Крусев отсече: Оставам! Не хвърлям оставка заради "Графа"!

Променили проекта, иначе трамваите се удряли челно
Обновена: 17 окт 2018 21:05 | 17 окт 2018 17:45, Камелия Цветанова
68
Крусев отсече: Оставам! Не хвърлям оставка заради "Графа"!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев няма никакво намерение да хвърли оставка, за каквато настояват от гражданската и обществена организация "Спаси София".

Още по темата

Той призна, че към момента не обмисля да напукса поста си.

От "Спаси София" поискаха главата му заради промяна на виброизолационната подложка, използвана при ремонта на ул. "Граф Игнатиев", пък Крусев отговори, че според него е странно гражданска организация да лобира за определени фирми.

"За мен фирмите нямат никакво значение. Важното е обектът да се завърши в срок и с необходимото качество. Нито едно решение не е взето еднолично от мен, именно затова се свика експертният съвет, там 29 човека да имат еднакво мнение по един въпрос е много трудно постижимо, освен ако те не са убедени в това", коментира зам.-кметът на София.

Той допълни, че от фирмата, която доставя т.нар. виброизолационна подложка са изпратили представител, който ще внесе допълнителна яснота и ще обори неверните според тях твърдения за качеството на материалите.

"Нашата задача като възложител на ремонта е да осигурим най-доброто качество и цена и дълговечност на влаганите материали", заяви Крусев.

Той обясни, че има право материали да се заменят вследствие на възникнали обстоятелства по време на строителството. Тези материали, които се заменят, се одобряват от строителния надзор, който прави т.нар. "анализ на цената" тоест няма да бъде платена нито една стотинка повече за даден материал, ако той бъде заменен по време на строителството.

"Промяната не е в материала, а в проекта, тъй като първоначалният проектант на релсовия път в участъка беше допуснал фрапантни неточности и грешки. Само за пример мога да ви кажа, че според първоначалния проект на ул. "Граф Игнатиев" в кривата на ул. "Алабин" и ул. "Граф Игнатиев", където трамваите завиват, те щяха да се удрят челно и това го подписва човек с пълна проектантска правоспособност", обясни той. Крусев добави, че е имало и забележки по отводняването.

"Получихме становище от "Столичен електротранспорт", че вместо да се подобрят показателите на релсовия път, те ще се влошат. Затова беше свикан експертен съвет и 29 души единодушно потвърдиха това становище и решиха, че проектът трябва да бъде променен. Затова възложихме поправките на друг проектант", обясни зам.-кметът.

По думите му в идейния проект е било предвидено да се използват материалите, които сега се полагат на улицата, но при изработването на работния проект, проектантът ги е променил.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крусев, ши си връвиш...идит избори
56
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Може ли някой да ми даде пример за 1 ремонт в софия, който след това не е бил ремонтиран за 1 година и не е възникнал някакав проблем?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия крадливи селяни няма ли да си ходят най-после.
Из понас раха цяла София.
За 10 години откраднаха милиарди, а София прилича на Бейрут след бомбардировка.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щавят ни - 1620 евро на квадрат за плочки! А ние си мълчим!
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното герберастко наглярче.
Колко познато.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава или не, крайно време е прокоратурата да се намеси и го вкара в затвора.
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом Крусев, въпреки пълната си некадърност, "не обмисля" да подава оставка - да бъде направо уволнен и даден на прокуратурата! Що за нахалство от негова страна! Ами вижте най-елементарното: маркировките по софийските улици - някои въобще ги няма, други са начертани така, че не се разбира коя е новата, коя е старата. Направо подтикват към катастрофи!
50
0
 
5
 
! Отговори
R преди 1 година
До Иво Научете се да пишете, след това си позволявайте да давате мнение... Неграмотник
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За мен фирмите нямат никакво значение. Важното е обектът да се завърши в срок и с необходимото качество."

Ами, то, хубаво това те интересува, но и това не се случва бе, герберски !!

КОе е завършено в срок и качествено??!!!
Дай ни пример с един проект в София!!

Герберски наглеци!!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ма Вие друго ли очаквахте???
*** а българска дума ХАХАХА
47
0
 
5
 
! Отговори
В преди 1 година
Ако има разлика в цените на двете подложки надзорникът е длъжен да изиска съответни анализи и да направи сравнение. Съгласно ЗОП Възлложителя може да промени договора в негова полза в посока на намаление на цената с получената евентуална разлика. околкото разбирам това е следващат стъпка, която се прпедприема.
46
0
 
21
 
! Отговори
Жожо преди 1 година
Курсев, очевидно си партийно мекере без никакво достойнство.... просто си еднин от всичките лапачи !
45
9
 
0
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Одобрленото изменение на проекта е правилно защото предложената нова подложка е гладка и във влажна среда, каквато е под плаващата плоча ще ими приплъзгане на плочата и опасност за релсовия път. Одобренот решение е с вълнобрадзна подложка върху която се беноира плочата за релсовия път. Поразди тази причина приплъзгане между подложката и плочата не може да има, а следователно е по-голяма и сигурността на пътя.
44
3
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Звнаят ли от "Спаси София", че синът на отстранения проектант, който е променил първоначалния проект е представител на фирма Геслер и пхоради тази причина той е променвил проекта и е заложил в препалотения си пхроект елементи производство на тази фирма. Май много намирисва.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че къде не се краде ? Нали за това е създаден ЕС ?

Иди да видиш как се "краде" в Чехия примерно и после виж тук, пък може и да ти светне :)
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девизът на ГЕРБЕРА е "С наглостта до гроб"
41
4
 
14
 
! Отговори
V преди 1 година
Тез пък.Крадяло са .Че къде не се краде ? Нали за това е създаден ЕС ? Да има колкото е възможно повече държавни поръчки за да се краде и да бъдат разрушени пазарните принципи. Кризите не падат от небето .А еврогейския са го измислили хора .И като всички нас ,те са мнооого алчни ;) Просто медиите създадоха нереален идеализиран образ на ЕС. А той е нищо повече от измама.Човек не бива да си създава идоли и в библията го пише.Повярвайте на библията ,а не на ЕС ;)
40
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Искам отново да повдигна въпроса за това защо в продължение на около 1.5 години се реконструира 4 пъти кръстовището на Ал.Малинов и Андрей Сахаров.Обяснението беше да се отводни кръстовището.Елате го вижте сега при дъжд какво се получава.Нищо.Без разлика.А всичко можеше да се реши само с много малко пари вместо новите няколко стотин хиляди.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дават се милиони левове за ремонти, а общината не е изпкатила полгащите се пари за дрехи на своите служители. Има ОДЗ-та в София, където оше не са получили тези пари, а идва края на годината. Интреснното е, че най-ниско пкатените служители са задължени да търсят фалшиви фактури, за да си отчетат парите за облекло, т.е карат ги да извършват првстъпления или да трупат година след година работно облекло! Трябва да се промени тази наредба!Несправедливо е!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахо,

Визирах защитниците му.
Ама ясно какъв е, щом защитава този ремонт, а уж е бил в Единбург. Или нищо не е попил, или...