Най-сетне има асфалтиран път до мечките в Белица

Така паркът ще е достъпен през всички сезони за туристите
7
Най-сетне има асфалтиран път до мечките в Белица
Снимка: Булфото, архив

От Белица до Парка за танцуващи мечки в Рила планина, превърнал се в безспорна туристическа атракция за района, вече се пътува по асфалт и се стига за петнайсетина минути. Това съобщи за БТА кметът на община Белица Ибрахим Палев.

Вече почти изцяло е положен асфалтът по 11-километровата пътна отсечка, която свързва града с мечото селище.

Предстои да се монтират мантинели, да се направи хоризонталната и вертикалната маркировка, да се оформят крайпътните съоръжения и отбивките за горските пътища, за да приключат изцяло строително-ремонтните дейности по пътя, каза кметът на Белица.

С това, по думите му, се слага край на една дългогодишна одисея, а уникалният парк за танцуващи мечки и тази красива част на Рила планина стават достъпни през всички сезони за многобройните туристи, посещаващи
района.

Ремонтът на пътната отсечка, която преди това бе в много лошо състояние, е част от изпълнението на проект на община Белица, финансиран по Програмата за развитие на селските райони, допълни Ибрахим Палев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно пишещите нямат никаква идея какво е предназначението на парка.Там са събрани всички мечки, които са използавани за печалба. Те са малтретирани, измъчвани, държани гладни и вързвани със синджири.Сега за тях се грижат добре .Това, че пътят е ремонтиран е много хубаво- повече хора могат да стигнат до парка.Беседата е изключително интересна. Но предвид дърводобива и многото камиони сигурно асфалта няма да издържи дълго.
4
2
 
2
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
До мечките в Белица път може и да са направили,но от Видин до Монтана пътят е като през Афганистан.Като мечки ли да се преоблечем,че и до Видин да има приличен път????
3
5
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Всичко с парка за танцуващи мечки на нейната фондация е далавера. Вече над 10 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пародия ,, Българска,, асфалтирали път има много села които никога не са виждали асфалт а за богатите бракониери има
1
5
 
2
 
! Отговори
преди 8 години
Абе кви са тия танцуващи мечки? В Африка слоновете набиват ферментирали плодове амарула и се напиват, ама наште мечки? Или просто ги удря сачмата и ги избива на танци?