Разделение още преди първото заседание на СОС

ПП-ДБ поканили партиите на разговори за мнозинство, но получили отказ
13 ное 2023 10:42, Стела Стоянова
23
Разделение още преди първото заседание на СОС
Снимка БГНЕС

Още преди първото заседание на новия столичен общински съвет днес разделенията вземат превес.

От ПП-ДБ са отправили покана към всички политически сили за обсъждане на основните задачи, с който трябва да се заеме градския парламент на София, но по-голямата част от тях са отказали разговори във вчерашния ден. Това каза пред БНТ Бойко Димитров, избран за общински съветник от ПП-ДБ, партията с най-голямо присъствие в Столичния общински съвет.

"На тези избори гражданите дадоха много ясен отговор какво искат. Първо ни показаха, че нямат доверие на нас - политиците, това ни каза множеството негласували хора. На второ място те не дадоха ясен мандат само една политическа сила да управлява града и на трето място те казаха, че искат промяна в този град. Това е нещото, което ще предложим и на гражданите и на колегите от другите партии. Не задкулисни договорки, а много ясни разговори с всичките сили. Такива разговори ние започнахме. Вчера бяхме поканили всички политически сили, за да обсъдим как ще започне работа общинския съвет. Имаме много работа да свършим и трябва да я вършим в интерес на гражданите. За съжаление, по-голямата част от политическите сили отказаха тази покана, така че ние днес започваме от нулата", каза Бойко Димитров.

От "Възраждане" отрекоха да са отказвали среща.

"Ние никога не сме отказвали разговори. Така ще бъде и спрямо Столичния общински съвет. Можем да разговаряме с всеки, оттам нататък вече конкретните политики ще се разглеждат от нас изключително прагматично. Ако едно нещо е добро за гражданите - ние ше го подкрепим. В случая смятам, че формацията, спечелила най-много гласове има отговорност да сформира мнозинство, в което ние няма да участваме. Те имат сглобка на национално ниво, така че съм сигурен, че с няколко задкулисни разговора биха могли да си осигурят мнозинство и в Столичния общински съвет. Това е, което очаквам да се случи", коментира Деян Николов, избран за общински съветник от "Възраждане".

Председателят на БСП-София и общински съветник Иван Таков пък обясни, че тяхното решение е да не участват във формиране на мнозинство.

"За последните 30 г. БСП винаги е лидирала опозицията в Общинския съвет на София. Знаете, че при нас базираме политиките си на ценности. Казахме за какво ще се борим. Няма да участваме в сформиране на мнозинство, което има за цел да задоволи нечии интереси", обясни Таков.

Той разкри, че няма да бъде председател на групата съветници, но ще я оглави човек с опит. Таков каза още, че за БСП кметските избори за София не са приключили.

"Тази седмица ще бъде първото заседание по жалбата на кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова. Възможно е да има касиране и нови избори за кмет", добави социалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СОСзаседаниепп-дб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Г-н Таков, не касирайте изборите, че синя София ще се събуди. Тогава вече и ПП ще посинее, а Васко Терзията ще избяга чак на Дунава да отглежда дини и пъпеши.
21
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 5 месеца
Няма по-просто население от това в РБ!А повече комунисти-руски *** има само в Сев.Корея!
20
1
 
2
 
! Отговори
Joko преди 5 месеца
Боннев искал да бъде председател на СОС ! Абе момче , тичай да миеш обществените нужн#ици ! Ти за друго не ставаш !
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви граждани, ей, наред ли сте, че са за вас. В София са гласували 23 % от имащите право на глас. От тях нямате и 10 % съгласие с гнусната си зглобка
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бонев - президент!
17
1
 
3
 
! Отговори
с погнуса преди 5 месеца
Искате да работите за народот , иде зима , народот требе да тура зимнина , одете да собирате пипер , *** , комлир и таквия подобни да сте полезни роду , пък и капацитетът ви за таквия дейности е по на место. Отвратително е всички да знаем за какво всъщност става въпрос , а някакви примитивни тарикати да се изтъпанчат и ръсят щуротии колко за народ са загрижени .
16
2
 
27
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Сега Бонев ще снимат как реди некачествено плочки как прави ремонт на ремонта ХАЙДЕ запретвайте ръкави излезте работете да ви видим колко струвате че е лесно да ходиш да критикуваш да си седиш да получаваш големи пари за нищо Асега РАБОТА РАБОТА РАБОТА ДС И БОНЕВЦИ
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не ви харесва, ментета. Не знам кога ще го осъзнаете. Какъв мандат ще карате, като всеки иска да ви заплюе в лицата?
14
1
 
22
 
! Отговори
цирк "в името н преди 5 месеца
Партньорите ви имат едно правило " с терористи не се проговаря " , требе да го знаите .
13
1
 
17
 
! Отговори
в изолатора преди 5 месеца
Ами да ти кажа правичката , с пълно основание и правилно .
12
1
 
17
 
! Отговори
до 5 преди 5 месеца
много добре казано, подкрепям напълно..
11
1
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Нови избори няма да има, те тия едва натаманиха, какео остава за новите :)
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най - нормално е да се иде на предсрочни избори за кмет на общината.
9
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Айде почна реването от ден 1, се нямате мнозинство, се некой ви пречи, се нещо не ви у ред. Мнозинство е имало на Васко маслото по времето на баща му и чичо му, сега е така като искате демокрация! Интересно ми е след 5 години като катyнa си е същия и даже по зле в тоя град, кой ще им е виновен???
8
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ХАХА ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ... ГЕРБ СМЯТАТ ЧЕ СОФИЯ СИ Е ТЯХНА.. А БСП СМЯТАТ ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СИ Е ТЯХНА..ПРОМЯНАТА ДА НЕ КАНИ ЮРОДИВИ НА ПРЕГОВОРИ ПОВЕЧЕ
7
1
 
20
 
! Отговори
Като чуя ценности преди 5 месеца
и се хващам за пистолета...
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еха, всеки иска да е опозиция и в същото време да казва какво да се прави и да участва в далаверата. Ей това е отговорно управление!
5
7
 
59
 
! Отговори
Аха, дообре преди 5 месеца
Ясно е, че Бонева и Сие ги тресе паника. Вече няма да могат само да плюят и снимат колко е зле всичко, а се очаква да го правят те. Да, сега други ще снимат. Защото ги е страх, ще се излезе с довода, че всички са срещу тях и им пречат в общинския. Иначе, и при Фандъкова общинския беше на дб и спаси София, и сега е техен. В Истанбул кмета работи срещу диктатор и партията му, на власт от 25 години. И свърши куп работа. Но за тези никога няма да дойде ден за работа. От поколения не са работили.
4
8
 
25
 
! Отговори
Пхахах преди 5 месеца
Естествено, саботажът започва иначе ще работели за София и за България... Трънци
3
5
 
33
 
! Отговори
Сафда преди 5 месеца
Васко маслото няма как да ме убеди че е self made