Стамболийски се вдигна на протест заради опасен подлез

Според жителите е наета фирма, която некачествено ремонтира съоръжението
10 фев 2017 20:53,
6
Стамболийски се вдигна на протест заради опасен подлез
Снимкка: кадър Нова тв

Жители на град Стамболийски се вдигнаха на протест заради опасен подлез. Над 200 души излязоха по обед на гарата в знак на недоволство и заплашват да блокират движението. От там минават влаковете от София за Пловдив, а проблемният подлез свързва южната и северната част на градам, предава Нова тв.

Участниците на протеста се оплакаха, че след ремонта на подлеза са се появили опасни пукнатини, на които фирмата изпълнител не обръщала никакво внимание. Жителите са категорични, че това поставя под риск живота на хиляди хора, които ежедневно използват подлеза.

"Редовно хората минават през този подлез. Има прах, боклуци, вода, а сега и с тези пукнатини, човек се притеснява още повече", оплака се възрастна жителка на град Стамболийски.

Хората обвиниха Националната компания "Железопътна инфраструктура", че е наела строителна фирма, която некачествено ремонтира съоръжението и има риск подлезът да се срути и да затрупа десетки пешеходци. От там заявиха, че ще изпратят екип, който да направи обследване. Такова обаче ще направи и кметството, защото кметът иска лично да се увери, че до трагичен инциден няма да се стигне.

"Ако има и най-малко разминаване между нашата независима експертиза и тяхната - спираме строителството на подлеза и ще поискаме нов подлез. Аз пак казвам саркофаг за хората няма да направя", заканва се кметът Георги Мараджиев.

Според строителите фухите в подлеза са се отворили вследствие на силните вибрации от тежките машини, които в момента изграждат високоскоростната линия София-Свиленград.

Строителната фирма, която е взела от Европа 50 милиона лева за модернизацията на гарата, обеща да отстрани нередностите.

"До 10-15 април предполагам, че ще успеем да приключим с целия подлез за нормална експлоатация на гражданите", заяви инж. Иван Накев, ръководител на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Някой..... преди 7 години
Май наистина е по-добрия вариант е над земята да е прехода между двете частично на града.....селището е построено върху песъчлива земя.....някога там се е разливала Марица......трябва добре да се обмислят строежите...!?
4
0
 
2
 
! Отговори
Chek chek преди 7 години
Ami da napraviat stakleni nadlezi togava.
3
0
 
2
 
! Отговори
Партиен члена преди 7 години
Някакъв оня ден по телевизията каза че подлеза си е наред и проблем няма.Само че ,и в тунела на витиня при последната проверка казали че опасност нямало.Като влезне влак в тоя подлез какво ли ще кажат.
2
0
 
2
 
! Отговори
Перущица преди 7 години
Кмета Маражиев да си пие редовно хапчетата!
1
0
 
3
 
! Отговори
д-р Исня преди 7 години
Ега с тия 50 милиона лева успеят поне да измажат гарата. То, че няма да стигнат за дограма е ясно, *** поне да метнат един кирпич или варова замазка!