И Варна се включи в протестите срещу ликвидацията на БДЖ

"Ръководителите са временни, работниците - не"
26
И Варна се включи в протестите срещу ликвидацията на БДЖ
Снимка: Черно море

Въпреки уверенията на правителството, че някои от спрените 38 влака ще бъдат върнати, и във Варна се проведе протест срещу ликвидацията на БДЖ, организиран от транспортния синдикат на КТ"Подкрепа".

Още по темата
Над 50 души се събраха на митинг днес от 11 часа на първи перон на жп гарата в града. Наслушахме се на обещания и вече не им вярваме, докато не видим всичко черно на бяло, бе мнението на протестиращите. 

От импровизираната трибуна председателят на СРС на КТ "Подкрепа" - Варна, Васил Василев призова за социален диалог с управлящите.  Не бива решенията да се взимат едностранно, трябва да седнем на една маса  с тях и да решим в дългосрочен план бъдещето на железницата, каза той.

Синдикалният лидер призова също за извършване на атестация на всички служители от централната администрация на БДЖ. Те са над 1000 души, нека да се види какво са работили през тези години, обясни той.

Железницата я има, откакто е създадена модерна България. Ще отстояваме правата си докрай, каза Димитър Димитров от транспортния синдикат на "Подкрепа".  Реформите в сектора са тръгнали в погрешна посока и тя трябва да се коригира. Ръководителите са временни, ние, работниците - не. Преди няколко години управляващите бяха ударени от тока, нека сега това да не се окажат влаковете, предупреди още той.

Протестиращите призоваха да се направи стратегия за бъдещето на БДЖ, която да се спазва от всички правителства. Те съобщиха, че в подписката за съхраняване на железницата, част от която върви и във Варна, са се подписали вече над 3000 души. 

В протеста взеха участие и представители на други институции и фирми, като ТЕЦ - Варна, Пристанище - Варна, филиала на НИМХ при БАН и други, които изразиха солидарността си хората от БДЖ. 

Според преварителните намерения се предвижда спирането на 3 влака, които са работнически. Те са по направлението Варна - Русе, Варна - Шумен и Шумен - Варна.

Автор: Ставри Таргов


26
Още по темата: влаковеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
тангра преди 7 години
Не протест е това във Варна, а жалка комедия нароби с овча мисъл в кратуните!Ако искате някой да ви чуе трябва да блокирате:- изходните артерии на града- общината- пристанищетоИ да викате оставка все си е тая! Смешни станахте чада мои!
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платени *** от Позитано са това, познавам някои от тях.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От такъв вид протести файда няма. Видяхте какво стана с протестите срещу ЧЕЗ и др. нищо ми и същия дойде пак на власт. Те в Европа вече ни се смеят на тия протести, резултатът винаги е НУЛЕВ. Ще си останете без работа, но не харчете ако имате нещо заделено докато сте работили и стягайте куфарите, за да успеете да се измъкнете, а не да свършите на оня мост. БГ приключва пари няма. Въобще не гледайте новини, само ви лъжат и живота е един не го просто изживявайте някак си изчезвайте от тези ***
7
14
 
3
 
! Отговори
8 преди 7 години
Щом са ***, във Варна ще са
6
2
 
14
 
! Отговори
Бакал Петко преди 7 години
Абе хора, защо тръгвате след тая,,Подкрепа,,.Спомнете си къде беше тя в1989 година? Сега е дошло вече време ,,Подкрепа,, да ве поведе към гробищата и вие още и вярвате.Един от виновниците за всичко това дето се случва е анатомопатолога- ТРЕНЧОФ,а вие сте тръгнали след него.
5
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ин меръ ъф фектс Типичен български протест не, ами всичко това са платени мероприятия. Само че на Владимир Путин скоро ще му свършат парите за такива работи.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синдикатите се договарят с ГЕРБ за по-високи заплати в синдикатите, но в БДЖ накрая нищо не става. Само стачка до свалянето на Борисов и Плевнелиев върши работа.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква ликвидация на България, за да е на загуба един влак, значи пътниците се возят без билети.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички на протестите, докато ни има... после никой няма да ни е крив! Браво, Варна!
1
9
 
15
 
! Отговори
ин меръ ъф фектс преди 7 години
Вижте добре снимката.Е това е типичен български протест.Седят и си говорят,там някой другар като каже по мегафона нещо само тогава викат Уууу или ОСТАВКА , през другото време мълчат и гледат като облъчени онзи,който им говори неща,които много добре знаят.Едни отишли за сеира,други да гледат лошо,трети само да подскочат 3-4 пъти и да си цъкат после във фейсбука,а голяма част от тях си разправят кой колко изпил снощи и разни подобни.Демек нищо общо с протест.