Хората бяха предупредени, дано да няма загинали!

Има бедстващи, но знаем къде са, посочи главен комисар Николай Николов
Обновена: 3 авг 2014 10:00 | 3 авг 2014 10:00, Красимир Ангелов
42
Хората бяха предупредени, дано да няма загинали!
Директорът на ГДПБЗН Николай Николов. Снимка: Булфото

Хората в Мизия бяха предупредени навреме за очертаващото се бедствие, обяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) Николай Николов, цитиран от пресцентъра на МВР.

"Спасителите обхождат квартал по квартал и къща по къща, има бедстващи, но знаем къде са.  Правим необходимото навсякъде да окажем помощ, засега няма информация за загинали, но се притесняваме какво ще заварим под срутените сгради“, посочи той.

Още по темата

Евакуираните около 500 човека са настанени в детска и градина и училище.

"Правим необходимото да окажем помощ навсякъде, където е необходимо. Спасителите обхождат квартал по квартал и къща по къща, данните се сравняват с предоставени от общината списъци на жителите. Минути преди 7 часа пристигнаха два хеликоптера на МО, които облитат непристъпните места и са в изключителна помощ“, подчерта комисар Николов.

Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца, съобщават още от МВР.

В град Мизия нивото на р. Скът се покачва, залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки. Прекъснато е електрозахранването в града поради наводнени електросъоръжения. Наводнени са жилищни сгради по улиците "Любен Каравелов", ул. "3-ти март", ул. "Сергей Румянцев", ул. "Димитър Благоев", ул. "Гаврил Генов" и ул. "Дафинка Чергарска".

Допълнителни екипи с високопроходима техника и лодки от Регионални дирекции ПБЗН- Плевен, Монтана, Ловеч, Видин, Велико Търново и Столична дирекция ПБЗН са изпратени в помощ на екипите от Враца за участие в спасителните операции.

Създадена е организация за включване на медицински екипи от Министерство на здравеопазването, ВМА и екипи на БЧК за извършване на прегледи и оказване помощ на пострадалите при необходимост.

Обстановката в останалите области се нормализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Коле преди 9 години
Абе они убаво ни предупредия да бегаме, ама язека тамън бех заколял ягнето за съборо и го оправахме със сино и снаата и немаше кък да не го онодеме. Тава е печено ягне, ше им ги турам у наводненията.
23
0
 
0
 
! Отговори
Дебелия преди 9 години
Ами като знаете къде са идете и си свършете работата. Какво ми се дуете с тези униформи и въобще за чий мукар седите и давате мнения на медиите - идете и работете заедно а редовите спасители... Това ми било ръководител!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От детството си помня дъждовни лета със порои, но такива бедствия не е имало, защо ли, защото последните 25 години цари пълно безхаберие и безотговорност, но не всички управлявали през тези години са с чиста съвест щом все още се натискат и се борят за власт, днес слушам коментари, че вината трябва да поеме местната власт, но защо като я оставят без средства, пък и те трябва да се облагодетелстват като централната и ето резултата, спете спокойно господа облагодетелствали се през посл. 25 години
21
0
 
3
 
! Отговори
гавра ил преди 9 години
хората се издавиха ,но документално всичко е о,к администрацията си е свършила работата били са информирани.Ако ще и в държавен вестник и пробкемът на давещите става вече на самите давещи се.в нормална държава при тази информация щеше да има на терен жандармерия,гражданска защита .а в едни минали времена и армиящаб и автобуси за евалуация
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да не са прелели язовирите. Може и стена да няма разрушена. Но това е пусната вода! От язовири, от каскади... Каква е тази висока приливна вълна? От къде е дошла? От завирявания в деретата? Може, ама на друго място и друг път...Тотална безотговорност, безконтролност и безнаказаност се вихрят по-страшни от природно бедствие и помитат България. Но това явно ни харесва.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не мога да разбера това мързеливо журналистическо племе...значи новината едни от други са я копирали с копи пасте-то заедно със всички правописни грешки!...то бива да те мързи, ама чак пък толкова. вижте същата новина и в *** i ]e se убедите!
18
1
 
