Човешкият живот струва 40 лв. и нито лев по-малко!

Лекар отказа неотложна помощ на иначе здравноосигурена жена
2 мар 2016 11:00,
333
Човешкият живот струва 40 лв. и нито лев по-малко!
Снимка: кадър Facebook

Колко струва един човешки живот? Безценен е, вероятно ще кажете и принципно няма да сгрешите. Но един лекар, д-р Божков, е оценил живота на 40 лева.

По-надолу ще видите едно възмутително видео, показващо (надяваме се) един частен случай. С няколко думи: мъж търси сметка от лекар, работещ в кабинет по неотложна медицинска помощ, отказал преглед на жена му, тъй като тя не иска да плати 40 лв. за прегледа. Жената е здравноосигурена, но това няма значение. Доктор Божков не работи със Здравната каса, въпреки че е в кабинет по неотложна помощ.

И тук идва основния ни въпрос: Ако д-р Божков наистина не работи със Здравната каса, какво прави в този кабинет, за който се разбира от разговора, че се намира в държавна поликлиника? И още нещо: Какво гласи Хипократовата клетва, за която той така се обижда, когато ядосаният мъж я спомена?

И последно - дори и да не работи със Здравната каса как този лекар е успял да се превърне в чудесен аналог на чиновник? Откога професията, за която се твърди, че е призвание, се принизи на това ниво?

Опитите ни да се свържем с мъжа, направил клипа, засега остават без резултат. Молим, ако имате повече информация по случая, пишете ни.

Благодарим и на автора на видеото, който въпреки абсурдната ситуация е запазил самообладание и не е направил това, което всеки мъж би направил, когато някой застрашава здравето на любимата му.

А ето и видеото: 

Доктор?!?!?

Posted by Лига на простаците on Tuesday, March 1, 2016


За всички, които не могат да чуят видеото с д-р Божков, ето и по-голямата част от него:

- Вие доктор ли сте?
- Да.
- Отвън пише "Неотложна помощ".
- Да.
- Защо не сте я прегледали тогава?
- Защото с личните лекари работим до 20 часа.
- Ама отвън пише "Неотложна помощ"! Вие доктор ли сте?!
- Да.
- Защо не сте я прегледали тогава?
- Тя не пожела да плати 40 лева. Аз й предложих…
- Ама нали това е неотложна помощ?! Защо трябва да се плаща? С платени осигуровки. Вие какъв доктор сте?
- Доктор Божков се казвам. Обърнете се към директора.
- Ама защо не сте я прегледали?
- Защото тя не желае да плати. 40 лева. Този кабинет не работи със здравната каса. Говорете с доктор Диманов, моля ви. Не с мен, аз съм изпълнител.
- Ама имате пациент, който идва с оплаквания. Щяла да припадне на улицата. Аз идвам от работа. Идва тук, че е най-близо. Личната ни горе в момента не е са смяна. Какъв доктор сте вие тогава, аз не мога да разбера. Защо ви се плаща на вас…
- Това са административни неща, на които аз…
- Не, бе, не можа ли да я прегледаш, бе човек!
- Няма да я прегледам и не желая да…
- Ако тука умре, кой ще бъде виновен? Ей тука ако падне до вратата? А? Кой ще е виновен тогава? За едни 40 лева! Ще забогатеете ли с тия 40 лева, не мога да разбера. Толкова ли струва един човешки живот – 40 лева! Не ви е срам, бе!
- Не мога да…
- Не ви е срам!
- Не може да ме е срам!
- Защо?!
- Не може да ме е срам!
- Доктор ли сте? Дали ли сте клетва? Че не трябва да върнете пациент, който е в нужда. Отвън пише "Неотложна помощ". Пише ли го?!
- Това означава… Вие чел ли сте клетвата?
- Не ме интересува!
- Тогава недейте да говорите за клетвата, като не ви интересува.
- Това нещо няма да го оставя така, да знаете! Ще си понесете последствията.
- Добре! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако човешкият живот бяха толкова " ценни" за обществото, това щеше да личи по заплащането.
233
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На работещите в тези "неотложни" кабинети им плащат личните лекари, за да поемат пациентите им в извънработно време. Ако жената не е била пациентка на ЛЛ, с който съответният кабинет има договор, и е имала нужда от преглед в часовете, в които ЛЛ работи по график, не следва да се ползва от безплатна услуга в "неотложния" кабинет."...и всеки, който не може да разбере това, очевидно е мaлoyмeн.
232
1
 
1
 
! Отговори
Bog e lubov преди 8 години
prokleti da sa v ada...,da si napravijat 4asni kabineti izvan zdavnite zavedenija,da go *** borisov i sie..........
231
1
 
