Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!

Пловдивският митрополит се обяви срещу деградирането на обществото
6 сеп 2010 12:37,
334
Дядо Николай: Гейовете и чалгата вредят!
Снимка: bg-patriarshia.bg

„Има хора, които искат да обединят нацията около материализма и чалгата”. Това каза в словото си пловдивският митрополит Николай след тържествената литургия по повод Съединението на България.

По този начин започнаха юбилейните тържества по повод 125-ата годишнина от Съединението на България. След литургията в катедралния храм „Света Богородица” пловдивският митрополит произнесе слово, в което се обяви срещу деградирането на обществото.

„Не може да има единство върху материализма, пошлостта и ереста. Не може да се изповядват сатанински секти и духове, не може да бъдем извратени и да очакваме, че ще прогресираме”, каза владиката Николай.

По думите му без вярата в Бог, ние оставаме разделени, слаби и уязвими. По тази причина губим битките и душите си.

Според дядо Николай сега българите трябва да избират какво предпочитат – Европа на вярата или Европа на алчността.

По-късно през деня пловдивският митрополит награди с орден кмета на Пазарджик Тодор Попов и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, които не допуснаха в града да се проведе гей парад.

На излизане от храма охраната на владиката не позволи репортерите да разговарят с него, като хората с вратовете бутаха журналистите под поройния дъжд. Единственото, което дядо Николай каза с усмивка на уста, бяха думите: „Нека Бог да ви благослови!”

Още по темата
Той избегна и въпросите с ордена за водената от пазарджишкия управник антигей политика. както и въпросите, свързани с митрополита на област Севастия – Теодосии, който преди няколко дни беше обявен за терорист от израелското посолство в София.

На излизане от храма в Пазарджик, пловдивският митрополит съобщи, че на 24 септември от НДК в София ще тръгне литийно шествие, като тогава Светият синод ще се обяви за въвеждане на вероучението в българските училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм видял някой в България да се рови във вътрешните работи на Турция. Само Вие чоплите тука. Много алчност ей. Ама руснаците горе Ви играят контра на мижавите опити да заличите България. Русия са взели от нас писмеността и сме една вяра. Не будете голямата мечка да не стане страшно
195
5
 
1
 
! Отговори
той преди 13 години
струва ми се че ще ядете дедовия...
194
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България: Официална религия - Християнска. Писменост - Кирилица. Просто имайте уважение, че Ви търпим в България. Малко ли е?! То бива бива наглост ама и малко култура трябва.
193
4
 
3
 
! Отговори
веско маринов преди 13 години
само рамщайн и преслава!!! долу лейди гага и сепултура!!! долуууууууууу
192
4
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Ами прав е дядото... Най-вече чалгата вреди и на малкото останали интелигентни хора в тази държава...
191
1
 
5
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Няма страшно Адемчо.Ние,покрай нашите и за вашите булки се грижим.Много са доволни.
190
2
 
1
 
! Отговори
рамщайн преди 13 години
нека чалгата почива в мир:)))
189
3
 
3
 
! Отговори
асма бей преди 13 години
Тоя поп да забрави за Вероучение в училищата!В България има и мюсюлмани,ако не го е забравил,и доста атеисти,спомен от светлото комминало!Да наблегне на неделните училища по вероучение,да помисли за благотворителност,въпреки че едва ли знае какво е това!Не е негова работа да се занимава с чалга и ***!Един харесва едно,друг-друго,къв е тоя комунизъм,някой си да ми казва кво да слушам!?Първо да прочисти църквата,а после да дава акъл!И преди да дрънка глупости,да помисли добре!Егати!!!
188
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чалгата има по-силно въздействие дори от НЛП. Които я измислиха са имали намерение да опростачат хората.
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кефффф :) Чалгарии и *** времето Ви изтече. Новата власт ще Ви забрани със закон и ще бъдете подложени на наказателно производство. Съд за всички чалга ***
186
4
 
4
 
! Отговори
Адем преди 13 години
Прав е човека.То затова при нас мюсюлманите пълно с геове и ходжите вместо да стопират това повечето от тях са такива.Мъж с мъж секиштисват се наляво надясно при нас булките забравяме барем по един тек да сложим и на тях и на това кое е хубаво.Прав е човека.
185
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
отче Нафарфорий да не се засечем в гей сайтовете,май съм те виждал в momcheto
184
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей ***, аз съм атеист и слушам чалга, много мразя ***, направо ми се гади от тях, но тази погнуса е нищо в ставнение с това което изпитвам към турци, ислямисти и тем подобни вери. Ние тук сме християни, може да не вярваш, но недей да плюеш, уважавай вярващите. Ако те хвана ще ти счупа пръстчета с които написа това за исляма - ***.
183
7
 
2
 
! Отговори
дядо николай преди 13 години
не богохулствайте така чеда мой,он ще ви чуе и ще ви прати да горите в пъклото форевър!! анатемммааааа.... елате в черквата и ми направете голямо дарение...защото имам още 12 вноски за кайена..
182
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви *** са се навъдили тука само. Едно добро нещо на икономическта криза е, че сте толкова *** че не знам как ще се оправите и да но се разкарате от България. Чалга - народо предатели
181
13
 
6
 
! Отговори
Бивш християнин преди 13 години
Долу църквата! Да живеят Пайнер и джамиите!
180
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дядо Николай вини феновете на Мадона за трагедията в Охрид
179
2
 
1
 
! Отговори
Бивш християнин преди 13 години
178, абсолютно си прав доброжелаещ приятелю. Попът трябва да има дете, което да е хем мюсюлманин, хем гей, хем чалга фен. Иначе ще настане кармичен ДИЗБАЛАНС.За да има бъдеще един чалга фен в България, той трябва да приеме Исляма и да се научи на турски и ***. Друг изход няма.
178
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
първо ша го обръсна че тогава ша го ***,свикнал съм да целувам партниорите си пък брадата ми пречи
177
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Митрополит Николай Ще Получи Златен Скункс Господари На Ефира