Фандъкова: Не се работи предизборно по обекти, това е спекулация

Не плащаме за некачествени ремонти, увери кметът
17 май 2023 09:00, Александър Попов
36
Фандъкова: Не се работи предизборно по обекти, това е спекулация
Снимка: БГНЕС

Качеството на ремонтите е ахилесова пета на всички, не само на моето управление или на София. Обществените поръчки се изпълняват по закон, има закон, той трябва да се спазва, заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя увери, че има непрекъснати проверки.

Не казвам, че всичко е направено перфектно, но контролът на качеството е сериозен, допълни Фандъкова.

Кметът отхвърли твърденията, че се работи предизборно по обекти. Не плащаме за некачествени ремонти, с това също се спекулира, коментира Фандъкова.

Къде са ключвите проекти в момента?

"В момента се работи по разширението на "Ломско шосе", на "Филип Кутев" започнахме пробива, очаквам да започнем и на "Каблешков" - това са най-важните обекти за града, заедно с метрото и Околовръстния път, защото това са обектите от третия градски ринг, които ще позволят облекчаването на трафика в центъра на града".

Фандъкова определи като безпрецедента за всички общини ситуацията с липсата на държавен бюджет за тази година, което не позволява на Столичната община да приеме свой. Нямам голяма надежда, въпреки че слушам внимателно изказванията и на правителството и парламента. Надявам се да бъде приет, имаме готовност да предложим наш проект, заяви Фандъкова.

Преходните обекти се изпълняват, но идват новите обекти, рискът е да спре всичко, затова всяка от общините намира свой начин да продължи работа, допълни кметът.

"Моят стил не е да влизам в партийните разправии, диалогът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които вършат работа, както и такива, които се оправдават".

Фандъкова допълни, че кризите са сериозни, а общините са основно засегнати.

По думите ѝ остава огромен проблем, че нощем улиците на града се превръщат в писти. Между 80 000 и 100 000 са отчетените нарушения на скоростта от регистраторите на Столичната община само за месец. Партнираме си добре със СДВР и Пътната полиция, от години апелирам да има повече камери за скорост, заяви Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така е - не се РАБОТИ предизборно, само се вземат КОМИСИОННИ...предизборно!
30
2
 
2
 
! Отговори
Хектор преди 11 месеца
Овчице герберастка, най-важно е разширението на Царица Йоана в Люлин. Цял Перник Божурище,Радомир селата, индустриалната зона,северна тангента, се изсипва и влива в ЕДНА лента.........Все на изток ви тегли, 100 пъти правихте в Младост булеварди и какво ли не, а Люлин кучета го яли, а сме по-големи по население.
29
1
 
12
 
! Отговори
СофияПрайд2023 преди 11 месеца
Недейте да занимавате Данчето Фандъчка с глупости, така само й отнемате ценно време, което инак би била вложила в нещо наистина стойностно, като например организация, популяризиране и уголемяване на ежегодния (под неин патронаж) гей-парад, по-известен като София-Прайд! Фандъчка се грижи за децата ви, като ги запознава наживо с най-новото в ЛГБТЮИА+ пропагандата, достатъчно да задоволи и най-изратения мозък, и най-извратения содомит! Но, може и още!
28
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ggПо времето на Фандъкова са направени 40 км метро от общо 52 км. За сравнение в Белград още няма и един км, нищо че за него говорят от 50 години. Големи сте неблагодарници. Същото беше и с магистралите на Боко, как било, що било, ама сега се стига за 3 часа до Бургас, а до Варна няма да се стига по магистрала и след 10 години заради Промяната, която всичко замрази.
27
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 11 месеца
"Контролът е сериозен"??? Като на жълтите павета и на НДК?
26
2
 
21
 
! Отговори
gg преди 11 месеца
Хайде не нас тия глупости! Дори глухите и незрящите знаят, че в Сф от десетилетие се прави нещо преди избори ;) ФАНДЪК-OFF!!!
25
2
 
18
 
! Отговори
ННН преди 11 месеца
А бе, бях забравил че тая още се води кметица...
24
3
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 11 месеца
Селската даскалица !!!
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ти някаква истинска работа да си смършила наистина го питам съвсем сериозна
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе вие от тълпата на ДБ,Спаси София и тям подобни,като чуете паролата Фандъкова и се надпреварвате на кой му е по голяма храчката! А иначе сте невидими ! Една акция за чистота,едно дърво да бяхте посадили..! Вие сте боядисани лисици,живеете в София но не сте Софиянци!
21
3
 
5
 
! Отговори
До айде преди 11 месеца
Па оня си е от село и саке да си я вземе, да отървем вас - паветата - от нея, че вие не можете да мислите, като винкело сте.
20
23
 
7
 
! Отговори
айде преди 11 месеца
недоволните от Фандъкова да се връщат на село , от където са дошли !
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То при всички избори все такива спекулации се явяват
18
5
 
34
 
! Отговори
Смях преди 11 месеца
Цяла София си я разкопала иначе не се работи предизборно. Айде да се мах.аш като кмет, че със.ипа столицата некад.ърницо. След теб ще трябват милярди за да се оправя на ново София.
17
4
 
29
 
! Отговори
а преди 11 месеца
Аз и вярвам. Ремонитраха тротоара на ул. Султан Тепе, еми без да преувеличавам, но изглежда в пъти по-зле, отколкото преди ремонта. Няма как да е предизборно това.
16
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе като не ви кефи най-добре не ползвайте метрото и околовръстното, то и за 3 години Киро, Радев или Шишков да са открили нещо, кое точно и къде е завода за батерии?
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ама ние това го знаем бе Фандък - че не се работи
14
5
 
35
 
! Отговори
azz преди 11 месеца
Проста,ама нагла !!!!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лозунг на Фъндъкова,България на три павета.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква е тази несменяема кралица кметица Камила Фандъкова? Нали уж сте европейци, къде видяхте в Европа несменяеми кметици и министър-председатели, където управляват цели десетилетия подред, като Путин и Лукашенко? Хайде махайте я.