23-годишна родилка почина във Варна

Жената е родила момченце, което е в добро състояние
11 дек 2008 11:02,
86
23-годишна родилка почина във Варна
Снимка: БГНЕС

Млада жена на 23 години е починала часове след нормално раждане на първородното си дете в АГ отделението на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, съобщи зам. изпълнителният директор на болницата д-р Асен Станчев.

По думите му най-вероятната причина за смъртта на жената е амниотична емболия. При масивна амниотична емболия кръвта не може да се съсирва, посочи лекарят.

Преди да почине, младата жена е изпадала в клинична смърт седем пъти.

Починалата е от Полски Тръмбеш. Станчев посочи, че лекарите от болницата нямат данни за протичането на бременността на жената. При постъпването й в родилното отделение, както и след раждането, хемоглобинът на починалата е бил в нормални граници.

Жената е родила момченце с тегло 3,900 килограма, което е в добро състояние. Станчев каза още, се чакат данните от аутопсията на починалата за изясняване на точните причини за смъртта.

По случая е назначена проверка и от Районния център по здравеопазване във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
0
 
! Отговори
Незаконен преди 1 година
Няма какво да коментираме за смърт на пациент смърт на виновния лекар око за око зъб за зъб затвора, в който не ги вкарват не върши работа трябва трябва закон смърт друго опрвия няма иначе ще продължават да ни морят нагло и безнаказано
85
0
 
1
 
! Отговори
lolita преди 14 години
Всички лекари са ***. Защо в Исландия няма разни емболии и няма смъртност при родилките. ЗАЩОТО ЛЕКАРИТЕ ТАМ НЕ СА КАТО НАШИТЕ.
84
0
 
1
 
! Отговори
xxx преди 15 години
не сте виждали как във Варненското АГ студенти и акушерка израждат и вадят плацента?! и доктор няма! :) добре че жените си знаят работата и всичко мина по вода. доктора дойде накрая да сложи 3 шева на момичето,че ако и това трябваше да правиме...
83
0
 
1
 
! Отговори
tedi преди 15 години
saboleznovaniq na blizkite na po4inalata rodilka.Predi 2 meseca izjivqhme pododben slu4ai,na6a blizka po4ina pri rajdane v Devin i pri4inata spored lekarite pak be6e AMNIOTI4NA EMBOLIQ.
82
0
 
1
 
! Отговори
Ivanova преди 15 години
Не е гаранция ,че ще е по мед и масло раждането ти !Майка не се става лесно !Татко-много лесно ,някой дори не знаят :((
81
0
 
1
 
! Отговори
DeCo0o преди 15 години
Maluk procent ot lekarite v MBAL Sv. Marina Varna si rabirat ot rabotata. Nagli, nahalni, bezpardonni, bezlichni i korumpirani `specialisti`. Prichinite vsichki gi znem. Shte ima mravunqci ot katafalki po ulicite... oshte dulgo vreme...
80
0
 
1
 
! Отговори
случайна преди 15 години
Преди 10 години и аз раждах в същото това АГ. И едва не ме "изтърваха", мен и детето. За нанесените психически травми от отношение на лекари и персонал и за последвалите физически проблеми не ми се говори. Знам, че срещу природата не можеш да се изправиш. Но незаинтересоваността и безотговорността няма да забравя никога. Раждането не си спомням, въпреки, че явно съм била в съзнание, щом съм родила. Последното, което си спомням е как докторът най-после дойде, пиян, или много сънен. Първото което си спомням е как псуваше, като ме шиеше. Между това е имало форцепси, вакуум, някакви инжекции и кой знае какво, защото бях цялата в синини. Сигурно не случайно не помня. На всичките ми въпроси за това, какво е станало, ми отговаряха само "Радвайте се, че сте живи." В картона не пишеше нищо. Главата на детето ми имаше вдлъбнатини от форцепса и чудовищен кръвоизлив от вакуума. По време на петдневния ми престой след раждането никой не ме прегледа наистина сериозно. Изписаха ми антибиотик, макар че нямах възпаление. Даваха ми го един ден, н адругия ден не ми го дадоха, нямало ме в списъка, на третия ден пак ми дадоха. Десет дни след раждането вдгнах температура и се оказа, че в мен е останало голямо парче плацента. Извадиха го по спешност, което е нещо като аборт. СЛЕД това ме гледаха на ехограф, да видят дали няма още. Пак съм извадила късмет, и от това се умирало за 24 часа. Голяма късметлийка се оказах. За в бъдеще мисля никога да не се уповавам на късмет, а да си плащам скъпо и прескъпо, ако ми се наложи да раждам пак. Съветвам всички бъдещи родители да направят същото. Защото кой крив, кой прав, как е редно и как не, няма изобщо да ви интересува, ако с вас се случи една такава трагедия.
79
0
 
1
 
! Отговори
bizona преди 15 години
kofti za deteto ... ako ne mogat razberat kwo ima da viknat dr house
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не ви ли прави впечетление,че в последно време във Варна има доста случаи на смърт при родилките?Не знам дали е случаиност,но е доста стряскащо.Аз съм от Бургас и понеже съм отвратена от бургаската окръжна болница като цяло,смятях да родя второто си дете във Варна,но вече не съм толкова убедена,че ще го направя,
77
0
 
