Етър и Крумовград се класираха в Първа лига

Дубълът на ЦСКА 1948 зае първото място във Втора лига
Обновена: 26 май 2023 21:30 | 26 май 2023 21:15, Красимир Ангелов
4
Етър и Крумовград се класираха в Първа лига
Снимка: Lap.bg

Отборът на Етър отпразнува завръщането си в елита с класическа победа над Спартак Плевен тази вечер.

“Болярите“ на практика си осигуриха мястото в Първа лига още снощи без игра, когато Янтра победи като гост Спортист Своге. Днес обаче търновци се наложиха с категоричното 3:0 над Спартак Плевен и зарадваха феновете си на стадион „Ивайло“.

Пред ентусиазираните трибуни "болярите" тотално надиграха съперника, действаха с настроение, а трите гола бяха най-малкия възможен резултат.

В 60-ата минута Алехандро получи хубав пас и с удар в ъгъла вкара за 1:0. В 69-ата минута Мартин Моран отне топката от съперник, напредна и се разписа за 2:0. Само две минути по-късно Мартин Тошев бе съборен в наказателното поле и последва дузпа, която голмайсторът хладнокръвно вкара за 3:0.

Последният сигнал даде началото на празненствата под звуците на „We Are The Champions“, шампанско, радост и овации от публиката.

Вторият сигурен член на Първа лига от следващия сезон ще бъде ФК Крумовград, който спечели промоция за efbet Лига след победа като гост над дублиращия отбор на Ботев Пловдив с 3:1.

Крумовград е трети в класирането на Втора лига с 54 точки два кръга преди края. Това ще бъде дебют за Крумовград в елита на българския футбол.

Поражението пък остави дубъла на Ботев на последното място и тимът изпада в Трета лига.

Дубълът на ЦСКА 1948 пък категорично спечели първенството на Втора лига. Правилникът обаче забранява дублиращите отбори да се състезават в Първа лига.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Пияния помак преди 10 месеца
Напред пoмaци!
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дихатели и точкодарители!