Къде ще отидат скейтърите от НДК? В спортен парк!

Вероятно е той да бъде на гърба на Паметника на Съветската армия
4 яну 2019 18:15,
12
Къде ще отидат скейтърите от НДК? В спортен парк!
pixabay

От скоро най-голямото препятствие за скейтърите на НДК се оказва новата общинска наредба, която забранява използването на парапети, огради, пейки и бордове на фонтани за изпълнение на каскади. При нарушение следва солена глоба.

Според самите каращи това ще доведе до своеволия от страна на полицаите, които в момента могат да поискат тежката глоба даже от родителите на малко дете, скочило с тротинетката си на тротоара. Играта на котка и мишка с участието на любителите на екстремните спортове и полицията ще продължи.

Още по темата

Кметът Йорданка Фандъкова коментира положението с ползването на скейтбордове пред НДК на първата си пресконференция за тази година. Тя отбеляза, че действащата Наредба за обществения ред не забранява карането на скейтбордове, както и каскадите.

Текстът ограничава единствено каскадите с всякакви средства за предвижване тип борд, ролери, ролкови кънки и велосипеди върху определени елементи от инфраструктурата, чиято функция е да осигуряват безопасност - парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудване и съоръжения на детски площадки, поставени в градините, парковете, детските и спортните площадки и на други места за обществено ползване.

По думите й да се карат бордове по велоалеите не е забранено, а дори е насърчително.

Кметът посочи, че се обмисля да се направи специална спортна площадка в центъра на града, където този вид дейност да се извършва свободно.

Обмислят се няколко варианта за такива площадки, като едно от местата е в Княжеската градина, на гърба на Паметника на Съветската армия. Главният архитект трябва да проучи дали е възможно това, защото паркът е паметник на културата.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..но преди това да им сложим и на тях винетки
8
2
 
8
 
! Отговори
Въпросчо преди 5 години
Кога енергията на скейтърите ще бъде оползотворена в работа по пътищата на страната ? Всички виждат каква крещяща нужда имат пътищата от ремонт. Веднага да се закарат скейтъри,престъпници от арестите,затворници и да им се дадат инструменти за работа !!! Който не работи ,не трябва да яде !!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И откога пейките имат функция да осигуряват безопастност? И по-опасни са самите детски площадки в София, отколкото някакви да карат ролери там. Сигурно се разхождат с набори за тетанус вече от тая мръсотия. Айде, кажете си истината - пред НДК на никого не пречат. Пречат ви евтините плочки, че се разбиват. И кой ще вземе поръчката за проекто-скейт парк? Или ще стане като с винетките?
6
2
 
8
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
До Вот дю Фак до 2Против съм да е в центъра на София и върху зелен парк. Подкрепям да им изградят специален комплекс от съоръжения на територията на изоставени сгради, фабрики или кавото там има. И не е нужно да е в на пъпа на София. И трябва да е комнплекс с работно време, а не денонощно свърталище на тийнове и джънкийс
5
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 5 години
Там, където няма да пречат на никого.
4
3
 
2
 
! Отговори
Вот дю Фак до 2 преди 5 години
Уж подкрепяш, пък си против
3
1
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Да добавя: подкрепям номер 1
2
2
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Тъпотия - колко е процентът скейтъри от посетителите в един парк, че да им се слагат съоръжения на пъпа на София, където и без това няма място къде да поемем въздух. Постройте им скейт-парк в някой пуштинак, изоставена сграда или подобно. Да не говорим, че безконтролните скейт-паркове са и свърталища на наркомани и всякакви пропадняци, а скейтовете могат да се размажат върхи всеки невинен гражданин излязъл да се разтъпче.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Закрит парк с проектирани и изградениот професионалисти съоръжения е нужен на София! А не няколко винкела и листове ламарина, заварени от бай Ставри пиянката!