Фандъкова инспектира строеж на нова детска градина

До края на годината се очаква да бъдат построени още 15
4 юни 2019 13:40,
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на детска градина за три групи в столичния квартал "Мусагеница", предава Агенция Фокус.

"Тук се изгражда нова сграда за три нови групи, които ще добавят към 10-те, които вече съществуват. Старата детска градина е изцяло санирана, с цялостно обновени инсталации, което означава, че няма да има разлика за децата, които ще учат в старата и в новата детска градина", обясни кметицата.

Още по темата

По думите й, финансирането на тази нова сграда е за над 1,5 милиона лева и тя ще реши проблема с липсата на физкултурен салон. Оборудването за него пък вече било поръчано.

"Имам уверението, че от есента вече ще могат да се приемат деца в новата яслена и двете нови градински групи, а според кмета на района това до голяма степен ще реши въпросът с негостига на места в детските градини в кв. "Мусагеница"", уточни Фандъкова.

Тя заяви, че това е една от общо 15 нови сгради на детски градини, които Столична община е заложила в бюджета за тази година. Седем от тях вече се строяли, а 8 предстои да започнат да се изграждат всеки момент.

"Това е пътят - работим активно и имаме сериозни инвестиции в образователна инфраструктура. Вече са над 80 милиона лева инвестициите в образование от страна на Столична община само за тази година. Наред с новите детски градини изграждаме и 10 училищни сгради, строителството на които в момента тече. От тях в пет има и физкултурни салони. Спорт и образование, това за мен е грижата за децата и за семействата. Това е и най-важната задача", категорична е Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Задават се избори и ще започне по два пъти на ден да ходи на проверки досущ като еднокнижника с цяла орда драскачи подире и. Да гледа само да не я посрещнат с камъни, че нещо на хората им е дошло до гуша от "ударници" като нея.
12
2
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Николай Стойнев на Фандъкова човек има ли право Николай Стойнев да има фирми и да му е дадено тази власт на Николай Стойне
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрямо 2009 г. за 11 години управление на ГЕРБ родените деца в София са спаднали от 15 хиляди на 13 хиляди. В другите области е още по-голям спад.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Славейков изглежда кошмарно, а Графа е още с перките.... нищо, че тя редовно си ги инспектираше. Дано няма дъжд като в Пловдив и Стара Загора, че то при кратък дъжд става море, пък като при тях ще е океан.
9
1
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Както знаем от инспекциите на Фъндъкова няма ползи. Справка Славейков, Графа, Дондуков...
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко. Скоро ще остане вкъщи да харчи събраното и да чете книжки на руски на внуците.
7
1
 
2
 
! Отговори
Коко роко преди 4 години
Кога ще започнат училище и детска градина в Кръстова вада???
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Boiko pavlova e sa prokorat.proverka sa milionite eu pari fandakova saachto ne samo zezo
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне,ако прокапе ще знаем кой е упражнил контрол.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фандъкова, много те харесвам, но и на захарна ф-ка и трябва у-ще. поне до 4-ти клас.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова минава на инспекция понеже е спец по качество на строителството.
2
3
 
10
 
! Отговори
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА преди 4 години
НА Фандъкова логиката и на нейния патрон--защото те закриват всичко в цяла Б-я и строят само в София и тук таме в някой друг град не е номера да се строят магистрали за турските тираджии ,а да се строят цехове и детски градини здравни заведения и у.ща на всякъде по унищожените вмече български села и по-малки градчета--времето ще покаже че стройтелната логика на кабинета Борисов е доунищожила всичко и да речете да възстановите българските селища вече няма да стане -катастрофата е пълна !
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига реклама на наш гръб, кажи за ремонта на Графа.