"Спаси София" предложи три нови автобусни линии

Идеята е те да свързват квартали с метрото
8 юни 2023 15:55, Йоана Цонева
26
"Спаси София" предложи три нови автобусни линии
Снимка: Спаси София

Три нови автобусни линии, които да свързват с метрото кварталите "Люлин", "Витоша", "Студентски град" и "Горна баня" предлага общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев в доклад, внесен в Столичния общински съвет.

Става дума за довозващ до метрото транспорт, който да минава на всеки 10 минути в пиковите часове, обясни Кристиян Христов, транспортен експерт от "Спаси София". Според него, сегашните наземни линии са нередовни и недостатъчни.

Още по темата
До тук предложени линии са три. Първата ще свързва различните части на "Люлин" с метростанциите "Западен парк" и "Сливница", обясни Кристиян Христов. Втората се предвижда да свързва "Студентски град" и метростанция "Витоша", обслужвайки и кварталите "Витоша" и ВЕЦ "Симеоново", както и бизнес зоната в кв. "Хладилника". Третата линия е предвидено да обслужва кв. "Горна баня" и вилната зона, като ги свързва с отдалечената от тях едноименната метростанция.

Борис Бонев припомня, че Йорданка Фандъкова е обещала в София да има довозващ транспорт преди 4 години и призовава ГЕРБ да подходят отговорно към доклада. Той е убеден, че предложените първи три линии биха били удобни и използвани, тъй като са изготвени след допитвания до гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
бравоборянче преди 10 месеца
Много чудесна идея ! А билетче ще има ли или с карти за 1 год.,както сегашните,които предложихте от групата на ЛГБТ Смучи София и го приехте ?!Питам за един приятел,който си харесваше еднократното билетче и карти за 10 пътувания,които заради великото ви прозрение по време на акт са в историята.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
и тая Бонка ни заля с реклами за гей парада
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато повече хора поумнеят и отидат и гласуват, нещата може и да се пооправят. В противен случай ГЕРБ-СДС пак ще спечели и пак ще крадат милиарди.
13
5
 
10
 
! Отговори
Историка преди 10 месеца
Аз ще гласувам кмет от ГЕРБ-СДС.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ни трябват нови линии, с връщане на закритите линии и редовен транспорт, с не да чакаш по половин-един час.
11
1
 
17
 
! Отговори
шоп преди 10 месеца
Спасявайте родните си села! София оставете на нас.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чакаш, пътуваш, слизаш, чакаш следващия транспорт, пътуваш, слизаш, чакаш пак и т.н. За някакво относително малко разстояние ти отива час или повече заради изключително много влошената транспортна схема в София.
9
1
 
11
 
! Отговори
E... преди 10 месеца
...не! По-добре се прекръстете на София ходи пеша, аз в тези "автобуси" не влизам. След последното ми водене август, при 50 градуса на сянка, в 111 от Младост по Околовръстното, не мерси.... не знаех, че човеци и глава лук могат да миришат по един и същи начин ;( .
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
само автобуси и линии в тая софия.. а като ти трябва чакаш по 1 час.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идеи за подобни връзки има отдавна. Даже бяха обещани от фънди, но нейнните обещания са прах в очите на техните избиратели. Също така, не може в цяла София да се правят само 2 ремонта на булеварди в момента при положение, че в Скопие се правят 15. При това знаем с какво темпо и качество е у нас. Така че добрите промени започват тази есен след изборите, и то доста ще са доста скоростни.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фандъка и гербавите есента трябва да бъдат изметени, но Спаси София са като ПП за нищо не стават
5
13
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 10 месеца
Само не разбрах кому е нужно да има допълнителен транспорт в гeтaта (Люлин примерно), който да влачи съмнителни субекти, които да замърсяват с присъствието си хубавия ни център?!
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искаме и кмета на София да е човек от СиЦилиевата долина. Човек с ниско чело и бавен умен, истински лидер. Да спре тоя произвол веднъж завинаги
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То вече си има електро-бусчета, Психодесните от Спаси София да ходя за проверка дали и те не са вече дементи.
2
18
 
4
 
! Отговори
лудогорски шаран преди 10 месеца
м айната на софия! софия не е българия! стига ни занимавахте с тая софия!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде па ся "Спаси София" предложили! От години говорим за бусчета в квартала и все ни обещават и нищо, а сега хоп, изведнъж "Спаси София" били озарени свише с тази гениална и обществено полезна идея! Ей така, предизборно. А иначе кметчето е от ДБ и нищо не свърши, ама сега нали предстоят избори, та пак ще ни обещаят.