Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така

Засега има свободни места в столичните болници
Обновена: 14 мар 2021 10:36 | 14 мар 2021 10:35, Камелия Цветанова
319
Затягат мерките, затварят молове и фитнеси в София, ако продължи така
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че ситуацията с пандемията в София продължава да е тревожна.

„От петък са в сила нови мерки, но следим ситуацията ежедневно, за да предприемем допълнителни, ако има нужда”, уточни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

„Наблюдението, което имаме, вследствие на проверките, е че повечето хора в София спазват мерките, за което аз много благодаря. Това е най-важното и само то може да ни помогне да не се стига до много по-тежко затваряне”, каза кметът.

Тя беше категорична, че проверките за спазването на мерките ще продължат, ако не се спазват - ще се затегнат.

„Ако трябваше да решавам за затварянето на училищата, от образователна гледна точка, бих предложила не само да се затворят последни, но и изобщо да не става това. Много ученици ми пишат за това”, категорична беше тя.

Кметът на София съобщи, че по настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси.

Относно фаталния инцидент с момчето, починало от токов удар в София, Фандъкова каза, че продължава разследването по случая.

„За трите павилиона, които са на общински терени, са издадени заповедите за премахване. За двата, които са на терена на болницата, очакваме констативните актове, за да може да се издадат такива заповеди”, обяви кметът.

Тя беше категорична, че нищо незаконно не трябва да остане работещо. „Затова настоявам всички, които имат отношение, спешно да се мобилизират и да я свършат. Абсурдно е да работи обект, който няма удостоверение за въвеждане в експлоатация”, обясни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
2
 
4
 
! Отговори
анатема преди 3 години
нема ли Ковид за тая мумия на снимката. ***? нема ли да пукяса за да спре да краде и унищожава столицата и България? амин!
253
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муци фандуци ,моловете не са опасни -там хората са с маски ,а Ресторантите на Главния авер алибегай на Бойко -там се гъчат един до друг без маски -никакви правила не се спазват .Кой е алибегай и защо Бойко изпълнява всичките му желания ?
252
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 262 преди 3 години
Наздраве ! Да ви е сладко !Не съм виждал по мрачен и неприветлив град в Швейцария от Берн.
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Не!В Швейцария скъпи неинформиран коментиращ!Ресторантите, които има плекси разделители работят, но само в петък и събота! Е не е нормално, но до някъде е в сравнение с други страни! С жената бяхме в събота, разбира се след предварителна резервация!Тъй, че наздраве от Берн!
250
0
 
4
 
! Отговори
georgiev преди 3 години
А айде и публичните домове първо! На първо място министреството на здравеопазването!
249
2
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 3 години
До ДА 258Ти си психично болен!
248
3
 
10
 
! Отговори
Мерки преди 3 години
в София не се спават. Затваряйте алчните кръчмари. Постигнахте своето- мадежта да е ***, да не ходи на училище, за да я манипулирате по -лесно. Само да питам, след време кой ще пълни кръчмите?
247
12
 
3
 
! Отговори
ДА 258 преди 3 години
Мерките за социалната дистанция означават и физическа дистанция тоест и секс да не се прави. Няма в света човек, който да е умрял от това, че се е въздържал и не е правил секс. Не можеш да сравняваш нуждите храненето с това на джаскането и секса. Престъпление е да се забременява по време на епидемия. Хората се дажасат, чекнат се жените после бременни и после трагедии че били умрели ... като било им виновна държавата и лекарите че са правили секс по време на чума.
246
0
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Тоя лисунгер на снимката какво размахва пръст? Безполезна марионетка.
245
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какввото и да направиш Юрданке все ще е късно!Стиска ли ти да затвориш и заведенията?А стиска ли ти да искаш от ББ доставка на алтернативни ваксини, както направи кметът на Ница във Франция?!
244
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Аз по молове и фитнеси не ходя, все ми е тая.
243
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затягат на върба ....а първи май откриват сезона )
242
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До 252Тази събота пускат метрото до Хаджи Димитър, сега го прочетох.
241
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с моралната кметица на Красно село? Или все друг ще й плаща сметките?
240
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
243 пандемия може много да има, защо хората да се лишат от това да имат деца. Секса е здраве и любов, да спрем и да ядем тогава.
239
9
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Данче, ти ли ще плащаш заплатите на работещите в моловете? Те съвсем не са малко хора в София.
238
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти затова с е на тоя хал, умират много хора и болниците пълни с пациенти Ковид. Кой реши да отвори потните фитнеси и ресторанти дето пият пеят и играят хора едва ли не!
237
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия всяка провинция решава как за затегне или отпусне мерките,тук РЗИ-тата са водещи, но идеята е същата,. Споко, в България и по-специално в София и грам нямаше от подобни тежки ограничения-моловете работят, фитнес Платинени маски, алабала, вирус нЕма, и тем подобни.В накой страни има и вечерен час даже... Ае стига сте плакали, или ще се прави нещо или не!
236
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селската даскалица пак ли ще затваря това и онова? Тя ли ще ми плаща картата за фитнес? Тя ли ще ходи вместо мен на работа?Защо не вземе да пусне метрото, та да зарадва с нещо населението, а само затваря и краде?
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 246Дай Боже още 100 години!Ама КОВИДа е по-зле...