Родители от забавачка на протест: Искат си уволнената директорка

Според тях тя е добър мениджър на столичното 164-то ОДЗ "Зорница"
Обновена: 22 дек 2017 10:45 | 22 дек 2017 09:04, Боряна Павлова
1
Родители от забавачка на протест: Искат си уволнената директорка
Снимка: архив Reuters

Има натиск чрез SMS-и, обаждания и листчета кои деца да бъдат приети "по втория начин", който идва от дирекция "Образование" в Столичната община и от районните кметове. Това обяви уволнената директорка на 164 ОДЗ "Зорница" в кв. "Горна баня" Мариана Иванова.

Още по темата

Тя е получила заповедта за уволнение на 20 декември. Мотивите са, че има нерегламентиран прием на 24 деца.

Иванова уточни, че тези 24 деца са приети за четири години. Този прием става чрез документи за хронично заболяване или за специални образователни потребности след обаждане или есемес от началници в Столичната община.

Директорката е получавала есемеси от районния кмет на "Овча купел" Христина Семерджиева. По думите й натиск упражнява и директорката на отдел "Образование" Мария Минчева – обикновено чрез експерта Ирен Николова.

Мариана Иванова е готова да покаже писмени доказателства – есемеси. Категорична е, че на подобен натиск са подложени директорите на всички общински градини в София, заяви тя пред bTV.

Тя е категорична, че пари не е взимала. Чувала е, че родители са плащали по 3000 до 5000 лв. на по-високо ниво, но признава, че няма доказателства.

ОДЗ "Зорница" е единствената детска градина с яслена група в "Горна баня". Иванова е искала разширяване на градината и откриване на нови групи, но общината не е съдействала това да се случи.

Учителите в градината и родители на деца, които посещават или са посещавали ОДЗ "Зорница" застават зад уволнената директорка.

Те смятат, че заради нея екипът на детската градина работи добре. Една от протестиращите майки обаче смята, че проблемът е във вкарването на деца, които са извън списъците.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Вътрешен преди 3 години
Причините да не са махани директори на общински заведения са в чадъра от по-горестоящите. Нарушенията във всичките детски градини са еднакви- деца над определения максимален брй, изнудване на родители да закупуват подаръци за учителиите и т.т.т.т.н.т.н.т.н. Контролните органи си затварят очите явно срещу .....