Бензинът поскъпна с 41 ст. за три месеца

А-95 се върна на нивата от Коледа, газта с най-голям спад
Обновена: 7 май 2015 14:03 | 7 май 2015 08:47,
71
Бензинът поскъпна с 41 ст. за три месеца
Снимка: архив, Булфото

Най-масовият бензин А-95 е поскъпнал с близо 22%, или с 41 стотинки, в рамките на последните три месеца.

В началото на февруари А-95 се продаваше на цена от 1,88 лева за литър, а в момента той се продава по големите вериги бензиностанции за 2,26-2,29 лева. Само за месец бензинът е скочил с 9 стотинки, показва статистиката на fuelo.net, цитирана от "Монитор".

В сравнение с миналата година А-95 обаче все още е на по-ниски цени. На 6 май 2014 г. той се продаваше за 2,55 лева литъра, или с близо 10 на сто по-скъпо от сега.

При дизела поскъпването също е с 40 стотинки от началото на февруари до 2,35 лв. към момента. В проценти това прави 20,5 на сто. За последния месец цената му също е скочила с 9 стотинки, ли 4 на сто, а на годишна база все още се отчита поевтиняване - с около 8%.

Най-малко увеличение бележи пропан-бутанът. В началото на февруари той се е продавал за 93 стотинки литъра, след което цената му е продължила да пада до 85 стотинки до края на февруари, след което и това гориво започва да поскъпва. Към момента литър пропан-бутан се продава за 98 стотинки. Това прави скок с малко над 5%. Спрямо миналата година по същото време газта е с една пета по-евтина (с 26 стотинки) в сравнение със сега.

Неприятната новина за потребителите е, че тенденцията е към повишаване на цените на горивата в резултат на поскъпването на петрола на международните пазари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
antiES преди 8 години
да намалят акциза и ДДс-то ,а той петрола винаги ще се вдига или ще пада според пазара
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долара е мн силен в момента ,скока е с 30% сравнено с миналата год. и горивото от 45(януари) до 63 долара днес. Факторите са много. Цената на горивото тук в гер е.. за дизел 1.17-1.25 евро бенз.95 1.33-1.45.евроНе горивото е скъпо,а доходите са мн ниски в Бг.
46
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойЧе вие кога сте печелели ?Виж в Хамериката всички намазаха от евтиния бензин, да е жив и здрав товарищ *** !
45
4
 
13
 
! Отговори
някой преди 8 години
Нали щяхме да борим руските злодеи с цените на горивата, значи ли това, че сме загубили?
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакво Имерси,*** лъжат както го правят 100 години вече.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя е Имерси СА? В google намерих Imerys SA френска фирма занимаваща се с минерали и т.н. Дай линк, към информация със сделката за Лукойл.
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора този път не трябва да се демонстрира пред парламента, а трябва да излеземе на улицата и всички политици, и т.н. бизнесмени от прехода до един да бъдат наблъскани по затворите. След това пълна лустрация.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗНАЕЩИЯ-ВИЖДАЩИЯПотърсете в чичко гугъл "Имерси СА" и тогава ще видите....истината.Не съм русофил--но истината трябва да се казва в очите.------тук не говорим за Имерси а за Лукойл, сбъркал си форума!
40
0
 
17
 
! Отговори
saab преди 8 години
Газ му е майката :) ама убава газова требе
39
1
 
7
 
! Отговори
ЗНАЕЩИЯ-ВИЖДАЩИЯ преди 8 години
Потърсете в чичко гугъл "Имерси СА" и тогава ще видите....истината.Не съм русофил--но истината трябва да се казва в очите.
38
0
 
33
 
! Отговори
... преди 8 години
Цената на петрола се вдига, цената на бензина се вдига! Цената на петрола пада цената на бензина се вдига! ЦФената на петрола се задържа цената на бензина се вдига! Значи докато не ИЗТРЕПЕМ ТИЯ ГУИНА дето само ни ЛЪЖАТ ОПРАВИЯ НЕМА ДА ИМА!
37
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-новата опорна точка на рубладжиите че Лукойл е собственост на Ротшилд , хахахахаВерваме другари, верваме...
36
6
 
8
 
! Отговори
ЗНАЕЩИЯ-ВИЖДАЩИЯ преди 8 години
ЛукОйл-България е собственост на корпорацията "Имерси СА"-а тя е собственост на френският клан на фамилията Родшилд-67% от акциите са на Родишилдовата династия.А цените се одобряват от управителният съвет--демек от притежателите на най-големият пакет акции------сега схванахте ли??????
35
0
 
23
 
! Отговори
каро преди 8 години
Как наричаме явлението при което всички продават на еднаква цена. КАРТЕЛ ???!!!
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"100 млрд куб м има доказани, това стига за 33 години. Прости тикви..."...Тц, заблуден си. Няма никаква газ в България. Ако имахне 100 млрд кубически метра газ оня лаладжията Волен Сидеров щеше да ореве целия свят - това означавя че може да изнсяме и да се плащат пенсии по 500 евро.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само уточнение към другарите от ОФ-то, това че нещо го има в БГ не означава че е без пари.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо изтри написаното? Нима не е известно, че Борисов изнесе 4 милиарда в офшорни фирми окрадени от Българският народ? Нима не е ясно, че засилената му охрана говори за страх от търсене на отговорност за влошоването на живота ни? Нима не се вижда, че поведението му е на социопат който все по-трудно взима розумни решения? Нима не се знае за процентите които взима при разпределение на държ.поръчки? Преди беше 30на70 а сега 60 на 40 в негова полза. Като триете показва, че ви се плаща но истината не
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"България има излишество и от газ ама внасяме скъпата от Гъзпром."Отиди на лекар да ти прегладат главата. В България няма газ.
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България има излишество и от газ ама внасяме скъпата от Гъзпром. Заръката на другарите/господарите от кремъл към губернията...
29
0
 
7
 
! Отговори
az преди 8 години
TOVA PLATENA NOVINA LI E?VSI4KI V BULGARIQ ZNAEM 4E CENITE TRQBVA DA SA PO EVTINI S PONE 1LV. TOZI LEV GO KRADE DURJAVATA. KRADCIIIIIIIIIIIIIIIIII