Детската престъпност в Кърджалийско е паднала

През 2008 г. детската престъпност е снижена с 2,2% според отчета на МВР в града
11 фев 2009 16:48,
2

През 2008 г. детската престъпност е снижена с 2,2% според отчета на МВР в Кърджали.

От общо заподозрените в извършване на престъпления са установени 764 души, от които 22 (2,9%) малолетни, 70 (9,2%) непълнолетни, 314 (41,1%) на възраст между 18-30 г., 169 (22,1%) на възраст между 31-40 г. и 189 (24,7%) над 40 г.

Малолетните и непълнолетните са извършили 87 престъпни деяния. Статистиката огласи комисар Стефан Ангелов, директор на ОД на МВР.

Като по-характерни примери на криминални прояви той посочи кражбите на мобилни телефони от заведения и училища на територията на цялата област, които най-често се извършват в градовете Кърджали и Момчилград.

Регистрирана е завишена активност на новопоявяващ се контингент, както и груповото извършване на престъпления и противообществени прояви.

Според полицейския ръководител снижаването на детската престъпност спрямо общия брой на извършените престъпления е резултат от подобрената сигнална дейност на инспекторите от Детската педагогическа стая и работата им по разкриване на престъпления и противообществени прояви, извършени от малолетни и непълнолетни.

Инспекторите от детската педагогическа стая се отличавали и със системна корекционно-възпитателна работа с утвърдени и проявени извършители на противоправни деяния. Всяка година те изпращали утвърдени невръстни престъпници във Възпитателно училище-интернат и в Социално-педагогически интернат.

Инспекторите от полицейското ДПС работят по проекта “Гражданско участие за решаване на проблемите на деца в риск чрез въвеждане на практиката Световно кафе”, посочи комисар Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Ivailo Georgiev преди 15 години
От къде е паднала? :)