Защо да спортувате на чист въздух

А не в затворени помещения
6
Защо да спортувате на чист въздух
Снимка: Fabletics

Пролетта и лятото са най-добрите сезони за спортуване на открито. Вместо в жегите да висите в задушните фитнес зали, насладете се на тренировка навън, особено в по-хладните утрини и вечери.
Независимо дали ще е йога на открито, колоездене, джогинг или нещо друго, ето и шест причини, защо да спортувате извън затворени помещения:

1. Спортът на открито повдига настроението.
Според много проучвания прекарването на време навън прави хората 50 на сто по-щастливи, отколкото стоенето в затворени помещения. Други изследвания твърдят, че упражнения на въздух намаляват напрежението, объркването, гнева и депресията. Достатъчно е само да си направите дълга разходка в парка и това веднага ще се отрази добре на настроението и самочувствието ви.

2. Спортът на открито подобрява вниманието и фокуса.
Според едно проучване от Университета на Илинойс децата, които спортуват и играят на открито (в парк или градинка) поне 20 минути, след това се концентрират по-добре. Това изследване показва, че външната среда и особено по-зеленият ландшафт, действа много добре на вниманието, подобрявайки го.

3. Спортът на открито е по-лесен за привикване.
Според друго американско откритие, физическата активност на вън по-лесно се превръща в рутина. Много хора са склонни да се откажат да идат на фитнес или да пропуснат тренировка след безкрайните часове в офиса и/или заради ангажиментите покрай семейния живот. В проучването се твърди, че упражненията на открито по-често се превръщат в рутина и навик.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
10
 
! Отговори
vinniejones преди 7 години
с момата от снимката съм готов да тренирам всичко и навсякъде....винаги готови...
2
3
 
2
 
! Отговори
пак от 1. преди 7 години
Обратни в лошия смисъл имам предвид.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление изборът не е между спортуване на открито или в затворени помещения, както се стараят да ни втълпят в тази драсканица.Няма нищо по-вредно от тежки физически натоварвания в замърсена среда! Независимо дали на открито или на закрито. Ако някой си мисли, че въртенето на *** по столичните булеварди е здравословно.....

Спонсорирани публикации