Мъжът, убил баща си в "Лозенец" – в затворническа психиатрия

Той не си спомнял нищо, бил в добри отношения с родителите си
Обновена: 12 юли 2018 20:43 | 12 юли 2018 20:42,
11
Мъжът, убил баща си в "Лозенец" – в затворническа психиатрия
Снимка: visualhunt.com

Съдът постанови обвиняемият за убийството в "Лозенец" да бъде настанен в психиатричното отделение на болницата към Ловешкия затвор, съобщи след заседанието на съда служебният защитник на лицето адв. Гинка Маринова, предаде "Фокус".

Още по темата
Съдебното заседание за убийството в "Лозенец" се проведе при закрити врата, поради тежкото психично състояние на обвиняемия. След заседанието адвокат Гинка Маринова обясни, че причината за убийството е битов скандал за пари.

"За съжаление, обвиняемият не си спомня нищо", поясни адвокатът.

Тя допълни, че той обяснява пред съда, че е бил в добри отношения с родителите си.

"Бил е на работа в Черноморец, но са извикали майката, защото е започнал да се влошава. Изпадал е в кризи", обясни служебният защитник.

На въпрос дали лицето е взимало лекарства за шизофрения, Маринова отговори, че обвиняемият е имал предписано медикаментозно лечение, но не си е пил редовно лекарствата и дори е използвал марихуана. Защитникът коментира, че заболяването му е констатирано отдавна.

Припомняме ви, че в следобедните часове на 10 юли 2018 г. млад мъж с психични проблеми е убил баща си е и нападнал полицейски служители при опит да бъде изведен принудително от дома си. Майката на младежа е потърсила съдействие от служители в 4-то Районно управление. Жената е сигнализирала, че е била пребита от сина си, който в същото време е продължавал да нанася удари на баща си в жилището, в което живеят.

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е предприел действия за принудително влизане в жилището. Полицаите са били посрещнати от въоръжения с два ножа млад мъж. Той е отведен принудително в център за психично здраве, а в жилището е намерено тялото на баща му, покрито с прорезни рани.

Екип на Центъра за спешна помощ е констатирал смъртта му. По случая е образувано досъдебно производство.

По-късно министърът на вътрешните работи Валентин Радев уточни, че състоянието на нападнатите полицейски служители е добро. Той определи инцидента като много неприятен и заяви, че такива хора не трябва да се разхождат свободно. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов поясни, че извършителят на убийството все още е изключително агресивен и се опитва да нарани и хората от центъра, в който е настанен, за да избяга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе ви омръзва - под вола теле търсите. Сменете малко плочата - ставате досадни.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Луд умора нема!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младежът е на 26 години, т.е. роден е някъде 1991-1992 години и е възпитаник на демокрацията, но ето докъде води демокрацията.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат край дивашките драми.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейкнюз нюз. Великите българи не правят такива неща. Няма как велик българин да бие майка си и да убие баща си. Още повече православен християнин при това славянин. Не, това не е истина. Това е сорошка провокация.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Ако не беше внук на Гошкин, може би щяха да го държат под ключ в психиатрично заведение. Но се чудя на съседите, те са знаели чий потомък е този, който години наред ги е тормозил. Защо не вдигнаха патардия чрез медиите, за да принудят родителите или институциите да го сложат под ключ.Но като се обърне колата, пътища много.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този *** е внук на бивш необразован затворник, но от цк на бкп. Нещо като умален вариант на малък тошко. Казано по друг начин внукът на Гошкин. Затова не върви нищо в държавата, а ей такива внуци на колибари е пълно навсякъде. Вижте оня с мазните филии, или пък херсонския мушморок, примерите са безчет.
3
6
 
5
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Събуждам се сутринта - жената заклана. Много се уплаших, звъня на полицията, идват, протоколи, разпити, разследване - питат ме нещо, ами като нищо не помня? Помня само дето много се обичахме, късмет съм извадил, че и мен не са заклали!
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ни интересува нас това, че и с подроности нормални ли сте бе.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
техните са виновни-ако го бяха източили на *** в канала навремето вместо да го правят това никога нямаше да се случи.сега за всичко ще обвинят наркотиците които му отключили шизофренията на маминото детенце иначе то си е било ангелче ,генийче и всичко останало добро,нали така?