. Аз съм роден 1978г. в София живея на т.нар. улица " Графа" и винаги там е имало трамвай, удобни са и са еблемата на тази улица.
33
3
 
12
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
До 32 - Живея в Западен парк. Не мнението ми е виновно , че няма нови трамваи , а това че по определени линии на градския транспорт се пътува без пари! Как да пуснеш нормален трамвай на *** - ще го съсипят на 2рия ден! Пък и го ползват без пари! А когато мине контрола първо , че не ги проверява, второ никой от ВАС не е на страната на контролата. Така *** са ербап и продължават без пари, а вие страхливо си седите гледайки през прозореца! Не заслужавате и стари трамваи!
32
11
 
3
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
До 30 - Задръствания стават защото през 80м има спирка. Всички спират, чакат хората да се слязат и да се качат. И след К.Величков става купон - 3,8,10 , не са виновни нито шофьорите , нито светофарите. Трамвайните линии не трябва да са в средата на платното , а в двата му края, до тротоара! Но това е друга тема. Така ,че според мен - трамваите са виновни за задръстването.
31
4
 
5
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
До 28 - На всеки блок ли спирка да сложим? Казах къси автобусни линии в квартала до метростанцията. В нормалните държави е така. Да ви пуснем линии пред входа да ви качват????До 29 - Пътувам сутрин в 7:30 и вечер в 17. Сутрин на втора спирка от колелото на 10-ката вече е пълно с *** - смърдящи и с всякаква липса на култура , пътуващи безплатно за наша сметка! Длъжен ли съм да им плащам? Или да мисля кой е закусил 3 ракии и ще му хрумне да е бабаит в трамвая? Вие сериозно ли???
30
1
 
4
 
! Отговори
Сасе преди 6 години
До ОбективенЗащото са хора от село ,които не могат да мислят по-мащабно... а и защото сме манипулирани ,че някой всъщност прави нещо за нас...
29
1
 
8
 
! Отговори
я по-леко преди 6 години
До Митко Георгиев: "Те и едни трамваи дето обслужват тия линии....!"А не си ли си замислял, че точно твойто мислене е причината защо по тези линии нарочно не се купуват нови трамваи, нарочно не се ремонтира трасето по Стамболийски и т.н. В западна София живеят много нормални работещи хора, за тях помисли ли???? Аз не искам да се местя в южна София, корените са ми от Коньовица, но общината с бездействие прави всичко възможно да ни съсипе района. Нови трамваи виждаме само, когато са за депо!!!!!
28
0
 
2
 
! Отговори
Сасе преди 6 години
До БОРИСОВКолко ли хора Ви мислят за истинския борисов :D Пък и не всеки обича да се под земята... на някои хора им прилошава!
27
0
 
10
 
! Отговори
Асен преди 6 години
До Митко Георгиев Ами ,ако шофьорите не не се пререждаха в грешните линии за да минат по-бързо и ако светофарите бяха регулирани ,като хората нямаше да стават задръствания! Така ,че не са трамваите виновни
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Митко ГеоргиевТи виждал ли си трамваи 8 и 10 в пиков час? Помисли ли за хората, които ежедневно пътуват с тях?
25
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
10 и 8 - в района около Стамболийски са на 1-2 минути до спирката на трамвая и 20-30 минути до метрото. Трбява да си не особено нормален, за да си мислиш, че в София метрото е достатъчно.
24
0
 
14
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Не ги ли е срам , че пращаме 1,60 за билет ,а сега ще закрият 5 линии които са важни??? Обграбиха парите на хората и сега не могат да ги поддържат или какво? Много е скъпо ли? Пълна простотия! Вместо да докажат на хората и да направят ,така че да разчитат хората на градския транспорт вместо колите си. Така не става... Няма да се намалят вредните газове по този начин. Само осъкатяват всичко... Пълни нещастници... ГЕРБ е ***!!!
23
18
 
1
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
ПОДКРЕПЯМ! Конкретно за 8 и 10-ка е пълно безмислие да съществуват , освен за да образуват задръстване по Стамболийски! И да возят електората безплатно! Паралелно на тези линии има метро! Видяли ли сте *** в метрото??? Щото не може да влезе без пари! Заповядайте на последна спирка на 10-ка да видите кой вози тоя трамвай! С 8-цата е същото. Къси автобусни линии в кварталите до метрото и махай трамвая! Те и едни трамваи дето обслужват тия линии.... пълна трагедия!
22
0
 
19
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
"Трамвай 6 няма да се възстанови, въпреки ангажимента на кмета на София от 2016г."Къде са нейните обещания? Бих се зарадвала ако нейните внуки ще прочетат какво мисля за нея. Собствено те са в Италиански лицей, като "особенно надарени" - те не пътуват с трамваи.
21
3
 
10
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 6 години
Веднъж да завършим третия лъч на метрото и да започнем лъча до Банкя, че не се знае колко време ми остава във властта.
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ЩИРЛИЦ.НЕ СЕ ТРЕВОЖИ, ДО ГРОБИЩАТА ЩЕ ТЕ ЗАКАРАТ С ИНДИВИДУАЛЕН ТРАНСПОРТ.
19
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАКРИВАТ СЕ ЛИНИИТЕ, НЕ ТРАМВАИТЕ.ЗА СТОЛИЧАНИ Е ПОЛЕЗНО ПОВЕЧЕ ХОДЕНЕ ПЕШ, ЗАТОВА ДА ЗАКРИЯТ ВСИЧКИ ЛИНИИ.
18
3
 
30
 
! Отговори
стар софиянец преди 6 години
Когато дойдоха от селата прескачаха трамвайните линии ток да не ги удари , сега ще закриват изграден екологичен транспорт !!!
17
1
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Трамваите не само, че трябва да останат, а трябва и закритите линии през последните 30 години да се възстановят и да се разкрият и нови линии на базата на съществувалите някога в София трамвайни линии. Трамваите са модерният транспорт по света, а метрото е бързата алтернатива. Разбира се при некадърни кметове като Фандъкова, това няма да стане. Те не разбират проблемите и духът на София.
16
0
 
35
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Фандъкова иска София да заприлича на Самоков, а в Самоков трамваи няма.
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотна тъпотия е да махнат 8-цата. Това е един от най-полезнире трамваи. Пък и без него как точно ще се стига до метрото ?