Емил Скорчев, човекът, който поиска смъртна присъда

Наричат го Безсмъртния Емо – оживява след опити за самоубийство
Обновена: 15 юли 2015 14:11 | 15 юли 2015 11:40,
39
Емил Скорчев, човекът, който поиска смъртна присъда
Снимка: кадър btV

Емил Скорчев е човекът, който през септември 2014 уби съпругата си Керанка по особено жесток начин. На заседанието в съда миналата седмица той пожела да му бъде наложена смъртна присъда. Наричат го Безсмъртния Емо, заради няколкократните му опита да сложи сам край на живота си. Пред bTV днес той разказа за живота си.

Всичко започва със самоубийството на баща му. През 2011 година, два дни, след като младото семейство Скорчеви сключва брак, Скорчев-старши, уважаван лекар във Варна, е намерен в мъртъв в апартамента си. Бащата е скрил от сина си, че е имал финансови проблеми. Убиецът смята, че той е допринесъл за решението на баща си. Имал е много съдебни дела, заведени срещу него, от които Скорчев-старши го е измъквал. Емил си спомня за баща си с добро, казва, че той е бил добър човек.

Още по темата

Младото семейство се мести да живее във варненското село Поручек Гешаново, но проблемите вече са започнали, споделя Емил. Купуват къща на името на баба му, започват да се занимават с аренда. Приписват имуществото си на бабата Елена, защото имат много дългове и се притесняват банката да не го изземе. Бабата Елена, Емил и съпругата му Керанка заживяват заедно.

През февруари 2014 година бабата издъхва в ръцете на Емил. Той и съпругата му обаче не съобщават за смъртта на старата жена. Погребват я в избата на селската къща, където са живели. Изкопават дупка и слагат кръст. Убиецът споделя, че баба му, както и жена му, са били християнки. Слагат кръст над гроба, правят опело. Всяка сутрин преливат вино.

За да оцелява младото семейство продължава да тегли пенсията на бабата с пълномощно. Успяват да изтеглят около 45 000 лева.

Старата жена си отива на 82 години. Емил не си спомня кога точно ѝ е посегнал за последно. Признава, че може би е било точно в деня на смъртта ѝ.

Емил е отгледан от баба си Елена, казва, че тя е била най-близкият му човек. Въпреки това обаче ѝ е посягал. Казва, че е нормално, бил агресивен, след което се поправя – не е нормално, били изнервени.

След смъртта на възрастната жена отношенията между Керанка и Емил се обострят. Стават по-изнервени, младата жена се притеснявала да не ги вкарат в затвора. Осем месеца живеят с мисълта, че всеки момент могат да бъдат обвинени в убийство. В селото забелязват, че Елена липсва. Скорчеви казват, че е при роднини, но останалите хора знаят, че тя няма живи роднини. Почва да се навърта и полиция. Младите се изолират, но почват да се побъркват.

Решават да напуснат селото. В продължение на дни не спят. Натоварват животните - три маймуни, два стафордширски териера. Имали котка и улично куче, които пуснали на улицата. Заминават за Варна и обикалят три дни, през които започват да си внушават, че ги преследват едни и същи коли. Смятали да подарят животните и да заминат за Лондон, при брата на Керанка.

Стигнали само до гробищата на село Тополи. Емил се опитва да преразкаже сцената, в която убива жена си. Започнал да мушка себе си, очаквал, че жена му ще го спре. Много пъти били разигравали подобна сцена, било техният начин да покажат, че държат един на друг. Жена му тръгва да бяга, но той я догонва и... тя си отишла от този свят с думите: ''Боже, прибери ме''. Емил си спомня, че се усмихнала в момента на смъртта си.

През цялото време той крещял, че я обича, искал да си отиде с нея. Казва, че няма нищо харизматично, нищо мистично в убийството. Не иска да гледа хората в очите, стореното от него му тежи.

Правил е няколко опита да се самоубие, но все неуспешни, затова и е наричан Безсмъртния Емо. Коментира, че явно му е рано да си отиде, щом не се получава. Обичал съпругата си до смърт, искал да умрат заедно. Едва в затвора разбира, че да се самоубиеш е по-трудно.

Спомня си дните си в реанимацията, как е смятал, че всичко е кошмар и отново се унасял в сън. След като осъзнава, че всичко е реалност, започва с опитите да сложи край на живота си. Близките му са в гроба и той иска да се присъедини към тях. Идват му някои приятели на свиждане, но няма какво да си кажат. Познатите му от спортните зали не могат да повярват какво се е случило.