1
 
! Отговори
ivan74mix преди 15 години
Kolko pari dadoxa va6ti be "doktor4e" za da zavur6i6 kiliiiiiiiiiiino obrazuvanie.A ti natrupa li ime? Mi to "imeto" prai spezializta??????????
76
0
 
1
 
! Отговори
ivan74mix преди 15 години
A ti 55 kvo obrasuvanie ima6 "kupeno" ???????????????
75
0
 
1
 
! Отговори
ivan74mix преди 15 години
abe 55 ti pi6e6 li o6te be "psevdo lekare" ili "psevdo doktore" ami ti kolko si umoril be
74
0
 
1
 
! Отговори
ivan74mix преди 15 години
da ama vig kuv lekar ima na 55 mi toi si e kupil diplomata be "kvoto i da se lugem"
73
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Gorkoto detence,nikoga da ne pochuvstva maika si....Pazi Boje i na nai -loshiq si vrag ne go pojelavam! I az sum bremenna i chestno da si priznaq minavali sa mi loshi misli prez glavata,che vsichko se sluchva. Da pazi gospod ot takiva tragedii....
72
0
 
1
 
! Отговори
ivan74mix преди 15 години
za nego vzi4ki sa "pazienti"
71
0
 
1
 
! Отговори
edin ot mnogoto преди 15 години
Много сълзи ще се изплачат!Много тъжни очи ще има,за съжаление след този случай!По-точно след тази трагедия-защото това е трагедия.Да, никой не е безгрешен,но когато една професия се приема като обикновено ежедневие и когато чуеш от устата на лекар да каже в кабинета си"Да чакат,това им е работата" за тези,които са пред вратата на кабинета му и той си чака началото на работния ден с минутките,тогава разбираш кой колко струва и кога можеш да простиш.За смърт прошка трудно се намира.Дори изразените съболезнования са недостатъчни в такива моменти-близките остават с мъката си за цял живот.Не съм медик, но бих искала в медицината нещата да не са както в другите области.Лекар днес трябва да се казва само на истински ,благороден по душа,с познания в областта,която специализира и с отношение към хората човек,просто на първо место да е човек.В тази област вече има и случайни хора,които трябва да освободят местата,които заемат.Изказвам най-искрената си болка на почерненото семейство и страдам за загубената младост и почерненото бъдеще!
70
0
 
1
 
! Отговори
bg maika преди 15 години
Ужасно е...Знам го защото преди точно 6 год.без 1 седмица-дъщеря ми е родена на 20.12.2002 год. във В.Търново. Тогава и с мен уж всичко беше нормално...И знам какво е да се върнеш от др.свят- СЛАВА БОГУ!!! Но...когато ми беше казано,че много майки си трагват без деца от болницата-за да съм благодарна. А колко деца в България остават без майки??? Да.......наистина и лекарите са хора и грешат!!! Но има и огромна немърливост, подкупност и мизерия в българското здравеопазване. А виновни затова -НЯМА. Още много мога да напиша по темата, но това засъжаление няма да върне живота на тази млада жена,която никога няма да прегърне своето дете.А по-велико от това на цвета няма!!! Жалко, много жалко...Трагедия!!!
69
0
 
1
 
! Отговори
saska преди 15 години
Хубаво си се изразил,безпорно има и такива лекари -затова и съществува тази професия.Преди по малко от месец на улицата пак във Варна почина блестящ хирург от инфаркт,но никой не писа затова.Не може да обвиняваш хората че негодуват при доста явна немърливост.Уважавам и почитам хората които си вършат работата с желание ,но за съжаление добрите и ХУМАННИ лекари се броят на пръсти
68
0
 
1
 
! Отговори
saska преди 15 години
Дано по-малко хора като теб стават лекари-отсега ги наричаш клиенти а те ако от много четене на учебници не си разбрал са ПАЦИЕНТИ. Затова и момичето е починало ,защото най-вероятно са "давали по график' че да остане време за кефенцето.На един приятел майка му работеше допреди 2 месеца там и се измести точно заради начина на работа.И питам аз кой ли ще накажат сега? Както винаги-НИКОЙ
67
0
 
1
 
! Отговори
Ivanova преди 15 години
Be6e sjbotnik,nali se se6tate!Dobre ,4e zapo4nah pri Paskov,a me *** Sko4ev!Perfekten lekar,sled 17 g.re6ih da rajdam vtoro,dopitah se pak do nego,za6toto ve4e jiveq v Sofia!No,o,o,ostanah da rodq tuk i to v 6ejnovo i sled 8 dena sled rajdaneto polu4ih u doma krjvoizliv!Dobre ,4e be6e sjprugjt mi da reagira svetkavi4no,ina4e da si bqh 'oti6la'Napravili saa mi abrazio,posle antibiotitzi i vsi4ko ,koeto e trqbvalo da se slu4i -se e slu4ilo!Ako rodq treto nqkoga ,pak pri d-r Sko4ev 6te otida!Da e jiv i zdrav samo !I bog da go blagoslovi!