Искат отделно министерство за малкия и среден бизнес

"Забраната за тютюнопушене беше удар за бизнеса", смята Лукан Луканов
27 май 2013 22:10, Кристина Илиева
3
Искат отделно министерство за малкия и среден бизнес
Снимка: архив Reuters

Трябва да има министерство за малкия и среден бизнес в България, каза Лукан Луканов, председател на Съюз „Произведено в България” в ефира на Bulgaria On Air. По думите му има отделно подобно ведомство в много държави на запад.

Очаквам това министерство да бъде разделено“, заяви Луканов. Според него, ако Министерството на икономиката, енергетиката и туризма остане в този вид, в следващите месеци отново ще се говори само за енергетиката и нито дума за бизнеса.

Председателят на „Произведено в България“ каза, че най-вероятно отново няма да останат никакви средства за представителите на малкия и среден бизнес в страната, защото лидерът на БСП Сергей Станишев и бъдещият премиер Пламен Орешарски са обещали допълнително пари за майките, по триста лева за първокласниците, енергийни помощи, както и преразглеждане на пенсионната възраст. Според Луканов тези мерки биха спънали развитието на бизнеса в страната.

Общото благо на страната преминава през средния бизнес“, смята Луканов. Според него новото ръководство на ресорното министерство трябва да създаде отделна структура, която да се занимае с акта на ЕС за малкия и среден бизнес, който представлява система от преференции и да го имплементира.

Луканов засегна и темата за тютюнопушенето на обществени места, като изрази несъгласие с решението на бившите управляващи за пълната забрана. По думите му ходът не е бил разумен, защото е нанесъл удар на бизнеса и „можеше да изчакат“.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
9
 
! Отговори
гошо кривунделски преди 8 години
А министерство на...мижавия и калпавия бизнес не искате ли.То всичко в нашта...татковина се затрива.Остават само...чиновници,бирници,политици,дупетати,бойковисти и вякакви...партийни лапачи.Оди прави бизнес,от нулата;ще те сметнат за...луд и ще те гледат като...извънземен като искаш кредит в някоя банка.
1
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека,но всичко е въпрос на нюанс.