От направените съдебни експертизи става ясно, че Скорчев не страда от психично заболяване. Има шизоидно личностно разтройство в следствие на приема на анаболи, стероиди и ефедрин. Разбирал е какво прави, докато убива жена си.

Смята, че жена му е в рая. Вярва в Господ и се е моли да ги прибере при себе си. Вярва, че прошка има, стига да я поиска искрено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Що било преди 8 години
тя с усмивка издъхнала и му говорела че го обича пък и той така:-\. Нещо с бели конци съшита история ми се вижда.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Имал е много съдебни дела, заведени срещу него, от които Скорчев-старши го е измъквал""...значи и татото е ясен.Може и да не е бил лош лекар ама щом е помагал на тоя престъпник да е на свобода е ясно ,че си е бил *** и той.Спестете си тъпите къф добър доктор бил и на колко хора помагал.А колко зло и колко хора е разплакал като е уреждал тоя престъпник да е на свобода?Късно се е гръмнал трябвало е 20 години по-рано.
24
0
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
Защо е написана тази статия- ОДА за този УБИЕЦ-ТЪРТЕЙ??Има ли нормален човек, който да си ГУБИ времто , за да чете ХЛЕНЧЕЩАТА ВЪЗХВАЛА на НЕНУЖНИЯ боец ММА??? Ще иска смъртна присъда- ако излезе от затвора- НЯМА татко, жена, баба да ГО ИЗДЪРЖАТ!! Ненужно е това същество. То не ечовек- боец ММА. Срамота! Дърт мъж, а не работи да си изхранва прехраната. Гадост. Не са нужни на никого такива хора.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През февруари 2014 година бабата издъхва... младото семейство продължава да тегли пенсията на бабата с пълномощно. Успяват да изтеглят около 45 000 лева.-------------Алооууу, днес бг-то, за *** ли ни вземате?Така излиза, че пенсията на бабата е над 2.500 лева !!!!!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горката жена, да се подлъже да вземе за мъж анаболен ***. Видяхте ли го на какви пъпки е? Като се издуят и психиката им е на ръба, избухва за най-дребното. Да я наръга 17 пъти, как ви се струва? ***!!! Да гние сега.
21
0
 
2
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
До АнгелМи и аз тва разправям, *** тука много трият! Не ги ли заболяха ръцете се чудя!И теб ша те затрият... *** сега са обедна пичивка...
20
0
 
16
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Нормален бил, как пък не!Всеки, който употребява "анаболи, стероиди и ефедрин" не е нормален.
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да има много ненормалници в България.Психически увредени хора с купища комплекси доста агресивни и зли.С липса на закони и адекватни действия на полицията това е рецепта за нещастие.Във всеки жилищен блок има поне по няколко такива от мъжки или женски пол дето всяка вечер и нощ са готови с мизерията която само и единствено могат да правят.В нормалните държави такива индивиди се арестуват осъждат и прекарват все по-голяма част от времето си в различни видове затвори.Но БГ не е нормална държава.
18
0
 
13
 
! Отговори
Ангел от Мойсей преди 8 години
До mimozaПА *** СИ Е...
17
0
 
25
 
! Отговори
Алитерат преди 8 години
Кога кла жена си - ХРАБРЕЦ ...Ама кога той да се ,,резне,, го хванало шубето ! *** СТРАХЛИВ ! Като иска да се убие,кой му пречи???
16
0
 
25
 
! Отговори
Луд преди 8 години
WTF?!?? Тоя чува ли се какви ги говори? Нормален бил! Но по-добре, че са го признали за нормален, защото в противен случай ще го пратят уж да се лекува и скоро ще го пуснат на свобода да си шета както става обикновено с психичноболните.
15
1
 
37
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Малко сбил бабата в деня в който тя е починала - Слочаенос?Обича жена си, затова я убива, но не може да се самоубие, щот много сложно.С две думи най-обикновен луд за психодиспансера.
14
0
 
17
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Добре! Щом не давате да напиша, че тоя е из...д, тогава ще напиша, че еПИЧ!!!Пък другите да се сещат...
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е луд малко или много. "Нормален" не знам точно какво трябва да значи :)
12
0
 
38
 
! Отговори
Pin преди 8 години
Изпълнете желанието на човека!
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да пробват да му приложат електрическия стол. Ако и там оцелее, тогава ще го призная за безсмъртен!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А иначе селото е ПоручЕк Гешаново и тоя и жена му подаряват животи... Борянка не е закусвала и яде букви :)))
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво три дена ни занимавате с някакъв откачен убиец?като иска смъртно дайте му!!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя е по-луд от японеца, който преди години изяде приятелката си от любов.
7
0
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Хон(г) Гил Дон(г)!