11
 
! Отговори
гого преди 9 години
Природата ни предупреждава... от много години - че тя не е просто кофа за ***, където може да си наринеш отпадъците, нито е безплатен магазин, откъдето да си взимаш каквото ти падне. ТЯ Е ЖИВА! И сега се защитава за да оцелее. То не бе сечене, то не бе чудо. Помня как собствениците, чиито земи щяха да влязат в Натура 2000, вместо да се радват, че земята ще се опази от сеч и унищожение, наскачаха да стачкуват, защото "така се спирали инвеститорите", които бетонираха България...
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, гербераст долнопробен, помоли някой колега-*** до теб да ти изключи главните букви. Каква Бузлуджа те гони - и Герб след няколко дни събира симпатизанти в зала Арена със знаменца и песни, всички са ***, ясно ли ти е? Боже, пази България!
16
0
 
5
 
! Отговори
Саламандър преди 9 години
До 681С този състав огнеборците не стигат за оповестители, а камо ли за спасители. Та те себе си не могат да спасят от бедствието което ги сполетя!!!
15
0
 
13
 
! Отговори
МВР синоптици преди 9 години
Предупреждението е много малка част от много-много несвършена работа на кметовете и централната власт. Сега сигурно ще ни предупредят и че има опасност от болести и с това всичко като задължения приключва до следващия дъжд.
14
6
 
13
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Предупредихте хората и отидохте на Бузлуджа да пеете руски песни и да ядете кебапчета. А предупредените, кучета ги яли.Сега очаквате изборна победа. Има много да чакате.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление първата жертва вече е намерена, възрастен човек.
12
3
 
5
 
! Отговори
Говорит Масква преди 9 години
Германското разузнаване: "Русия има интерес България да фалира"Санкциите срещу Русия започват да дават резултат, но Путин все така продължава да разширява сферите си на влияние, включително към България, са изводи от анализи на германското разузнаване, пише "Дойче веле"За България и руските интереси вероятно е ставало дума на заседанието на Комисията по външна политика към Бундестага на 2-ри юли, пише днес Зюддойче Цайтунг.Според автора на статията, най-известния германски разследващ журналист Ханс Лайендекер, по точка втора от дневния ред в това заседание са участвали президентът
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раздадоха язовирите на частници и никой не изпуска водата. Частниците си гледат само печалбата от рибата и ВЕЦ, но не правят ремонти на язовирите. Ромите И ГЕРБ разграбиха и поливните тръби на напоителни системи за скрап. Не се строят нови язовири, за да се контролират реките. ГЕРБ спряха парите и за ремонта на Цанаков камък.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Говорит МаскваОди се прегледай докато е все още безплатно!
9
3
 
7
 
! Отговори
Говорит Масква преди 9 години
При агенто на КГБ-Масква бендела царо палеха и пожари!Корнелия Нинова от вчера по обед се обажда да гръмнат дигите. От Министерството на земеделието и горите отказали, защото щели да потопят плодородни земи и стопаните щели да ги съдят за огромни загуби. Това заяви пред Нова телевизия жител на Мездра, чиято къща е наводнена от приливната вълна тази нощ.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са само при нас потопите, в Сърбия, в Румъния е същото, в Италия има вчера 4 загинали в резултат на наводнение, природата е по-силна от всичко и всички.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да се евакуират, като вчера бяха на екскурзия на Бузлуджа...
6
0
 
5
 
! Отговори
Balakov преди 9 години
Za vsichki prostotij i krazbi idva edin den kogato triabva da si platim.Ako ne im pozvoliavame politici i chinovnici niama da kradat.E,koi e vinoven.Tezi koito izbirat,ili tezi koito sme izbrali?Materiala ... shte plati za vsichko
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко що е изградено от две поколения българи трябва да се разруши.Това искат тези които плюят по род и Родина.Първо, разрушиха, икономиката, селското стопанство, звравеоопазване, образовнанив и армия.Днес и жилищата под форма на ипотечни кредити или природни бедствия.Тогава хора като ЗЛИЯ Гущер ще изпадат в транс от радост.