Смениха 700 стари печки в София с климатици и радиатори

Одобрени са 5506 домакинства, има ресурс за 10 000
37
Смениха 700 стари печки в София с климатици и радиатори
Снимка: Pixabay

700 договора за подмяна на отоплителните уреди са подписани в София до момента. Одобрени са 5506 домакинства, с които предстои да бъдат подписани договори.

Повечето живеят в районите „Кремиковци“, „Панчарево“ и „Нови Искър“. Най-голям интерес има към подмяната на старите печки с климатици и радиатори. Заявени са 5 047 броя климатици, 3121 пелетни камини и печки, 469 газови отоплителни уреди и над 6 512 радиатора.

Теодора Полимерова - директор на дирекция „Климат, енергия и въздух“ в Столичната община, информира, че приемането на заявленията продължава и тази година, тъй като ресурсът, който е осигурен, е за около 10 000 домакинства.

„Всеки, който се отоплява на дърва и въглища и е собственик на имота, в който живее, може да подаде заявление в районните администрации като заявленията са налични на сайта на общината, могат да бъдат изтеглени като формуляри, бланки, образци и да бъдат подадени на място в района“, каза тя пред БНР.

Приемането на формуляри за подмяна на старите печки в София продължава. Във втората фаза на проекта до момента са кандидатствали 422 домакинства.


 


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно някои хора не са присъствали в в час по биология. Твърдението : Махнетв пвчките на твърдо гориво за да озчистим въздуха е ГОЛЯМ САПУНЕН БАЛОН. На това твърдение може да се въеже двте на 7 или 8 години.,но не издравомислещ човек. А подмяната е просто поредния фарс на управници, който са пред пълна загуба. Никой не споменава, че чакаш две години за подписване на глупавия договор. Но иначе се бием в гърдите ние това, ние онова. О НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ САБУДИСЕ И ПРОГЛЕДНИ. ЧЕТИ ако можеш.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 27
Явно някой хора не разбират от ирония мойто момче.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна трябваше да забранят отоплението на твърдо гориво в голямото градове. От печките е основното замърсяване с фини прахови частици.
27
1
 
12
 
! Отговори
Буенос Айрес преди 1 месец
На тази полимерова, някой да и обясни, че докато в теца се горят нискокалорични въглища и вносни ***, и 7000 печки да сменят - все тая.
26
8
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Много си ограничен мойто муньче, печката, ако гори само дърва или въглища изхвърля само сажди и въглероден двуокис, и двете не са вредни за човека, дори растенията се нуждаят от въглеродният двуокис за да растат. Автомобилът освен въглероден двуокис изхвърля почти всички вещества от менделеевата таблица плюс микро частици, които са канцерогенни.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурен съм, че тези 700 печки са най-големият замърсител на въздуха..., а не това че почти всяко домакинство има по две коли ...даречем
24
1
 
7
 
! Отговори
люлин-10 преди 1 месец
аз па си сложих камина на дърва !
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички Роми с нови климатици подарък от държавата. Те и без това ток не плащат така че всичко е точно.

А Българите трябва да си вземат климатици на изплащане и трябва да си плащат тока щото иначе го спира енергото и идват колекторските фирми с бухалките.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно главно на избирателите в махалите. Аз се чудех откъде такъв избор се появи по заложните къщи.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Гражданите за европейско развитие получиха по 300лв на изборите, а сега и Великденски подаръци (закупени най-вероятно от магазините на Шиши). После се чудят защо българите бягат в чужбина и гласуват за ИТН....
20
2
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Според мен този път климатиците и радиаторите няма да огреят махалите, ако наистина условието е да си собственик на имота, в който живееш. Освен ако от общината лъжат.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей що не живея в София и да съм ром )подарък климатик и безплатен ток
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тия сеяндури незнаят ли че в София съществуват кв. Левски и Ромският кв. Хр. Ботев които отстоят от центъра на 10 мин. с трамвай номер 22 и автобус номер 79. В тези квартали има над 100 000 къщи които зимата бълват пушилка от дърва и въглища като за 10 теца. Къде отидоха по селата които са на една туба бензин от София. Това е да имате управници които не познават София и кварталите й.
17
1
 
24
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Ми да на климатик с краден ток е най добре.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да познаем за кои са подаръците климатици )
15
1
 
16
 
! Отговори
Вейхайвей преди 1 месец
А кой ще плаща тока?
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз па що си мисля , че повечето са електорато на герб Факултето ?
ходи слух ,че са им дали по 300 лв на глас , сега на по климатик и радиатор,че май ще има нови избори !
"Честито" на печелившите , а на работещите-бедни да плащат сметката !
13
2
 
17
 
! Отговори
истина е преди 1 месец
Пишете ,че всички служители на общината са си сменили уредите без пари !!!
12
2
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
у САЩ, ако може да си позволиш да готвиш на дърва си успях човек - така нареченото Барбекю, щото не само нищо не е по-вкусно от сготвено на дърва, но трябва да имаш къща, а не апартамент и т.н.. У нас, тея дето имат възможност да готвят на дърва - сами се отказват?!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столичани,ама само когато им изнася. Големи граждани,не могат сами да си сменят печките даже. Келепир да има.