След трагедията: Банско иска видеонаблюдение

По улиците на града се карало като на магистрала
9 мар 2016 09:52,
23
След трагедията: Банско иска видеонаблюдение
Снимка: кадър, Нова телевизия

Банско настръхна след като шофьор уби жена, докато купувала цветя за майка си. 32-годишната Наталия от Банско излизала от цветарски магазин в града, когато върху нея връхлетяла лека кола с двама бургазлии в нея. Автомобилът първо се ударил в друга кола, която притиснала жената като в преса.

Още по темата

"Аз бях вътре и като чух удар и спирачки, тогава излязох. Видях една кола тук върху дървото и една кола там. Жената после я видяхме, тя беше под колата и дървото", обясни жител на града.

Наталия загива на място, на метри от полицейското управление. Близките ѝ са в шок. Предполага се, че шофьорът, убил Наталия, е карал бързо и е загубил контрол над колата си. Хората в района разказват, че бързите скорости тук са нещо обичайно.

"Вчера не бях очевидец на трагедията. Станало е минути, след като тръгнах на работа. Но това не е единичен случай. Колите карат все едно са на магистрала. Изобщо не се съобразяват, че има пешеходци. За съжаление това се повтаря много пъти. Добро решение е да се сложат камери и легнали полицаи по улиците", предложи жена, която живее на метри от мястото на трагедията.

"Действително трябва да се вземат крути мерки. Трябва да се сложат камери за ограничаване на скоростта. Това предложение съм го дал и на министър Румяна Бъчварова. Има някакви нормативни пречки, а именно всяка община, която има възможност и желание, да закупи камери за скорост, така че да си надгради видеонаблюдението. Мисля, че това ще бъде едно от ефективните решения. Другото, което предлагам е да се увеличи категорията на полицейското управление, което ще увеличи числеността на състава", заяви кметът на Банско Георги Икономов.

От своя страна Даниел Стоицов, началник на КАТ-Пътна полиция, предложи да се правят полицейски наряди в района, тъй като улицата, където е станало произшествието, е доста натоварена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Любчо преди 8 години
По моята улица, в същото това Банско, до скоро си правеха кушии денонощно. Сложиха 2-3 "легнали полицаи", потрошиха се 2-3 коли и настана спокойствие. Иначе и в ранг Национално РПУ да издигнат полицейското нищо няма да се промени, само повече лежачи. Полицаят не трябва да дебелее в колата и на стола, а трябва да обикаля квартала си. Да знае къде, какво, от кого може да се очаква. Да ходи в общината, да иска мерки, да съставя актове от кмета до чистачката и от шефа на местната банда"Джипсовете" .
19
4
 
1
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Банско друго иска ли ?!?! Нещо почна да ни идва в повече да ни обясняват само като какво искат ! Като искат да си направят видеонаблюдение ! И да спрат да занимават света със себе си !
18
1
 
4
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Легнали полицаи през 10 метраКамерите нищо няма да ешат
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко малко ум трябва да имаш в главата, за да искаш все по-огромни наказания, които да се запишат в закона и да не се прилагат, както е и сега. В закона си има наказания за нарушенията, но те не се налагат от КАТ. Какво от това, че ще запишат в закона затвор за нещо си, ако от 1 милион нарушители в затвора влезе един, както е сега. Осъзнайте се, че така не става. Даже и този един в затвора няма да се превъзпита,а само ще е с чувство за несправедливо наказан, заради останалите ненаказани
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом има нарушение, трябва да има и наказание. Как държавата ще се погрижи това да стане, не е работа на първия срещнат, както в статията разни случайно избрани хора предлагат това или онова. За какво даваме този милиард и нещо на МВР, ако не знаят как да прилагат закона, а точно това се иска в случая?! Иска се всеки шофьор, който направи нарушение, неизбежно да бъде наказан според закона. Друг път няма. 26 години се увеличават наказанията в закона, а нарушенията се увеличават,значи не става така
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карали като на магистрала ...Ами ще карат, като са сигурни, че КАТ спи и никой няма да ги санкционира.То като див аци шофират всички чужденци като дойдат в България по същата причина.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един умен човек е казал:Ефективността от наказанията се измерва не се размера на санкцията, а с неизбежността от прилагането им.Помислете над това!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всякакви писания за простотия, манталитет, култура и т.н., само допринасят за увеличаване на нарушенията. Това, което правят в нормалните държави е просто - всяко нарушения трябва да бъде наказано и това доказано дава резултат.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По улиците на града се карало като на магистрала"Наистина ли?! Аз пък си мислех, че в Банско всички закони се спазват много стриктно.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е очевидно. Трябва КАТ да излезе от постоянната си дрямка и да санкционира шофьорите за всяко нарушение, което правят, както закона изисква от КАТ. При това е добре глобите да са намалят, защото са несъразмерно високи по искане на КАТ, за да може КАТ да рекетира по-успешно шофьорите.
10
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Как се решава въпроса с спазването на правилата, отдавна е известно по белия свят. Само в България някакви недоразвити продължават да искат все по-големи наказания, които да се запишат в закона. По белият свят правят нещо съвсем друго: там хората са сигурни в неизбежността на санкцията, ако направят нарушение и затова там нарушенията са много по-малко. В България е обратното. И сега в закона има огромни наказания, но те се прилагат примерно при 1 нарушение от всеки 50000 нарушения, т.е. КАТ спи
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АноименПишеше някъде, че били 2 момчета с БМВ, които работели в някакво казино...
8
3
 
11
 
! Отговори
Аноимен преди 8 години
И от тази статия не разбрах убиецът на пътя известен ли е или отново е анонимен. За убийство по непредпазливост санкцията трябва да бъде доживотен затвор. Вероятно става въпрос за някой от новите чорбаджии на Банско. Те полицаите и в полицейското управление да стане убийство пак няма да разберат. Станахме полицейска държава , а няма ред. Какво да очакваме от социоложка вътрешен министър? Жалко за младото момиче.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видеонаблюдението ще помогне единствено за да се осъди евентуално престъпника. Няма да попречи на престъплението, няма да спаси човешки живот. Няма да попречи на някой *** с БМВ да лети по улицата или да минава на червено. Да не говорим, че записи от камери най-редовно не се взимат под внимание в съда. Физическо полицейско присъствие е решението! И легнали полицаи, но от по-високите!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В *** винаги е така след дъжд качулка !
5
2
 
12
 
! Отговори
M преди 8 години
По стар български обичай започват да се обсъждат мерки, след като загине поне един човек.
4
2
 
19
 
! Отговори
Ico преди 8 години
Защо трябва след всеки инцидент да се вземат мерки
3
2
 
23
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
то от вчера карат по магистрала, ама както обикновенно в България, чака се да стане трагедия та евентуално да има шанс да се направи нещо ...
2
2
 
54
 
! Отговори
курорто преди 8 години
Когато все още ходих в Банско по улиците имаше крави, кози и овце които се прибираха от паша. Сега има автомобили, простаци и грозни хотели. Кой затри китното градче и защо питам аз?
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да а полицията сладко си нунка!