Хижари блокираха пътя след "Златните мостове"

От годините отсечките към хижите не се разчиствали качествено
19 мар 2021 10:55, Ния Христова
19
Хижари блокираха пътят между "Офелиите" и "Златните мостове" на Витоша. Причината е, че от години пътят не се почиства качествено при снеговалеж. Това от своя страна създава сериозни затруднения на бизнеса им. 
 
"Сигнализираме вече трета година. Това не се търпи, не си вършат качествено работата, имат допотопна техника", заяви един от хижарите пред Bulgaria ON AIR.
 
"От "Офелиите" пътят е ужасен. Горе има ски училища, по 200-300 деца се качват всеки ден - взимаме ги със собствените си коли, за да ги качваме. Блокирахме пътя, защото това вече не се търпи. Има още 5,6 хижи, които въобще не са достъпни. Започват да чистят едва след като натрупа 1, 2 метра сняг. Нямат нафта, свършва им бензинът. Нито познават пътя, нито могат да карат", каза от своя страна член от екипа на хижа "Горски дом".
 
"Пътят, който е за хижа "Момина скала", въобще не се почиства. Говорих веднъж с един от общината и той каза, че това не било главен път. Какво означава това? Багерът минава, но не спуска ножа да почисти", разказаха от бистро "Златните мостове".
 
Хората споделят, че отчитат и щети върху дейността им - отказани резервации, защото хората не могат да се качат. Хижарите се заканиха, че ще останат там и ще блокират пътя, докато не дойде някой от Столичната община. 
 

19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
4
 
! Отговори
ММ100 преди 1 месец
И като почна сега едно риванье...до утре по обяд. А за смешните наеми, които плащате за тия хижи дума не облевате нали?
А за 5 лв. чай и 3 лв. кебапче също нищо не казвате. *** и алчняците мръсни скапани.
14
0
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Готин път, когато си купих всесезонни гуми се качих докъдето имаше следи от път по едни ледени улеи - обикновена кола с предно предаване. Просто исках да видя колко не стават за зимно кормуване.
13
1
 
3
 
! Отговори
скиор преди 1 месец
Какво са блокирали, нали не може да се премине?
12
0
 
6
 
! Отговори
хнм преди 1 месец
Аз искам да ми асфалтират 110 метра полски път, за да не цапам с кал гумите на колата. Може и да го павират, повече ще прилича на римски тротоар отколкото на път.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ся, аз имам разкошна вила във вилната част на селце до София в планината. Падне ли сняг, знам какво ме чака. Има едни 500м участък, които сам трябва да почистя. Имам снегоринче. Разбирам ги хората, че са в София и искат общината да асистира и да почисти, но в някои случаи казусът не е толкова ***. Колко ли пъти съм ходил в Алпите на ски и сме блокирани с дни, защото не е почистено. Малко се пресолява манджата тук. Несериозно е.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали за това са хижи,до тях основно достъпа да е пеша,иначе са хотели.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проядоха асфалт.
8
5
 
8
 
! Отговори
Искам хижа преди 1 месец
Искам да стана хижар, как става? Много секретна информация е това явно, защото в интернет няма никаква официална, само по разни форуми кой чул недочул. Имам си проходим джип ще се справим.
7
11
 
10
 
! Отговори
Който трябва преди 1 месец
Браво на хората- 3 години са търпяли свинщините на Фандъкова и сега с тази Пландемия им е паднало пердето. Хайде да видим колко време ще й отнеме на Картофелка да свърши една работата както трябва.
6
7
 
12
 
! Отговори
Хайде един ден преди 1 месец
Оня търтей с джипката ходи само там където има изгода за него и партията му. Ремонтира пътища където има сметка. Това е тиквата. Жалко.
5
15
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 месец
До Боли

Блокирането на път е незаконно, но е и незаконно да получаваш пари за работа, и в същото време да не вършиш нищо. Това се равнява на кражба. Което означава че жандармерията ако действа както е редно, трябва първо тях да намачка.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да си стоя там, на кого му пука!
3
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е оня с джипката? Народа го покани да мине през този "път" с джипката и да види какво е "ремонтирал" през цялото негово управление до сега.
2
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тия що са без маски ?
1
31
 
11
 
! Отговори
Боли преди 1 месец
ме фара за бизнесчето им! Блокирането на път и ограничаване на свободното придвижване и незаконно. Няма ли жандармерия да ги намачка?

Спонсорирани публикации