Петър Киров за Еди Назарян: Върна ме през 1967 г.

След спечелването на златото, Еди отбелязва успеха със задно салто
Обновена: 12 фев 2020 09:59 | 12 фев 2020 09:56, Ния Христова
1

18-годишният Едмонд Назарян стана европейски шампион по борба в класическия стил на първенството в Рим. Това е първо злато за България на шампионата във Вечния град, съобщи Bulgaria ON AIR.

Еди отбеляза успеха със задно салто. Нещо, което е запазена марка на неговия баща- Армен Назарян.

"Удовлетворен съм, защото отдавна не бяхме празнували успех в борбата и може да се каже, че днес е ден на борбата. Това, което постигнахме, изключително много ме радва. Напомня ми и за първото, това, което не се забравя, а именно - когато аз станах европейски шампион през 1967 г. в Минск. Тогава бях на 25, а Едмонд е на 18. Бях бях в първата категория - 52 кг, а по новите правила тази първа категория е 55 кг", коментира Петър Киров, двукратен олимпийски шампион.

Киров на финала се изправя срещу руския си съперник Сергей Рибалко, който е двукратен световен шампион. Едмонд също имаше среща с руснак по пътя към златото.

"Пътят до финала е победа след победа. Това, което видях на тепиха и това, което му помага много, е духът и тази стръв, която има", каза още Киров.

Той смята, че българският спорт дълги години се е опирал на борбата, но днес географията на спорта се е разширила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една жива легенда. Която този сайт не помня да е отбелязал като звезден рожденик.Звезди ви бяха почти само гологъзовци и гологъзли.

Спонсорирани публикации