Новите станции на метрото ще са три, трасето около 3 км

Общото строителство ще продължи 39 месеца
15
Новите станции на метрото ще са три, трасето около 3 км
Снимка: БГНЕС

Общото строителство на участъка от метростанция „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ Г ще продължи 39 месеца. Ще бъдат изградени три станции, с около 3 км трасе. Това съобщи в ефира на Радио София директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

По думите му през 2021 г. са приключили обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро. Подписани са четири договора – три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за управление и автоматика.

От 12 януари започна изпълнението им, като изпълнението на договора за управление на системи започва месец юни.

„Първата станция е разположена до стадион „Георги Аспарухов“ в кв. „Герена“, следващата е разположена малко преди големия мост, който се намира на ул. „Витиня“, между жк. „Левски“ и ж.к. „Хаджи Димитър“ и последната е на бул. „Владимир Вазов“, между северната и южната част на ж.к. „Левски“, каза директорът на столичния „Метрополитен“.

В момента дружеството разполага с 30 мотриси, които са разчетени да обслужват и бъдещите метростанции.

На година се случват около 16-18 инцидента с хора в столичното метро. На местата, на които вече има монтирани подвижни прегради, инцидентите са сведени до нула, каза Стоян Братоев и допълни, че през тази година предстоят да бъдат монтирани прегради по трасето от центъра към ж.к. „Младост“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: метроСтоян Братоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8На ГМ Димитров за какво е спирката? Направо в аулите да ги изсипва да не си намокрят маратонките. Там е стадион Герена, ако не знаеш. И целта е буферни паркинги в покрайнините на града за да не влизат автомобилите навътре.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак правят станциите в нищото. Това са станции извън кварталите и само на най-близко живеещите метрото ще е наблизо. Останалите ще трябва да ходят 10-15-20-30 минути пеша, което през зимата или при дъжд си е проблем. В крайна сметка повечето пак ще си ползват досегашния транспорт - личните коли или градския транспорт без метрото, ако Фандъкова не им го спре, както прави досега.
9
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 2 години
Ти пък къде в Европа си бил та се изказваш толкова компетентно?
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София расте, расте, расте......надува се балона. Всички тъ-панари от цялата страна се надпреварват да отидат да живеят в най мръсното, най скъпото, и най неприятно място в България.Междувременно хиляди райски кътчета из цялата страна пустеят. Ама природа, природа да гледаш такава няма никъде в Европа! Планини, плодородни земи, реки, гледки страхотни.Чудя се кога на този нашия народ ще му дойде акъла?
7
0
 
3
 
! Отговори
Ние сме....... преди 2 години
.......на всеки километър!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А към висшите учебни заведения, йок Лесотехнически, Икономически, Технически. Данчето не се вълнува от това, даже на спирката на Гемето и навес неще да направи.
5
1
 
2
 
! Отговори
emopav преди 2 години
До АнонименНе говоря за това време, просто не е нормално 3 години да строиш един километър. И после да ти протече покривът.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 - Метро извън града НИКЪДЕ не се прави! Говориш за друг вид транспорт: крайградска железница. Но в БГ никое правителство от тези след 1990 година НЕ инвестира в такаъв вид транспорт, а само в метро и магистрали
3
3
 
10
 
! Отговори
emopav преди 2 години
Голяма работа са нашите строители, колкото две малки :) 3 км. метро ще се строят цели 3 години, че на всичко отгорв и от три различни фирми! Да бяхме виклани китайците, да ни го построят за 3 месеца!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извън София също живеят хора, а магистралите ни са никакви. Нека си имат и метро, но да се развиват и останалите части от страната. Няма нужда всички да сме в столицата.
1
5
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
то хора няма в софето.