Поредна жертва на ало измама: 81-годишна даде 4000 лв.

Потърпевшата е от Благоевград, оставила е и златни накити
Обновена: 12 юни 2017 14:20 | 12 юни 2017 12:55,
4
Поредна жертва на ало измама: 81-годишна даде 4000 лв.
Снимка: Reuters, архив

81-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 3 900 лв. и златни накити, съобщиха от МВР.

Около 12:00 часа на 10 юни в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 81-годишна жена от Благоевград за това, че чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител й е поискана парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата е ощетена със сумата от около 3 900 лв. и златни накити. За случая е уведомена прокуратурата в Благоевград.

ОДМВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение, с цел получаване на парични суми.

При провеждането на полицейски операции органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плаща си за простотията! Няма загуба, това се харчи. Тези талантливи психолози /агитатори/ ще ги пуснат в оборот и всички имаме полза. От парите има полза една икономика когато са в движение, а не в буркана!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, давай на непознати пък пред внуците се възмущавай как може да искат 50лв от умиращата им от глад баба.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дала ги е на ДАИ за нова шофьорска книжка за С+Е!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Abe pravitelstvo na gerb kakvo stava ne se spravate s tel isnamnizi s pensii s jatastrifi ubiistva samo s tapi laji i pluskane se spravate nai ve4e s komusionite ot stroeji metro ogradi nagustrali sa nischto ne e ok do sega nula sigurnost