Ремонтите на столичния бул. "България" - до 10 септември

Кметът Йорданка Фандъкова провери работата
Обновена: 4 юни 2020 18:38 | 4 юни 2020 16:11, Анисия Иванова
8
Ремонтите на столичния бул. "България" - до 10 септември
Снимка: БГНЕС

Ремонтните дейности на бул. „България“ ще продължат най-късно до 10 септември. В това време ще се опитаме да ремонтираме колкото се може повече участъци. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира обекта, където в момента се работи по рехабилитацията на участъка на бул.“България“ от Околовръстен път до моста над р. Бояна в посока Боянска.

По време на епидемията използвахме намаленото движение и направихме ремонта на участъка от бул. “Гоце Делчев“ до “Т. Каблешков”. Сега минахме в този участък, който е най-слабо натоварен. Работи се, така че да успеят да приключат в средата на следващата седмица, ако времето позволи, тъй като е нестабилно. След това се преместват в другата посока – от колелото на бул. „Ал. Пушкин“ до Околовръстния път. Предвиждаме да започнат работа и в участъка от „Тодор Каблешков“ до “Гоце Делчев“ в посока центъра“, заяви тя.

Кметът обяви, че ще бъдат поставени два нови светофара, както и че ще бъде обособена велоалея от двете страни на булеварда.

„От бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Ал. Пушкин“ се предвижда по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея – двупосочно, по метър и половина. Така ще осигурим продължаване на велоалеите по бул. „България“ към Витоша и връзката с бул. „Ал. Пушкин“, по който също предвиждаме нова велоалея“, обяви кметът.

Зам.-кметът по строителство в Столичната община инж. Цветан Божинов каза, че цената на ремонта на булеварда е 13,9 млн. лева и включва строителни дейности от „Фритьоф Нансен“ до ул. „Ал. Пушкин“, а за конкретния участък – 3,3 млн. лв. в двете посоки.

Ремонтните дейности в момента текат по „Ал. Йорданов“. Планираме и бъдещ ремонт по продължението на „Искърско шосе“. В момента там тече препроектиране и когато получим разрешение за строеж, ще започнем строителство, така че то ще бъде изцяло ремонтирано. Отделно планираме до 20 юни „Монтевидео“ – последният участък, който ще даде възможност спирката на метрото в „Овча купел“ да бъде вързана за ремонта на улицата“, заяви Божинов, цитирана от БГНЕС.

Стана ясно още, че в обсега на ремонта районният кмет Теодор Петков е спасил терен, който е бил придобит чрез обстоятелствена проверка. Петков вече е актувал частния терен и той е превърнат в зелен кът. Възстановена е и чешма, която сега работи за първи път от 30 години насам.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо в участък без грам задръстване на прав път ще слагат още два светофара? Задръстването става чак при МОЛа на светофара на Каблешков. Искат да затлачат движението? Нали целта е да има по-малко тапи, за да няма много замърсяване от пъплещи коли?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И така всяка година, приказка без край, като Графа.
6
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
Тези ремонти са най сладки 10 км за 5 месеца. Сиреч малко хора плюс много работа равно на много време и голяма печалба
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То да беше само тая улица. България е единствената страна в ЕС където тротоарите са вечно криви, защото нямат бетонна основа по технология , а шахтите НИКОГА не са на нивото на пътя, на всичкото отгоре са МНОГО!
4
0
 
9
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
В тюба има филм за събарянето на сериозен мост над многоетажно кръстовище край Мюнхен с 300 хил коли на ден, събориха и изнесоха моста за 48 часа, фолма е на бърз кадър. Бул България го построиха за 5 месеца тия не могат да го преасфалтират...... Сами вижте тунелите на хемус, 8 г ремонти, а са построени за 10
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората по Европейските страни правят ремот макс за месец, Тулупа чак до септември, ама не казва и коя година да го плякаш и е сфинята! Кради Оррке Мииндилова Борисофа, туй най-го можеш...
2
0
 
11
 
! Отговори
Спрете преди 1 месец
с ремонтите всичко е меко казано екстермно некачествено направено. София прилича на град след бомбандировки. Няма вдна улица която и 50 метра от нея да не са в дупки!! СРАМОТА!!!!! СРАМОТА
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от ремонтоте на тия некадърници после след тях остава вечен ремонт, като на Графа.