"Красна поляна" на протест заради Виетнамските общежития

Кварталът има проблем с мръсния въздух и през лятото
28 яну 2020 09:09, Красимир Ангелов
16

Жителите на "Красна поляна" отново излизат на протест заради Виетнамските общежития. Този път те настояват за конкретни срокове, в които ще бъдат премахнати всички сгради.

Още по темата
"Подновихме протестите след една година пауза. Година, в която бяха избори и искахме да дистанцираме протестите от цялата политическа история, за да не ни обвиняват в предизборни пристрастия и кандидат-кметски борби. Искахме да се знае, че тези протести са граждански", каза жител на квартала в ефира на "България сутрин".

Преди 3 години жителите на "Красна поляна" се събират в 123-то училище и оттогава се борят за събарянето на общежитията. "Тогава бяха запалени страстите, заради проект за изграждане на социален център. Гражданите на квартала спряха протестите, но общежитията си останаха", добави той пред Bulgaria ON AIR.

Днес хората се събират отново, за да напомнят на Столичната община за поетите тогава ангажименти.

Според друг жител на квартала сградите там са известни с отделянето на азбест, който е канцерогенен. Живеят изключително бедно и се отопляват с каквото им падне, върлуват и болести, подчерта той.

В "Красна поляна" има проблем с мръсния въздух и през лятото.

"Тук живеят страшно много семейства, които са социално слаби. Те са тук от 1993 г., някои са родени тук. Аз съм се ангажирал със срокове, доколкото са моите възможности. Намерили сме терен, сключили сме договор с фирма, договорът е до април да бъдат построени 2 блока за 54 семейства", заяви кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Какъв е смисълът да облагородите терена на виетнамските общежития, като ще ни натресете обитателите им само на 200 метра от него? Не разбрахте ли, че не общежитията са проблема, а обитателите?
9
0
 
9
 
! Отговори
Проблема преди 4 години
на протестиращите не е толкова мръсния въздух, колкото песонажите, обитаващи тези коптори. Много от тях нямат нито лични документи, нито регистрация, има много бивши затворници или избягали от затвора. Полицията обаче чинно "охранява" протеста, а дори не поглежда към сградите, да направи една елементарна проверка на лични документи. Жалко защото иначе квартала е хубав - озеленен с отлични транспортни комуникации, топлофициран има училища и детски градини, магазини и т.н. Но съседите...
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За престъпните *** - нови блокове, платени с пари директно от българския джоб. Да ни е честито!
7
0
 
8
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Защо сте сложили напиши коментар, като до сега сте изтрили почти всичко, което беше написано.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете ми един протест последните 10г който е успял? Няма нали, няма и да има. Овцете спят зимен сън, цикламените превземат и данъците се вдигат всяка година. Овцете трябва да пълнят касичката.Излезте с Пловдив през работен ден - главната и околните заведения са пълни от брадати и цикламени, една малка Сомалия. А работещия българин, забил поглед в земята бърза са се пребере че е уморен от 12ч работа... хора събудете се
5
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи не учиш, защото те мързи, не работиш - поради същата причина. размножяваш се и хоп - социално слаб. И някой е длъжен заради твоя мързел и простотия да ти строи жилище, моля? Айде стига вече сте дискриминирали нормалните работещи данъкоплатци. За нас нищо, за тях - черните шведи, може. Защо?!
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко проблеми няма наща държава е добре финансово , всички искат да се връщат за големите заплати, екологията и здравеопазването са ни цветущи , който твърди обратното иска да клати правителството
3
5
 
22
 
! Отговори
На изборите ви преди 4 години
Нямаше.Гражданите от "Виетнамските общежития ви избраха кметицата.Сега щели да протестират.Ще излязат 50 човека от някое НПО и толкова.
2
0
 
35
 
! Отговори
А преди 4 години
за тези 2 блока кой ще плаща на строителната фирма? Питам ей така, от любопитство?
1
0
 
50
 
! Отговори
Бе преди 4 години
то не е точно срещу общежитията, а срещу населяващите ги. А на тях каквото и да им построиш-все тая. И климатици да им сложат, ще ги продадат и пак ще карат на печки с какво дойде. И този проблем е от години!