До 4 500 лв. глоба за кюфтета без документи

Незаконният цех работил в ромската махала на Кюстендил
4
До 4 500 лв. глоба за кюфтета без документи
Снимка: Булфото, архив

До 4 500 лева може да бъде глобен собственикът на незаконен цех за месни заготовки в Кюстендил,  каза д-р Велка Войнова, началник на отдел "Контрол на храните" при Областната дирекция за безопасност на храните /ОДБХ/ в Кюстендил, цитирана от БТА.

Още по темата

Преди два дни Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил е бракувала и изпратила на екарисаж 468 килограма храни и суровини в нерегистрирано производствено предприятие за месни заготовки.

В помещение към жилищна сграда в ромския кв. "Изток" в града, е било установено монтирано технологично оборудване за производството.

В помещението са констатирани общо 468 килограма храни, част от които готови и етикетирани. От три търговски обекта пък са били изтеглени и бракувани 21 килограма месни заготовки - карначе, кюфте, кебапче, кайма и наденица за скара.

Поради съмнение за нерегламентирано клане на животни се извършва проверка и в животновъдния обект на нарушителя, който е регистриран като животновъд.

Велка Войнова посочи, че случаят е разкрит чрез вътрешен канал за информация.

Тя посочи, че ангажимент на инспекцията е да следи освен регистрираните около три хиляди обекта и тези, които не са регистрирани.

Войнова уточни, че са изпратени писма до приходната агенция, както и до полицейските органи, които да предприемат действия по компетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бълга*раците що *** сте излапали не ми се мисли.Що за тъпчо трябва да си купуваш готови кайми пък какво остава за вече изпечени кайми.Ама народа е прооооооост.Хайде пак "пускайте" за Бойко и да ви е щастливо "рядкото" за цял живот.
2
1
 
4
 
! Отговори
M-ingo преди 8 години
E, lajete...Sega sa posti...tam sa vse christiani i christianki...iadat lapad i kopriva...meso iich...
1
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 8 години
Не трябва ли и ДАНС да се намеси .В последния Месец в България върлува Дизентерия , тази болест не е виждана в Държавата ни от 1916 година .Много хора са засегнати а няма никаква реакция от Здравните Власти .Характеризира се като лек грип и 3 пъти на ден *рядко щастие* , повръщане всяка нощ по един път и отпадналост .Превръща се в Хронична Болест .Може би този цех или друг с храната са ни заразили .