Протест по гръцки: "Тука има – тука нема" и узо

Конфликтът не е между българи и гърци, обяснява протестиращ
Обновена: 4 фев 2016 10:43 | 4 фев 2016 08:44,
71
Протест по гръцки: "Тука има – тука нема" и узо
Снимка: Bulphoto, архив

Гръцките фермери цяло денонощие си играха на "тука има" - "тука нема" с огромната опашка от български ТИР-ове, които до изнемога чакаха на ГКПП Кулата, за да преминат в южната ни съседка.

През нощта срещу сряда опашката от чакащи камиони се проточи над 10 км и стигна до село Марикостиново.

Още по темата

Протестиращите гръцки фермери ту проявяваха милост и пропускаха чакащите с дни български шофьори, ту между почерпките с узо спираха движението и затапваха пункта.

По изключение и с благосклонността на протестиращите вчера през пункта в двете посоки бяха пропуснати 250 ТИР-а, което е най-големият пробив от началото на протеста.

"Разбирам недоволството на българите. Конфликтът не е между българи и гърци, но разберете и нас. Ние нямаме друг метод, чрез който да отстояваме правата си. Протестиращите са съпричастни, но все пак всеки се съобразява със своята работа", каза пред "Монитор" фермерът Плотонас.

Протестите на гръцките фермери започнаха миналата седмица. Те са срещу планираната пенсионна реформа и спрените субсидии.

Днес се очаква голяма национална стачка да блокира изцяло южната ни съседка. Тя ще продължи 24 часа, като няма да се движи градският транспорт, няма да работят бензиностанциите и аптеките.

Заради блокадата на границата външният министър на България Даниел Митов заяви, че ще се обърне към Брюксел в търсене на правата на държавата ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен9Майка ти в Гърция ли е бе ***, какво дириш там сега ти??
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПредупредиха за днес! А на границата има хора, които са вече 5-ти ден и не могат да минат! Това нормално ли е? Това е тероризъм, как така ще затворят граница???????
7
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано умрат от глад нещтастници смотани. Хората стоят гладни и на студени вече колко дни и не могат да минат границата. Стоката им се разваля, търпят загуби заради тези мързеливи нещастници! Пожелавам им от цялото си сърде да измрат от глад в мъки. Да ги махат по-скоро от европейския съюз и да не ги затрият от Европа. Мизерници! Да ходим да носим храна на роднините си, а те да стоят от страни да пият и да се веселят. Ей, направо умирам от яд...
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората предупредиха за стачката, че ще блокира цялата стана. Разни келяви шафьорчета майка си не търсят там сега.
5
11
 
10
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Как не ги е срам гърците да протестират и да си търсят правата..да ги оплюем и да покажем какво се постига с овча търпимост
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците още веднъж показват огромната разлика между нас и тях. Искрено им завиждам. Ние може само да блокираме част от центъра на София, и то основно с платени хубави, умни и красиви демократи. А и у нас синдикатите са винаги част от управляващото мнозинство, безгласна *** защищаваща само лични интереси.
3
9
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Протестиращи гърчуля ,вашето правителство на границата с България ли е или в Атина? Кому *** търсите тук?
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да правят нищо няма да постигнат . С тези над 300 милиарда дългове никое правителство не може да се оправи . Виновни са всички правителства и всички гърци . Какво толкова си работил за да получаваш пенсия 2000 евро. Това го няма и в Германия .
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересен начин за предаване на новини у нас! Хората се борят за правата си! Борят се за нормален живот и да не бъдат експлотирани. Борят се срещу корупционните схеми източващи публичните средства, а у ни казват колко са лоши, че не работят и блокират пътища и граници!