Рушаща се фасада на жилищен блок в центъра на София

Сградата се намира до парк, площадка и детска градина
Обновена: 19 фев 2021 19:24 | 19 фев 2021 19:24, Камелия Цветанова
8

Рушаща се фасада на жилищен блок в центъра на София застрашава жителите на столицата. За опасността сигнализира зрител на Bulgaria ON AIR.

Районът е "Триадица", улица "Доспат" 23 - на метри от жилищния блок се намират парк, площадка и детска градина.

"Фасадата просто се руши и падат парчета, но всъщност тук проблемът е, че тези парчета са много големи и това спокойно може да убие човек. Съпругата ми, минавайки оттук, просто се е отървала по някакъв страхотен късмет, парче е паднало на около метър-два от нея", сподели Тодор Литовски.

Веднага след случилото се е подаден сигнал на сайта към общината, но отговор липсва. Все още има парчета от фасадата по тротоара, има и обезопасителна лента, но тя е скъсана.

Домоуправителката на блока - г-жа Минчева, също е подала сигнал в районната община. Направена е проверка и са обяснили, че ангажиментът по отстраняване на проблема и обезопасяването е на етажната собственост.

"Той каза на първо време да сложим обезопасителни въжета, сложили сме, обаче ги къса някой, нарочно ги късат", разказа домоуправителката на блока.

Тя разказа, че живущите в блока всъщност са най-застрашени, а плочите са на повече от 40 години и не за първи път имат такива проблеми. Бяхме уверени, че са взети мерки и очакват алпинист още в понеделник. Предстои решение дали да сменят плочите на цялата фасада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: блокфасада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие по-добре напишете кой е виновен за висулката, ранила жена, която падна от държавната сграда на Централна поща.Тъкмо да видим дали сте истински журналисти и дали имате топки, че да пишете за виновни от властта.Частниците всеки може да ги налази, ама това е евтина и *** журналистика.Вие решете какви точно журналисти сте.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли бе?Не може да бъде!
3
1
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
След като платят за паспорт на сградата тя ще стане чисто нова за собствиниците
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доходите които имат хората не стигат за справяне с подобни проблеми. Ако живеят предимно възрастни хора с жалките си пенсии, няма от къде да отделят пари. По света пенсионера получава 80 % от заплатата си, тук е 30%.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като в блока живеят само rанчовци и не събират пари, за да оправят фасадата - така ще е. И този път няма да е виновна Фандъкова.