Краят на една ера! Джон Тери си тръгва от Челси

36-годишният ветеран напуска след края на сезона
18 апр 2017 08:28,
3
Краят на една ера! Джон Тери си тръгва от Челси
Снимка: архив, Reuters

Периодът на Джон Тери в Челси приключва през лятото, след като от клуба официално потвърдиха, че ветеранът ще напусне след края на сезона.

36-годишният защитник, който спечели 14 трофея със Сините, записа само няколко участия през настоящата кампания и новината до голяма степен е логична.

"Ще реша бъдещето си в последствие, но сега съм отдаден на това да помогна на отбора да постигне успехи през този сезон. След 22 години тук имам много да кажа и да благодаря на страшно много хора от този велик клуб. От всички треньори и съотборници, до феновете, които не спряха да ме подкрепят. Не мога да изразя цялата си благодарност" заяви Тери в официално съобщение.

Според букмейкърите най-вероятно е той да продължи кариерата си в Борнемут, но е възможно да замине за САЩ или Китай. "Смятам, че сега е правилният момент да си тръгна. Вярвам, че имам още много какво да покажа на терена, но и разбирам, че шансовете ми да играя в Челси ще бъдат минимални. Искам да продължа да играя и очаквам ново предизвикателство", добави той.

Тери дебютира през 1998-а година за първия отбор и оттогова изигра 713 мача за него. Той е клубен рекордьор по срещи като капитан с 578, като в края на сезона се надява да вдигне за пети път трофея от Висшата лига.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: челсиДжон Тери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Тери е голям преди 7 години
Джон Тери е велик играч и заслужава голямо уважение от любителите на футбола.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чао.