203 снегорина рият София. Пръскат и смески

Катастрофа спря за часове движението по "Тракия" между Пловдив и Бургас
Обновена: 21 яну 2012 11:10 | 21 яну 2012 10:50,
158
203 снегорина рият София. Пръскат и смески
Снегопочистване в София. Снимка: Булфото

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

Още по темата

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

За два часа спря и движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът и високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофирал тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистралата.

На 125-километър в посока Бургас той се е блъснал в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да го извади.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

Към 11 часа матистралата бе наново отворена. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лъжа и измама!Аз работя на ЦАРИГРАДСКО....цял ден не мина НИТО ЕДИН СНЕГОРИН.НИКОЙ НЕ ИЗЧИСТИ СПИРКАТА.И въпреки огромното движение там, снега се натрупа на платното.
105
1
 
3
 
! Отговори
Поправка в заглавие преди 12 години
За 203 снегорина плащат данъкоплатците ... само дето ги няма и не рият, а шефката на столичния инспекторат по-известна като Баба Яга мнооооого лъже.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хех смески за какво бе за малки прасета
103
0
 
2
 
! Отговори
до ветеран преди 12 години
ти тогава и душа нямаше!!!!!
102
1
 
2
 
! Отговори
Nostradamus преди 12 години
3ta prostotiq ! Mnogo ot vas bez na4enie ot kakav pol ste si barkat v nosletata sekundi sled kato e svetnalo zelenoto !Kogato barzate drugite sa tapanari -a kogato ne barzate vie kakvi ste !4ta prostotiq ! gledaite malko tiq znaci deto sa na po 50 metra ot krastovishtata koq lenta na kade hodi i ne se butaite kato goveda v posledniq moment !5ta prostotiq ! Horata zaselili se ot nqkade si ! Ok tuk ste ve4e , saobrazete se s obstanovkata i ne si nalagaite na4ina na karane !
101
1
 
2
 
! Отговори
Nostradamus преди 12 години
Otnosno trafika !!! Haide da ne se nadvikvame a da poglednem realno obstanovkata !1ta prostotiq -ima pone 15 vazlovi krastovishta v Sofiq prez koito preminavaneto s po visoka skorost s cel iztegleneto ot krastovishteto e nemislimo zaradi relsi, dupki razli4nite niva na nastilkata !2ra prostotiq -svalenite broq4i ot svetofarite -ne vseki e dlajen da znae konkretniq svetofar kolko vreme sveti zeleno da sa moje da si napravi smetkata barzo li da se iztegli ili da namali skorosta da ne go snimat
100
4
 
7
 
! Отговори
Поправко преди 12 години
От ГЕРБ не са комунисти. Те са комсомолци.
99
0
 
2
 
! Отговори
добрев преди 12 години
144 имах предвид, не 139
98
1
 
4
 
! Отговори
добрев преди 12 години
до всички като номер 139 и разни други по-назад в списъка с коментари и най-вече за неграмотните писачи на този сайт: РИЯ не е синоним нито на чистя, нито на почиствам. Рия означава ровене в земята. Отворете речник и прочетете малко, стига сте си забивали носовете в тези монитори
97
2
 
2
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Какво и е на думата "рият", "почиствт" ли да пишат навсякъде. За това са синонимите, да не се повтаряме.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138, много си прав!Ама нещо съизмеримостта на Виена със София и България ми убягват, та ще те замоля да се поизясниш. Ако можел
95
0
 
17
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Да заминем за да можете спокойно да чупите спирките, да драскате по паметниците, да биете, ограбвате и убивате хората по улиците безнаказано, да се напивате и дрогирате като животни. Да чупите стадионите и да палите колите по кварталите, това ли ти е хубавия живот който искаш да живееш, някой ден когато имаш дете дано не е от изброените по-горе индивиди защото ти първо ще заминеш за Китай.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета пост 140 и направо се изприщвам. Като човек който не вярва в бог ще кажа - пази боже България от тази пасмина. Ей момченце, кой си ти, че да даваш билети на няколко поколения българи за Китай бе. Когато си бил в та....те на баща ти тази страна беше икономически сатбилна с спокоен и сигурен начин на живот, а сега прилича на скелет оглозган от хищници които вие недорасляци слушате лишени от каквато и била мисловна дейност. Мислете и пак мислете, защото сега никой друг не мисли за вас.
93
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който иска да живее при комунизъма,да хваща пътя за Пхенян,Куба или Китай!!!На Полковника от ДС сигурно му е било добре-100% е бил на специална държавна издръжка от БКП!!*** червени!!Пръждосвайте се от България и ни оставете другите да живеем!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е тази дума рият? От кой край на България е взаимствана?
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 1989-та не се пръскаше с химикали, най-много да посипят с луга. Сега не изриват снега, а само го пръскат тък-там с химикали. И двата начина са порочни и трябва да се мине към нормален за Европа метод, например както е в Виена - държава и град напълно съизмерими с България и София.
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да се лъжем? Градският транспорт в София с всяка измината година все повече се влошава. Разреждат се интервалите между автобусите, закриват се линии, изменят се маршрути, за да обслужват някоя фирма платила си за това. Всяко влошаване води до намаляване на броя на пътуващите и е основание за ново влошаване на транспорта., което отново води до намаляване на пътуващите и цикъла се повтаря, докато закрият линията. Така закриха 313, при 305 интервала между автобусите е 5-6 пъти по-голям....
89
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За всички които плюят по комунизма и специално за пост номер 131 ви давам един линк - lostbulgaria/ разгледайте го, много асно се вижда разликата между комунизма и демокрацията, сега все едно сме след война - само руини. Разглейте снимките надявам се да са интересни
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И при комунизма и сега София си има едни и същи проблеми, а тези дето говорят че не е имало задръствания в София вероятно са били прекалено малки за да помнят :)Например трябва ли да ви припомням, че единствената връзка от Люлин към Центъра беше Орион и Сливница и в сутрешните часове ставаха зверски тапи там въпреки, че хората основно пътуваха с автобуси............. или да ви припомням вида на Ботевградско шосе и Подуене по онова време
87
3
 
5
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
Я, прасчо, ама ти получи просветление, каза една истина, това е напрадък, дай боже всеки зпромит мозък като теб да заговори истината :)