5
 
! Отговори
Прост народ преди 8 години
Като цяло ситуацията предизвиква въпроси за практиките в медицинските заведения, които позволяват да се стига до такива жал-ки случки. Не може човек да изпада в такава ситуация,а щом е допусната ситуацията вината е на заведението,все пак професионално обслужване, означава пълна информираност и коректно отношение, а не "тука се плаща не ме интересува"! Такива елементарни неща ни правят живота труден,а Ние вместо да търсим решения, замитаме всичко под килима и само търсим оправдания!"КОЙ""КАК"
230
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човещина е ако се случи на улицата, работа е, когато пациента влезе в кабинета !Всеки труд се заплаща.Равни сме пред закона.Егати гейското заглавие
229
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 40 лв( дето никой не ги е дал) цяла статия с 300 коментара написали.И досега не си представам как някой дава леди пари на телефонни терористи. Дали ако един такъв стане шеф на лекарския съюз, нама да се сключи по- изгоден рамков договор
228
5
 
4
 
! Отговори
съдия преди 8 години
Какъв човешки живот?Егати *** заглавие.Според това излиза, ме чуждият мъж- докторът трябва да извади от джоба си тия 40 лв. ,за да ги внесе в касата на медицинския център, след като прегрида ( безплатно) жената, чийто мъж е уцеден, че няма са даде нито лев за нея, даже ако от това зависи живота й .За такова нещо дават развод веднага
227
4
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До господа 299Има лекари и Лекари, навсякъде го има. Някой вярно се изживяват все едно са хванали Господ за шлифера и имат самочувствие на всезнаещи и всеможещи полубогове, което съвсем не е вярно, защото медицината като наука има още много да се развива. Вярно е и, че много лекари са станали цинични към живота, но когато по няколко пъти на ден гледаш смъртта в очите как мислите се понася това?Колко смърт,трагедии и безнадежност можете да понесете вие лично, без да станете цинични към живота?
226
4
 
5
 
! Отговори
господа преди 8 години
Абе както ви знам какви лекари сте, хайде моля ви- какви високопарни думи приказвате, все е дно сте някои незаменими. Знаем ви, много рядко сред вас има хора. Просто хора. Като ви чета какви ги дрънкате и като слушам познатите ми лекари как се шегуват със здравео на хората- да ни пази Господ и това е.
225
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук няма никакво морално извращение.Има семейство простаци, които смятат, че светът по някакъв начин им е длъжен и са решили да си приберат дълга насила.След като ти се казва, че в този кабинет се плаща, значи се плаща.
224
2
 
7
 
! Отговори
кви клетви? преди 8 години
Те и журналистите имат етичен кодекс, пък по зял дин пишат клевети срещу хората.Даже и тоя тук не е разбрал, че вече 16 години няма " държавни" " пориклиники".В неотложните звена дежурят лекари, наети от съответните джипита , за да лекуват безплатно техните пациенти, а останалите си плащат.
223
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
40 лв за преглед па спешностЩом се съгласяват за такива мизерни суми да висят по цяла нощ, няма да ги уважават хората.Една фризьорка взема повечеВсички са равни пред закона.
222
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В частен кабинет се плаща.Осигурен си, за да прегледа избраният от теб лекар, а не всеки лекар , когото видиш.
221
0
 
5
 
! Отговори
Колио преди 8 години
Ква клетева те90% от политици те ни са дали клетва в армията да защитаеат бьлгария а *** като гледам как я нарушават са за воене трибунал и растрел.Май само Доган се сети какво се е клел.
220
7
 
17
 
! Отговори
овеч преди 8 години
Нямам думи.Добре че напуснах тази страна,но ме боли много за България,разграбена,съсипана и деградирала!
219
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимния АнонименОх, като знам как вие монтьорчетата фъркате като ви зазлее близък... Мълчите като п**ки! И от девет дерета вода носите! А ся масло иска да сменя! Голтак! Гледай си маслата, бате и ги маани тея медицини.
218
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТва беше за монтьорчето!
217
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗаповядай да ти лекувам един ден инфаркта без пари, че да видим маслото на колата ли ти е критерий или здравето, да теева у монтьора...
216
5
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Анонимен 281Не говорете глупости ! Държавата плаща( доколкото изобщо плаща) едно базово образование. Добрият специалист трябва да се развива постоянно, независимо от специалността. В моята специалност една професионална книга е по над 100$ на 500 страници поне, а някой книги са по над 1000 стр. В годината трябва да прочета поне 4-ри такива, за да съм в час. Професионалната медицинска литература не вярвам да е по-евтина, защото лекарите са доста по-малко от инженерите. Ако искате квалифицирани специалисти ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАТЕ ДОБРЕ!
215
23
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Добре че доктора има здрави нерви да се занимава с некъф ***, защото за това нахлуване и психически тормоз трябваше да даде простака под съд.