Хаосът с диспансера в Александровска продължава

Целият екип подаде оставка, която не беше приета
12 ное 2020 14:18, Ния Христова
15
 
Хаосът, свързан с диспансера в "Александровска" болница, продължава. Над 600 бъбречно трансплантирани пациенти остават без алтернатива за лечение, след като целият екип на единствената клиника за трансплантирани вчера подаде оставка. По време на брифинг на ръководството на лечебното заведение обаче стана ясно, че колективната оставка не е била приета, съобщиха от Bulgaria ON AIR.
 
"Изненадан съм от безотговорното поведение на един ръководител на звено, който твърди, че единствено той разбира от бъбречно трансплантирани пациенти у нас. Нашите действия са продиктувани след консултация с органите", каза на брифинг директорът на "Александровска" болница проф. д-р Борис Богов. 
 
Министърът на здравеопазването издаде заповед за спешна реорганизация, за да може да се овладее наплива на пациенти с COVID-19. Всички държавни болници въведоха легла за пациенти с коронавирус. От "Александровска" болница решиха, че клиниката по нефрология и трансплантация ще се измести. Така ще се използват помещенията й за лечение на пациенти с коронавирус. След решението последва протест. 
Още по темата
 
От ръководството увериха, че единственият в България диспансер за бъбречно трансплантирани ще продължи работата си, но пациентите и целият екип, който се грижи за тях, ще се прехвърлят в Клиниката по нефрология. Пациентите от своя страна изразиха възмущение, че на новото място обаче има само легла, но не и стая за прегледи.
 
Решението засяга над 600 бъбречно трансплантирани пациенти. Сред тях е и синът на Кети Виденлиева. Майката заминава да работи в чужбина, за да може да плати трансплантацията на детето си. При завръщането си обаче разбира, че е болна от рак и синът й е принуден да продължи известно време с диализата.
 
Медицинските досиета на бъбречно трансплантираните пациенти бяха събрани в чували и преместени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не трябва да има болни с Ковид-19 в болници като Александровска и Пирогов. Трябва да има специални инфекциозни болници само за болните с Ковид-19.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво казва шефът на криниката Кундурджиев.И той ли одобрява оставките.Като беше зам. министър и ликвидираше болници наред , хората дали някой ги слушаше какво казват.Акции на ***.Очаква се от тях.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо досега досиетата са само на хартия?Явно защото хората, работещи там се считат за незаменими.Ами учени хора сте.Какви са тия прашни папки.Астма ще развиете, докато работите там.Ами ако се разболеете. Кой ще ви реди папките..Осъзнайте се.Искайте подобрения.За какво са тия оставки?
10
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Ако досиетата са в кашони, по- друго ли е?Доколкото разбрах, меракът ни е , да направим електронни досиета.А ние - чували,кашони, мумии.Като разместим етажерката с папките- събитие. Цяла България знае.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос??Брей че хаос.Преместване.Ще си помисли човек, че досега не са правени ремонти.Тези специалисти заедно с трудовия договор и нотариален акт за клиниката ли получават.Хората частни болници предоставят да ковидотделения, тези не искат да се преместят в съседната сграда.Българска работа.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало легла, но нямало стаи???Веднага си представям.Ами фургон пред клиниката с архива и диспансерът ти е готов.Не е много удобно, ама за кризата ще е достатъчно.Защо ни занимават с логистични проблеми.Не ги местят в друг град.
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в същото време Борисов и министри тръбят ,че всичко е под контрол , всичко върви добре, хаос в здравната система няма Когато и да ги трепе човек , все ще им е малко
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле господи какви трагедии има! А аз ме е страх от ковидката.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Медицинските досиета на бъбречно трансплантираните пациенти бяха събрани в чували и преместени."A от другите чували имат ли достатъчно, че Коцко Здравето да не изпадне пак в нервна криза от евентуален недостиг и да фъфли пред журналистите? :)Не бе, честно, къде ги намерих - Ангельоф и БОГов? Единия дава необмислена заповед, а другия я изпълнява с лупинг... Само трябва да им пришием трети, че съвсем да замязат на героите на Доньо Донев.
4
3
 
12
 
! Отговори
Ангелко Николинков преди 3 години
Там и здрав да влезне човек. Болен излиза.
3
2
 
20
 
! Отговори
Тиквата Боко преди 3 години
Този ***, които стана министър да види как во е оставил след себе си. Аз се чудя толкова ли сме зле, че всеки път по голям гьотферен слагат за министър на здравеопазването
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александровска прилича на болница от филм на ужасите
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ!