Масово ремонтират основните пътни артерии във Варна

След тях ще започне рехабилитацията на малките улици
Обновена: 9 мар 2015 20:40 | 9 мар 2015 20:40, Екип на Черно море
7
Масово ремонтират основните пътни артерии във Варна
Кметът Иван Портних. Снимка: Булфото, архив

Масови ремонти се извършват по основната пътна мрежа на Варна. Вече започна подмяната на подземните комуникации на булевардите „Мария Луиза“ и  „Осми приморски полк“ във Варна.

„Извършва се подмяна на ВиК и електроинсталации и трасета на кабелни оператори със средства от бюджета, за да може след това при цялостната рехабилитация на булеварда по проекта „Интегриран градски транспорт“ да не се налага копаене, свързано с аварии в подземната инфраструктура“, заяви кметът Иван Портних, цитиран от общинската информационна служба.

Той посочи, че напредват и ремонтните дейности на бул. „Христо Ботев“, а съвсем скоро ще започне подмяната на подземните комуникации по бул. „Третимарт“ и „Янош Хуняди“.

„Целта е тази предварителна работа  да бъде извършена в рамките на месец и половина, когато ще започне реалното преасфалтиране на тези пътни артерии. Безспорно това създава неудобство за трафика, затова моля всички варненци за търпение, защото с реализацията на тези проекти основните пътни артерии на града вече ще са изцяло обновени“, каза още кметът.

До момента са ремонтирани изцяло бул. „Владислав Варненчик“, ул. „Сливница“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Андрей Сахаров“.

След реновирането на всички основни  пътни улици ще започне рехабилитацията на малките улици.

„Така ще прекратим практиката да се харчат пари за кърпежи на дупки, довела до лошото състояние на пътната инфраструктура. Ясни са неудобствата, но се надявам, че крайният резултат ще бъде наистина добър и качествен както от гледна точка на водачите на превозни средства, така и от гледна точка на обществената услуга градски транспорт“, заключи Иван Портних.

Автор: Борис Проданов, в. "Черно море"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 9 години
Да кметя ни е софиенец ;))). Но поне прави нещо за града. Киро направо го съсипа.
6
7
 
3
 
! Отговори
ssss преди 9 години
Този ЗАВИСИМ, от онези ВЕЩЕСТВА, как ще се изказва неговия свят е РОЗОВ той Кирил Йорданов също използваше ВЕЩЕСТВАТА, но Варна беше най-дория град за живеене, а сега всичко е разруха ,жално ми е когато видя ГОЛЕМИТЕ ремонти на това Л*НО срам за Варна
5
1
 
3
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Явно има нов булевард във Варна - бул. Третимарт". По принцип не обръщам внимание на технически грешки, но за такива свети названия не прощавам! Когато бях шести клас имахме един съученик, който написа България с малка буква и получи 2=. Колко ли да дадем на екипа на Черно море, или по-точно на редактора?
4
4
 
2
 
! Отговори
маx преди 9 години
Портних не е от Варна. Май е от шопско затова му е такава физиономията.59
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахах, бул. Цар Освободител бил ремонтиран! Аве ей, хайде малко по-сериозно. Асфалтираха 3 пресечки от него!
2
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VARNA E NASELENA S MNOGO PROST NAROD.AZ SAMO KATO MU VIDIA FIZIONOMIATA--NIAMA DA GLASUVAM ZA NEGO.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всяка година все сеъщото заглавие пускат. Първо главните "артерии", после "второстепенната мрежа", а дупките стават все по-големи и повече.