Жилищен блок в Русе се разцепи след ремонт

Той започва да пропада след ремонт на ВиК инсталация
2 сеп 2015 21:01, Анисия Иванова
14
Жилищен блок в Русе се разцепи след ремонт
Снимка, архив Булфото

Жилищен блок в Русе се разцепи и пропадна след ремонт на ВиК инсталация на пътното платно.

Живущите в кооперацията са силно притеснени, че апартаментите им ще станат опасни за живеене, но институциите твърдят, че нямат вина, съобщи Нова ТВ.

Преди месец ВиК водопровод аварирал и мазетата на жилищната кооперация се наводнили.

„С трактора набиват тръбата и издъниха. Пуснаха водата и ето ти белята. Опасявам се, че може да има и потъване“, обясни един от обитателите на блока.

„За няколко часа се напълни 1 метър вода и 45 см тиня. Започнаха да отводняват с малки помпички. След това дойде малка цистерна, не зная от коя война“, разказа жена, живееща в блока.

Часове наред водата наводнявала основите на блока, въпреки че аварийните екипи на ВиК са отводнявали помещенията. Сега обаче стените на апартаментите и мазетата са се напукали, а гаражите не могат да се отварят.

Живеещите в сградата са изпратили жалба до кмета на Русе. От местната администрация обаче отговорили, че нямат законово право да обследват блока, защото не е общински. От ВиК обясниха, че нямат вина за случилото се.

„Няма как за толкова кратко време земната основа под блока да се преовлажни така, че той да започне да пропада и да потъва. Явно, че те в този блок имат проблем с канализацията от дълги години, след като сами са си закупили помпа и изпомпват водата, когато паднат по-обилни валежи“, обясни Сава Савов, директор ВиК – Русе.

Потърпевшите са решени да си търсят правата в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
24
 
! Отговори
Членска карта без № преди 8 години
В общ дом живеят спокойно голяма част от животинските видове (кокошки, зайци,прасета, крави, овце, кози). Не е хубаво да чувам сутрин съседката над мен как пърди , като мъжко магаре на каик и минути след това, като се видим в коридора любезно да се усмихваме един на друг, тя вече гримирана, а аз добре избръснат. Само земята дава свобода на човека. Собствена земя и върху нея собствена къща. Къща в която никога няма да изпишете по стълбището със спрей - да е...б...а ***. Или нещо подобно.
10
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
@ 9Всичко точно сте описали!Ще ви поправя само за думата стиропор!Това облепване на сградите със стиропор в стил Христо или Кристо, как беше там, ще свърши зле! В близките 7-8 години фасадите ще станат не по-малко грозни отколкото бяха!
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ония чехлара с енергиината ефективност. *** ти енергийните паспорти и тъпизми! Вижте първо връзките в панелките! Това е важното. А не наши фирми да проектират и изпълняват топлоизолация с нелепия стирупор и да лапат парички! С тия парички да си купят восъчни осветителни тела. Слага се определен клас фибран или каменна вата. Със стиупора корозията се ускорява!
8
0
 
23
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
от както се помня все по панелки живеехме , и дотакава степен се отвратих ,че при първа възможност купих къща ... това с общата собственост не е за българина , - покрива тече , но нали тече на комшията отгоре - да се оправя ...2лв за чистачка - "Ко *** занимавате с глупости " ...къщата утре да падне ,опъвам една палатка в двора и готово ,
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не приказвайте глупости! Панели има от 1933 година в Германия и им няма нищо. Да, трябва подръжка. Но това касае всяка сграда. В страната е пълно със 50-60 годишни тухлени сгради пред срутване. Само в нашата махала са две - в центъра на София. А тия с гредореда па не мога да ги мисля. Освен това тия престъпници със санирането за за убиване. Умишлени запечатват поддръжката с тоя стирупор! Уж безплатно! Те я скапват без да ревизират заварките! ***!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има червена книга за народи, то скоро ще бъдем писани в нея , безхаберието, некадърността и простотията прогресивно се множат , истината е че, сами се затриваме, скоро четох как хора са се убили и изгорели на автомагистрала заради не обезопасен знак ... нямам думи
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално панелките да започнат да се разпадат, няма по-некачествено строителство от това.
4
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sega shte go sanirat,i puknatinite shte izcheznat.posle shte si prodadat apartamentite,i... tejko i gorko na novodomcite
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не го е санирала Партизанската Талпа ?
2
11
 
27
 
! Отговори
тодор преди 8 години
Сградата е частна и мързеливите и собственици са допуснали с години да не правят ремонти, а сега искат някой друг да им плаща. Не става. Организирайте се и си правете ремонтите.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да си представя какво ще стане ако не дай Боже ни тресне земетресение с магнитуд 7 по Рихтер.