12 кг тежало починалото от грип дете в Добрич

И шестте приети деца са имали неврологични заболявания
8 фев 2016 12:00, Анисия Иванова
9
12 кг тежало починалото от грип дете в Добрич
Архив: Булфото

Тринайсетгодишното момиче, което почина от свински грип в Добрич, е тежало едва 12 килограма. Неговата майка, която се е отказала от родителски права и е в чужбина, е уведомена за фаталния изход.

Общината ще уреди служебно погребение на момичето, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности в общината д-р Емилия Баева.

Преди дни шест деца от социалните центрове в Добрич бяха настанени в болницата в града със симптоми на грип, като две бяха с опасност за живота. Вчера стана ясно, че едно от тях е починало от усложнения.

Още по темата

По думите на д-р Баева днес се очаква да бъдат изписани две от заболелите деца, а другите две - утре. Няма нови заразени в центъра.

Другото дете, което беше прието с опасност за живота, е на командно дишане в реанимацията и продължава да е в тежко състояние.

Всички заболели са от Център за настаняване от семеен тип в Добрич, а преди това са обитавали закрития вече Дом за деца с умствена изостаналост в село Крушари, пише БТА.

Заместник-кметът добави, че очакваната проверка от Агенцията за закрила на детето не притеснява служителите, защото според излезлите резултати от лабораторните проби, починалото момиче е прекарало тежък грип, тип H1N1.

Завеждащият детското отделение в болницата д-р Йовчо Йовев вече коментира, че и шестте деца са с неврологични заболявания, които утежняват лечението им.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Блг преди 5 години
Царство му Небесно. Още един Ангел на Небето. Бог ще го упокои и ще му даде живот вечен, без сълзи, бедност и страдание. А сащ - сатанинската империя на злото която разработва вируси - биологично оръжие с което ни убива - я чака ада и вечни мъки.
7
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мама ме е кърмила до 3 годинки и аз на 7 месеца съм бил 15 кг.
6
0
 
4
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Преждевремено угаснала звездичка.Жалко,че децата на България гинат от глад и мизерия,като отражение на живота на възрастните.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12 кила на 13 години, а отделно колко още в толкова тежко състояние. Тука много спешно прокуратурата трябва да се задейства. Доста народ трябва да влязат в затвора, но не съм оптимист, че това ще се случи!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам по какви причини думата св...и...не се маркира със звездички.Подобна липса на свобода на словото и по Живково време не е имало.Такива са.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се потърси наказателна отговорност от персонала на този Освиенцим, наименован по незнайно какви причини "социално заведение"!Линч за мазните свине!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук определено има нещо нередно. Как пък в рамките на един център, едно дете е умряло, 1 е на командно, и още не знам колко са били толкова болни, че да ги хоспитализират.Тия центрове за настаняване от семеен тип и платени приемни родители са някакво извращение. Значи не позволяваш децата да бъдат осиновени и да имат шанс за нормален живот и родители, но плащаш на разни хора да се грижат за тях. И когато децата са безпомощни, като в случая, стават по 12кг и никой не е виновен?! Да бе да!
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май е нужна проверка в тези домове. Как така ще тежи 12кг, а е на 13 години? Това е тегло за деца на 2-3 години. Заради неврологичните заболявания ли е това теглото или има сериозни нередности в дейностите в домовете?