Пускат парното в София до края на седмицата

Синоптичната прогноза е за трайно застудяване
Обновена: 9 окт 2021 10:57 | 9 окт 2021 10:40, Елка Василева
70
Пускат парното в София до края на седмицата

„Топлофикация София” ЕАД съобщи, че започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата.

Общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин".

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

„Топлофикация“ напомня на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.
 


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
3
 
! Отговори
Кака Пенка преди 8 месеца
Мразя парното! Свихнах да живея на студено, а сега трябва да плащам общи части.
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до @ купи си в който НЕ минават тръби на парното, според теб как другите хора да ползват услугата, къвто имот имаш за това плащаш, смени го като не ти отърва, никой не те е заплашвал с пистолет за го купиш
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Днес е края на седмицата ама парно няма
57
6
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Аз лично не им искам услугата. Поне половината хора в София биха се отказали от тях при първа възможност. Особено както гласят 50% вдигане на цените.
56
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 8 месеца
До @Много си е гот с парно па да ти кажа
55
5
 
11
 
! Отговори
@ преди 8 месеца
Ужас... пак ще ни дерат с тези дивотии за мощност и тръби, които минавали през апартаментите ни. Плащаш за услуга, която не ползваш и не можеш да се откажеш. Престъпници!
54
0
 
2
 
! Отговори
1-н преди 8 месеца
До А ТОКА НА ПАРНОТОкво плащаш ве, целата ти рода е "на софията", аре бегай от тука
53
0
 
2
 
! Отговори
1-н преди 8 месеца
До Анонименхе пич, не можеш ги накара: при нас- скъпо е, некой краде, *** не щем на кубатура да плащаме...защо ли :)))
52
1
 
5
 
! Отговори
1-н преди 8 месеца
тия бездарници спират топлата вода за два дена на 3/4 от столицата, щели да пускат парното...бърз фалит за тези нагли крадци
51
0
 
4
 
! Отговори
ЧУДЕСНО преди 8 месеца
Ето ,бе...Сега вече... "осъдената от Маямата Топлофикация".....ШЕ ВИ ОПРАВИ ОКОНЧАТЕЛНО...ХА,ХА,ХАААААА!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разнежил се е народът. При бай тошо беше твърдо - 1-ви ноември до 1-ви април. Нито грам повече.
49
2
 
5
 
! Отговори
Do5 преди 8 месеца
Какво е виновен Радев,умнико?Той ли краде по енергодружествата 13години?Бирдовете на директори по дружествата негови хора ли са,или на друг?***!
48
4
 
13
 
! Отговори
зевзек преди 8 месеца
На тези "граждани", които не искат ТЕЦ ще кажа - Гоу бек ту вилидж !
47
1
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 8 месеца
Те сега ..."промяната" ше ви изпразни джобовете , понеже вече сте "богати след направената промяна"..ха,ха,ха.......ЗАТОВА , АМА АДСКИ МИ Е КЕФ....!
46
0
 
7
 
! Отговори
Не чакай 20 градуса преди 8 месеца
До Джедай Мастър - Няма да стане 20 градуса, в средата на седмицата най-високата дневна температура в София ще бъде 4 градуса, а на следващия ден - 6 градуса. Чак в края на седмицата дъждовете спират, показва се слънце, но най-високите дневни температури в София ще са 9-10 градуса. Потърси в мрежата информация специално за прогнозата за София.
45
2
 
10
 
! Отговори
Сладури! преди 8 месеца
Трябваше ли температурите да станат ноемврийски, за да се сетят, че трябва да направят "неотложен ремонт на газопреносната мрежа"? При толкова много граждански организации и прочие претенденти за власт и за сладки парички по линия на НПО-тата, няма ли поне една, която да осъди "Топлофикация" за тази поредна гавра с хората?
44
7
 
12
 
! Отговори
сф преди 8 месеца
В нашия квартал една фирма построи един до друг два еднакви блока. Единствената разлика беше, че единия е с ТЕЦ, а другия без. На Този с ТЕЦ цените на жилищата с 30% по-високи и веднага се изкупиха апартаментите. На другия без ТЕЦ, и с по-евтини жилища, вече трета година е полупразен Защо - сещайте се сами !
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се наядохте, ей
42
15
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 месеца
До Анонимен 44... Парното е най-евтиното отопление и не се заплащат загубите от теца до абоната. Но, да - топлофикация са животни и в случая използват няколкото студени дни за да натрапят услугата си, без да е наложителна. Другата седмица като стане 20 градуса ще си плащаме като попове, а те ще ни се подсмиват.
41
1
 
6
 
! Отговори
Ръца Пръца Парички преди 8 месеца
Ще ни ограбят пак и ще турят инфлация и каквото му дойде на кефа на бай хуйнянчо от топлото.