На проблемен участък в София: Задръстване, викове, ръкопашен бой

Helpbook: Поставете табела паркирането и спирането забранено
Обновена: 14 май 2022 12:01 | 14 май 2022 12:00, Анисия Иванова
81
На проблемен участък в София: Задръстване, викове, ръкопашен бой
Снимка: БГНЕС

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за проблемен участък на улица в район „Студентски“. Ето какво пише нашият потребител:

„Лесно е, когато си седите уютно по канцелариите, а хората се избиват по улиците на така обичаният и ужасен град София. Пиша ви относно един участък от улица „Георги Брадистилов“ от Арката на Техническия университет до кръстовището с бул.„Климент Охридски“. Улицата е тясна и се паркира от двете страни, което не позволява нормално разминаване на автомобилите. Тъй като работя в една от сградите там, всеки ден ставам свидетел или слушател на клаксони, скандали, викове, крясъци от минаващите шофьори.

Само в рамките на два дни тук стана бой между преминаващи автомобили, или по-точно неможещи да преминат от спрените и паркирани автомобили за офиса на Еконт, който е там и другите магазинчета в съседство. Чашата преля, когато преди 10 минути видях един господин да слиза от колата си, да крещи и заплаши шофьора на микробус, който беше пред него.

Отиде, отвори вратата и започна да бие шофьора, а нови автомобили се трупаха и трупаха, и стана адско задръстване. Ръкопашният бой продължи около 5 минути, след което биещият толкова силно тресна вратата на микробуса, че тя отскочи обратно. Шофьорът излезе от автомобила си с разбит нос. Знаете ли, уважаеми крепящи бюрата си, какъв стрес е това, дори когато си страничен наблюдател и ви призовавам да вземете мерки.

Толкова ли е трудно да поставите една табела паркирането и спирането забранено поне от тази страна, или да сложите някакви ограничителни колчета близо до бордюра? Моля, обърнете внимание на това, ако не искате хората да се изпотрепят и пребиват там. Ще дойде някой нервак с пистолет и в яда си ще застреля някой друг. Това ли трябва да се случи, за да обърнете внимание, или то вас това не ви засяга? Ако не ви се работи, моля освободете работното си място на някой, който ще си върши работата“.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


81
Още по темата: улицаСофияспорHelpbook
Още от Коронавирус
Само София и областта са в жълтата COVID зона
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
10
 
! Отговори
Www преди 1 седмица
Време е селяндурковците да спрат да идват във София
75
0
 
19
 
! Отговори
До 74 преди 1 седмица
социализма ти е виновен , че София се напълни с всякаква *** от немай къде ? Или , че още т времето на Янчулев разрешение за строеж се дава на " наши" хора след подкупи или , че Софянски и компания приватизираха и продадоха паркове и крадинки ? Или , че шайката на гроб назначиха една даскалица от провинцията за кмет ?
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Culture cancel, black lives matter - извинете за България white lives matter! Балкански лакърдии!
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Строителството по социалистически продължава и сега. Тесни улици , сгради без гаражи, квартали без площи за паркиране. Компл. Яворов, Изток, Изгрев са комплекси за каручки. Нямат гаражи.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 67Нали това ти казвам, имаше най-много москвичи и трабанти и зазки,жигули също имаше, защо приемаш всичко буквално, чакало се е различно и по 10 години , и по 8 години, и по 12 години ит.н., какви са тия *** сметки като в 5-ти клас. Просто ти казах ,че не е имало само жигули. Ти не си бил в София или не си бил роден за да говориш и пишеш какви пътища имало,какви коли и какви сега. Сега трябва ли да изброявам обновени и разширени пътища, да, не са толкова много, но са правени
71
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
както всички знаем на "институциите" не им дреме ни най-малко, тъй като както винаги в България виновни просто няма.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Умно ще е да направят и там синя зона, хем общината ще спечели някой лев ,хем ще е по спокойно .Принципно така се решават проблемите в София,защитават се интересите на всички.И на този който плаща и на държавата в случая общината която печели допълнително доходи.Въпроса на човека е как общината са пропуснали да вземат пари от там.Ами случват се и пропуски.
69
1
 
0
 
! Отговори
за тва преди 1 седмица
*** без време
68
3
 
24
 
! Отговори
Готин преди 1 седмица
Аз за това станах "селянин". Вчера прах, садих картофите в градината и си правих барбекю. Птичките пеят, пчелите жужат и до мен няма нито един офис на "Еконт". И това на 20 минути от центъра на София.
67
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама как така е имало Жигулита, като се било чакало 15 години за тях!? Първите Жигулита се произвеждат от края на 1970 и първоначално само за вътрешния пазар на СССР. За България първите Жигулита се предлагат от 1974 година и като прибавим 15 години чакане, значи от 1989 година. Нал'тъй? Защо тогава куп познати и съседи си накупиха Жигулита още през 70-те?
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименДобре, направили са околовръстно и някой друг булевард. Това обаче не компенсира огромната разлика в трафика, без значение дали са жигули, москвичи, трабанти и т.н. Какво се случва на Тодор Александров в час пик ? А на Малинов? Симеоновско шосе (а там още колко грамадни кооперации се строят) ? За да се живее нормално в София, трябва да се махнат всички строежи от последните 15 години и населението да е макс. 1 мил.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 62 Кога е имало 10000 жигули бе бай ***, то за жигула се чакаше 15 години ред, имаше много москвичи, зазки и трабантчета, е и жигули, но не само , и волги дори имаше и дачия 1310 ако я знаеш и шкода със заден двигател. И пътищата са разширявани през годините, ти си неосведомен или ***. Я виж бул.Тодор Александров какъв стана по времето на Софиянски, ами виж околовръстното по време на боко тиквата как го разшириха,ами ломско шосе си беше двулентов път. Какво ти обяснявам като си п
64
14
 
13
 
! Отговори
179 преди 1 седмица
Те ако не са селяните в София ще останат само бабките и тези от малцинството скоро време мнозинство.
63
4
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 1 седмица
Раздайте им калашници и за три дена проблема е решен.
62
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 59София не е била такава. Дори само преди 10-15 години беше коренно различно. Построиха се безброй много блокове, изградиха се цели квартали в полето и се напълни със мьекащи с претенции. Проблемите в София (освен краденето и корупцията в общината) са точно от презастрояването, пренасянето на половин България тук и фактът, че всеки от 2-та милиона е с кола- две- три, а инфраструктурата не е променяна от социализъмЪт, когато е имало 10 000 жигули
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"бой между преминаващи автомобили"?! Дано водачите да са разтървали биещите се автомобили
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тия се биха там заради гей афера.
59
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 52, Сифия винаги си е била такава :) Ама ела да видиш като се изсипте по морето с трошките си и си пренесете манталитета! Едвам ви изтърпяваме два месеца! Та, да! София е селяния, лошото е, че я носите и по другите градове!
58
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 51 по складовете бачкат и за по 4к заплата
57
4
 
23
 
! Отговори
3к заплата преди 1 седмица
Ето го пак този с 3к заплата в склад. Да не ти е гепал гаджето някой склададжия, че така стабилно опяваш едно и също?