Издадоха над 100 глоби за паркиране на тревни площи в София

Проверките се извършват с цел опазване на зелената система
1 апр 2021 16:00, Ния Христова
38
Издадоха над 100 глоби за паркиране на тревни площи в София
Снимка: БГНЕС
114 са наложените глоби на водачи, които са паркирали автомобилите си в зелени площи в София за март, отчетоха от Столичния инспекторат.
 
Мярката е с цел опазване на зелената система и с цел ограничаване на замърсяването на пътните платна от гумите на колите. В парк "Робов дол" в "Слатина", в районите "Надежда", "Триадица" и "Илинден" са констатирани едни от най-честите нередности. 
 
През месеца се извършиха и 53 броя проверки съвместно с отдел "Пътна полиция" - СДВР по основни пътни артерии на вход - изход София за спазване на изискването тежкотоварните автомобили при превоз на товари да са с чергило и почистена ходова част. Установени са 5 броя нарушители, на които са наложени санкции.
 

38
Още от София
"Български пощи" откриват офиси в метрото в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Американ преди 2 седмици
До Милионерче
Kaто няма къде да се паркира не паркираш бе, ***, а оставяш колата и ходиш пеш или визмаш такси.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чантичката, чървулчетата и всички потуркьовци да си се връщат към родните места... така се решава проблема. Много хубаво стана при първият локдаун когато всичките се ля ци се изнесоха от София и не им дадоха да се върнат. За жалост софиянци трябваше пак да приемем грознати истина, че се ля нията се завърна и то с преденции без покритие, защото който има покритие не му е проблем да си осигури и паркинг, а тези дето немат пари дори за сносна кола най много надават вой, защото имат по 5 трошки
33
4
 
5
 
! Отговори
Милионерче преди 2 седмици
До 22, ало, милионерчето, ти колите в гаражите ли си ги държиш и трите?
С тях не ходиш ли до други места, където няма къде да се паркира, няма дори платен паркинг? Ей голям отворко, голям баровец, ама без капка акъл.
32
4
 
5
 
! Отговори
До преди 2 седмици
За да глобяваш за паркиране в калта трябва да си подигурил места и да стоят празни. Тогава наистина трябва глоба. Обаче като няма къде каква глоба?
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лол. Инспектората с милионна годишна издръжка явно се е преработил днес. Производителността им е недостижима.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само 100? Странно едно кръгче из Младост 2 да направя за 15-20 минути и ще преброя повече.
29
3
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 2 седмици
А защо ли е станало блато?
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
аз виждцам едцно блато което по някакъв начин е облагородено с тези спрели автомобили
27
9
 
18
 
! Отговори
Медуза с ланец преди 2 седмици
През март? 100 глоби? Тези ако се разходят само в Надежда за един ден ще утроят глобите. В Младост и Люлин ще са над 1000. За един ден. Някой знае ли как се кандидатства за работа в Столичния инспекторат? Искам и аз да не правя нищо, а да ми плащат.
26
4
 
15
 
! Отговори
aa преди 2 седмици
я тука тревни площи не виждам. Виждам кал и мръсотия и простотия.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В София в Младост мафията застрои половината паркоместа съществували до 1989 година. Вместо паркинг, нов блок с още коли. Къде да паркират? Гледал съм как в европейски градове всяко подходящи за паркиране място се асфалтира и очертава и затова там не паркират по градинки и тротоари. Точно тези наши калища и тротоари, където паркираме заради застроените паркинги, там са направени на нормални паркоместа. Така хем имат зелени площи, хем имат и повече паркоместа
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Комплексите на София бяха построени без гаражи, но с многобройни паркинги. След 1989 година мутрите застроиха половината паркинги с разрешението на аверите им от общината, а сега глобяват хората, че няма къде да паркират. Даже и 10 гаража да имаш, къде ще паркираш когато отидеш някъде, за да си свършиш някаква работа, а ти трябва кола?
23
2
 
17
 
! Отговори
фандупкова работа преди 2 седмици
Фандъчето първо да се придържа към някакъв градоустройствен план, доколкото въобще има такъв, след това да следи за необходимия брой паркоместа в новите блокове, също да направи достатъчно паркинги в кварталите, пък били те и платени, и най-накрая да глобява тия по ливадите. И като ще глобява, да глобява. Какви са тия смешни 144 глоби за цял месец. На час може да се глобяват по 144 човека, стига да си размърдат дирниците инспекторите.
22
22
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 2 седмици
Като няма къде да паркираш, НЯМАШ кола! Simple as that. И аз живея в презастроен квартал, но имам 3 гаража. Къде да паркирали хората?! Типичното мислене на панелен бакчатор от евтин краен квартал, паркирал гордо Е60-ката в градинката на блока точно под прозореца си. На "неговото" си място.
21
5
 
25
 
! Отговори
Messi преди 2 седмици
И аз съм израснал в "Младост"/даже и сега си живея/ , обаче от хубавия квартал няма и помен! Къде да паркират хората ? Тотално го презастроиха!
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъкмо се зарадвах как с новите сгради около нас се появи и тротоар, днес излизам с кучето и то какво - някакви морги са го окупирали.
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
114? Toва някаква шега ли е??! Направете нещо, най-накрая, за да бъдат глобявани ВСИЧКИ, извършващи подобни свинщини!!! Трябва да може да се налага глоба по снимка, пратена от гражданин, защото очевидно лицата, които трябва да налагт глобите, са или тъпоумни, или изключително летаргични. Аман от тая държава!!!
18
6
 
14
 
! Отговори
кръпел преди 2 седмици
кога ще дойдете в Младост повечето коли са в калните градинки , и после тая кал е по улиците
17
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сто глоби в град над 1 милион души.
16
7
 
37
 
! Отговори
Away преди 2 седмици
До мен: Израснал съм в Младост и съм учил в 128мо у-ще, отдавна живея в чужбина но повярвай като се върна в БГ си е направо културен шок. Специално в София, в случая Младост, коли навсякъде по тротори, по площадките, по поляните и между блоковете, и на всякакви безумни места. Хора сложете си ръка на сърцето, повечето от вас са ходили в чужбина такава идио.тщина с паркирали коли виждали ли сте? Поне в Европа няма. А ние се бием в гърдите какви сме европейци. Цига. ния голяма, особено в кварталите