Георгиев: В бюджета на София не е предвиден скок на заплатите на шофьорите

Кметът е обещал 15 на сто ръст, но сумата липсва
18 яну 2024 11:12, Стела Стоянова
45
Георгиев: В бюджета на София не е предвиден скок на заплатите на шофьорите
Снимка БГНЕС

В публикувания проект за бюджет на София за 2024 пари за увеличение на заплатите в градския транспорт няма. Това заяви Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

Георгиев припомни, че кметът Васил Терзиев е обещал 15%, но в публикувания снощи проект за бюджет увеличението е 0%.

„Той дължи отговори на всички работещи в транспорта - къде е обещаното от него, какво ще им обещае днес и защо не го направо снощи, преди публикуването на бюджета“, заяви Георгиев и добави: „През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 г. ние осигурявахме увеличение с 10% на заетите в транспорта - въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София. Над 7000 са работещите в обществения транспорт и да бъдат излъгани и лишени от увеличение на изоставащите от частния сектор заплати е непочтено към тях, но и вредно за всички останали граждани и пътници, защото шофьори и механици не достигат и сега“.

Той приложи и доказателства - снимка на параграфа за градски транспорт в Бюджет 2023 и Бюджет 2024.

Още по темата

„Все 174 млн. лв. и нито лев повече за увеличенията на заплатите на работещите в сектора. Проверете и вие в Бюджет 2024, прилагам го и него - може да пропускам нещо наистина“, заяви Георгиев, питайки дали това не е грандиозен гаф или грандиозна лъжа.

Припомняме, че днес работещите в транспорта излизат на протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Частният сектор, да ви светна госпожи и господа от ДА, не е имало увеличения от 5-6 години. Нито ковид , нито инфлации. Шефовете казват ако не ти харесва напускай и това е единственият начин. Лъжа е, че държавният трябва да е наравно или по-добре платен от частният. Това го има само в диктатурите и пост соца. Даже бая високи са ви заплатите - един шофьор да печели повече от мед сестра и лекар е голям срам. Вереме е за оптимизация.
20
0
 
2
 
! Отговори
подривна преди 3 месеца
дейност, за не лъснат далаверите на фандъка, и да няма конкуренция на гербавите *** на следващите избори.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
човечето георги, дето даже и за кмет не го сложиха неговите, се гърчи от яд и все търси кой да наплюе. свиквай, въшко, че вече твоят глас никой не чува! както и на хекименя, дето се продаде на гербавите
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като дойде ротацията,няма да има протести.Няма да има кой да ги мотивира.Всичко ще бъде цветя и рози и щастливо управление на ГЕРБ.Чекмеджето пълно-народа заспал и доволен.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето кой буни протеста.Гербавата калинка ще умре от яд,че Хекимянчо не спечели,за да продължат да си крадат.
16
4
 
5
 
! Отговори
Kostas Linke преди 3 месеца
Нека Терзиев да изкара танковете, и да размаже протестана пияните алкохолизирани гербаджии = шофери .
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не трябва да им се вдигат заплатите, и то с възпитателна цел. Как ще мотивираме младите хора да учат и да се образоват, като виждат че само да вземат една категория и може да взимат колкото квалифициран инженер? Не, пролетариата трябва да се тъпче и да се държи на ниско, да взимат толкова, колкото е нужно да поддържат постоянна телесна температура. А ако искат повече - да са мотивирани да положат повече старание и да се квалифицират. Абсурдно е шофера да взима повече от учител или лекар.
14
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Ами да сте го предвидили бе, кмете. Затова те поставиха на гърнето, не да клечиш, а да си изптавен! Ако ли не, бегом до хоризонта!
13
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 месеца
Хора като Георгиев Работят за София... така де Против София ... така де дори не работят защото взимат заплата като ОС но СОС не работи. Така де, целта им е да е ЗЛЕ, да е по-зле от преди. Да е гадно в София. То и без неговите усилия е доста гадно в София, но те се стараят да не се оправим. Щото тогава няма как да кажем че видиш ли при ГЕРБ е било по-добре. И така, вместо да вървим напред тези хора дърпат на зад и не става. И сме бедни и е мръсно и тн и така ще е.
12
0
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 3 месеца
Общинският съвет не работи има лиизобщо кмет и съветници в София
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека си е платил на ПП да стане кмет и да върти далавери, не да увеличава заплати.
10
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Човек отрекъл се от родителите си е склонен да предаде и излъже всеки. Ама всеки народ си заслужава управниците. Спи, народе. Преклонена глава, сабя не я сече.
9
6
 
12
 
! Отговори
ПП ДБ преди 3 месеца
До aaaТока евтин ли те е нали го държат краварите?Тука и минералната вода е на цената на горивото а сме с най много минерални извори защото ги държат фирми на краварските окупатори!Задължителен англииски и незачитане на Българското искат само от ЛБГТ
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да станеш кмет на София струва на Васко около 5 млн лева. Като се замисли човек че това е цената на един луксозен мезонет в Центъра и какво можеш да направиш с властта която имаш, дали не си струва инвестицията?
7
15
 
10
 
! Отговори
За Витков преди 3 месеца
17 години управляваш и генерираш проблеми, накрая излизаш и обясняваш как друг е виновен за тези проблеми. Няма по-нагло и безочливо същество от гербаджията. Все си мислех ,че дпс и бсп са дъното ,но не тези от герб винаги ме опровергават. Кмет на 3-и месеца е виновен за натвореното от тях при условие ,че го блокират в общинския съвет и са имали абсолютната власт в общината ,а и в държавата почти две десетилетия
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васко ДСто не се вълнува от проблемите на общината. Вероятно ще си развърти имотните далаверки и ще си бЕга!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тъй като СОС не е свършил нищо, откакто е избран, предлагам техните възнаграждения да се дадат на шофьорите. От тях поне полза има.
4
2
 
8
 
! Отговори
В бюджета на преди 3 месеца
чекмеджарите е предвиден скок на приходите за сметка на шофьорите
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е ДС обещава ама само за техния джоб да има!!!!
2
4
 
13
 
! Отговори
ПП ДБ преди 3 месеца
Георгиев да си каже заплатата и защо не ползва градският транспорт ами служебен автомобил и паркира в зоната безплатно.Това е супер екологично и добър пример за гражданите.