Сигнал от Helpbook: Наглец стовари боклука си на туристическа пътека на Витоша

В платформата получихме сигнал за кражба на пътни знаци в София
Обновена: 9 сеп 2021 20:18 | 9 сеп 2021 20:14, Анисия Иванова
40

Снимка: Helpbook

С отвратителна наглост и безхаберие отново се сблъскахме в платформата на Helpbook.info. Изпратиха ни снимки от Национален парк Витоша, на които се вижда огромно количество изсипан боклук на туристическа пътека. Ето какво гласи сигналът:

„На 05.09.2021 г. слизах по пътеката от заслон Кикиш към Драгалевски манастир и малко преди пътя се озовах пред препятствие - камара боклуци изсипани на самата пътека. Мястото е следното: придвижение по асфалтовия път посока Бай Кръстьо и Алеко има жълта табела в ляво от пътя, сочеща към Драгалевски манастир и отдясно табела, сочеща към заслон Кикиш; веднага след табелите има много голям остър завой и в края му от дясната страни ма алея в гората. На тази така наречена алея на 6-7 м от асфалтовия път явно някой е дал назад с бус или пикап и е изсипал ненаказан боклука си. Боклукът е много, не може да се извози с кола и ако не се премахне ще бъде разнесен от вятъра. Още повече ме притеснява и това, че няма как да се предотврати и по-нататъшно изхвърляне на боклуци там и може да се превърне в поредното бунище“.

Обърнаха се чрез нас към администрацията на район „Оборище“ относно опасни клони, надвиснали над тротоар. Клони от короните на няколко дървета при силен вятър заплашват от инциденти преминаващите, а същите биха повредили покрива и фасадата на сграда, която е паметник на културата. Молбата е за извършванена проверка от компетентен по този въпрос екип, който да оцени риска и да планува последващи действия.

Отново ни потърсиха във връзка с вече подаден сигнал за друг опасно провиснал клон в район „Младост“. За съжаление към момента няма реакция от страна на контролните органи - клонът още не е отрязан, а под него почистващите фирми намитат боклуците, които събират по улицата, твърди авторът на сигнала. Молбата е за съдействие за своевременно отстраняване.

В район „Красна поляна“ отново е извършена кражба на пътни знаци, което води до ежедневни скандали и дори агресия, както и саморазправа, поради липсата им. Апелът е да се обърне сериозно внимание на монтажа на тези съоръжения, тъй като очевидно много лесно се махат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Сега разбирате ли защо Господ ни лиши от толкова много територии през войните?
20
0
 
2
 
! Отговори
Един, не го знаеш преди 2 години
Ама какво се възмущавате бе, пръснете му главата с камък та да му дойде акъла. Аз съм на Витоша по 2-3 пъти седмично и ако го бях видял щях да го пребия със сигурност...
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** ще унищожи хубавата ни територия,защото тука държава няма.
18
1
 
4
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
Не се възмущавайте, това е типично българска черта характерна за всички коментиращи в този ''сайт''
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам наблюдения кой е този "Някой" . Идва при тебе един предприемач и ти вика "Бате да ти чистим мазата" Чисти той мазата което е железо и друго което става го прибира а останалото на първото място където никой не го гледа. И да не е било точно така нещо подобно е било.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да порови из буклука, все ще излезе нещо, фактура, сметка за ток, уред със сериен номер, кохто може да се проследи откъде е купуван и от кого
15
2
 
7
 
! Отговори
България на три раки преди 2 години
Патриотизъм.Това е все едно да четеш готварска книга докато акаш
14
0
 
4
 
! Отговори
протопрезвитер Кусан преди 2 години
Сега "платформата" ще им изчисти.
13
0
 
11
 
! Отговори
Такива преди 2 години
Да ги хванеш, че да ги накараш да си го изядат !
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
промяната на радев е факт
11
0
 
3
 
! Отговори
Гана преди 2 години
До Асан: И що ние да му го чистим, вместо да го ОЧИСТИМ буклукЪт урудлив !?
10
1
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Ич не го фотай ! Фащаш "обраЗоваш" со дръво ил железо и со все *** от дека е дошъл.
9
3
 
7
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Сигналите се разглеждат в най-кратки срокове от протопрезвитер Кусан Хадавян.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимно 3-"българите" като теб със сигурност
7
4
 
5
 
! Отговори
Наденицата преди 2 години
*** трябва да се изхвърля на центъра на населените места и всички да видят как живеем а не да ми строят паркове за техните деца. Европа и всички да видят как е тук а не като дойде чужденец да се заблуждава
6
11
 
4
 
! Отговори
До 11 ти преди 2 години
Защото хората искат да живеят в лъжа. Може да живее бедно на куче ама да е хубаво. На мене ми е по важно да изкарам 10 от това къде ще си хвърля ***. 2000 средна заплата и ще почна да гледам и за другите а до тогава ще оцелявам и не ми дреме за вас
5
9
 
11
 
! Отговори
Трошката преди 2 години
Обществото гони хората в чужбина . Защо хората да се съобразяват с обществото! След като живеем като в Ангола вие очаквате да сме с самосъзнание на швейцарци ли! Мизерия това е
4
4
 
2
 
! Отговори
велиГана преди 2 години
2 се издаде - той го хвърли, сега ще пусна сигнал да го засечат по ип-то и да го глобят!
3
0
 
31
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Просто глоба от няколко хиляди и да си ги изчисти;)
2
3
 
42
 
! Отговори
Директно преди 2 години
Полицията има капацитет да работи, просто не иска. Вижте да речем колко бързо арестуваха заплашвача на Ива Митева. За няма и 24 часа беше в ареста и още другата седмица е на дело. Така че държавата си работи, само дето има някой дето не иска тя да работи, за да има корупция и хората да са бедни, бити и изстрадали, да нямат воля за борба и да са страхливи.