Заради авария изключи 110 kV електропровод

Причините за повредата засега не са известни
11
Заради авария изключи 110 kV електропровод
Снимка: Архив Булфото

Заради авария в 06.00 часа тази сутрин е изключил 110 kV електропровод "Ястребец", който изнася енергията от ВЕЦ "Бели Искър", съобщиха от Централно диспечерско управление към Електроенергийния системен оператор (ЕСО) ЕАД.

Направените опити той да бъде включен автоматично към енергийната система са неуспешни и заради това веднага към мястото е изпратена аварийна група.

Проблем се оказват обаче непочистени пътища и труднодостъпния терен. Причините за аварията на този етап не са ясни.

Аварията на "Ястребец" няма да смути водоснабдяването на София, категорични са експерти.

Продължават ремонтните дейности по авариралия на 8 януари 110 kV електропровод "Острец" във Врачанско, където е осигурено паралелно захранване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: електропровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля да ме информирате за работата на цялата енергиина система,натоварването на производствените и мощности по часове.
6
1
 
11
 
! Отговори
До EVN,EON и др. преди 12 години
Къде са инвестициите в далекопреносната мрежа бе ??!Нали стова се оправдава всяко увеличение на тока - инвестиции в ел.мрежата.Едва ли има такова чудо по света - една шепа страна има-няма 1000км открай до край. В блоковите живее сумати народ и като опънеш 5метра кабелно трасе хващаш по 10 семейства.Да не говорим че 99,99% от кабелите и трафовете са от бай Тошово време.Кога властите ще започнат да правят одити на енергийните дружества, че да лъсне къде отиват парите от "инвестициите"
5
4
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
А ЗАЩО няма дублиращ електропровод на Боровец? ЗАЩО??!! Как може най-големият ски курорт в България да остане без ток?? 7км са до Самоков , до Бели Искър сигурно са 5. Не може да има туризъм без инфраструктура.
4
0
 
3
 
! Отговори
bgf преди 12 години
Пак съм на кино, в кино "Асен ЗЛатров" в София. ПАК ГЛЕДАМ "ГЕДЕРЕЙСКИ" ФИЛМ, ПОСВЕТЕН НА ИНДИАНСКИТЕ БОРБИ ЗА СВОБОДА. И В този мик се разнасят чиганските викове от партера на киното - "Бате Гойко ти си пич пич пич!" Днес сме 2012 година и тази година не се различава по нищо от 1965 година... Е българия била в ЕС, имало българско село в Египет... И какво от това, мили българи ???
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винету,Винету,Винету...пак ли ленти режеш Винету....
2
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При ГЕРБ е така! Свиквайте! Ще *** с Боковото име на уста:))
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хмм..Все 110 киловолтови взеха да изключват?Взе да мяза на диверсия и саботаж.Дали *** барони не са активизирали звена от *** за дестабилизация и сваляне на правителството?