Мъж не хвърли пари на апаши, преведе им ги... в Сърбия

Излъгали го, че негов близък е пострадал в западната ни съседка
31 мар 2017 11:23, Мария Захариева
10
Мъж не хвърли пари на апаши, преведе им ги... в Сърбия
Снимка: Getty images

Странна ало измама бе регистрирана в полицията в Котел. Пострадалият от престъплението е мъж на 35 години. Не е хвърлял пари или златни накити през балкона, а е превел неголяма сума на получател чак в Сърбия – съобщиха от МВР.

Потърпевшият лично се явил около 13:30 ч. на 29 март в местната полиция, за да подаде сигнал. Тай разказал, че на личния му мобилен телефон се обадило лице, представило се за негов близък. Провели няколко разговора. Мнимият близък бил убедителен и успял да заблуди котленеца, че тяхна обща позната е в голяма беда в Сърбия. Трябвало спешно да й бъдат преведени пари.

Човекът повярвал на тази версия, притеснил се. Не разполагал с големи суми. От офис за бързи парични преводи изпратил 140 лева до Сърбия.

По-късно успял да се свърже със своя приятел, който наистина бил в Сърбия. Така разбрал, че е станал жертва на измама. По случая се води досъдебно производство.
 


10
Още от
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 11 месеца
Супер, значи има развитие все пак! Очаквам следващата ало измама парите да са трансферирани през биткойн мрежата
9
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 11 месеца
Метайте се още по фейсбуците и пишете кой къде е. Колко е да ви хакнат профила, да ви видят телефона и оттам натам всичко е лесно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами би трявало лесно да се хване престъпника, защото всяка банкова сметка си има собственик. На кого е превел парите трябва да се установи по елементарен начин.
7
0
 
5
 
! Отговори
магадан куку преди 11 месеца
сигурен съм, че пъпеша е приел обаждането по самсунг на изплащане за 2 години, и със зор може да си напише името на кирилица. сутрин е с подути очи от гледане на пoрно по кабеларката...
6
0
 
7
 
! Отговори
Обяснимо е преди 11 месеца
За съжаление, този прекрасен български град се напълни със си+ха+ни. Ако могат да видят своя град днес, Софроний Врачански, Г.С.Раковски и Захари Стоянов в гроба ще се обърнат.
В Котел няма работа и всички, които искат да работят, са се изнесли оттам временно или за постоянно, заедно със семействата си. Останаха целите семейства само на онези, които живеят от помощи и от мошеничества. Изключенията са малко.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С други думи, на измамниците им е било известно, че този човек има приятел, който в момента се намира в Сърбия.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Простотия, простотия, простотия.
Не намерих по безкрайната земя.
Простотия, простотия, простотия.
Е наситена България до ръба!!!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредното доказателство, че хора на всякаква възраст могат да бъдат измамени. Меко казано много са наивни тези, които си мислят, че само възрастните хора ги мамят, а на тях не може да им се случи.
2
1
 
7
 
! Отговори
MEGADETH преди 11 месеца
ГЕРБ победа!
1
1
 
10
 
! Отговори
Ми преди 11 месеца
както е казал бай Ганьо „имал си бол пари,дал си“.

Спонсорирани публикации