Глобиха трима кмета за непочистени речни корита

РИОСВ – Хасково със 162 проверки, установи редица нарушения
Обновена: 6 юли 2017 10:33 | 6 юли 2017 10:33, Красимир Ангелов
7
Глобиха трима кмета за непочистени речни корита
Снимка: Булфото

Кметовете на община Кирково и на селата Глухар и Звезделина в община Кърджали са глобени с по 2000 лева за непочистени речни корита и прилежащите им земи, съобщи РИОСВ – Хасково.

Експертите от екоинспекцията са извършили през месец юни общо 162 проверки на 156 обекта. Дадени са 47 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложени са 3 санкции и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 7 400 лв., сочи отчетът за периода.

На млекопреработвателно предприятие в Меричлери, на пивоварен завод в Хасково и на завод за каучукови и пластмасови изделия за автомобили в Кърджали са съставени актове и наложени санкции за изпускане на отпадъчни води над допустимите норми и индивидуални ограничения.

Постановени са наказания на транспортна фирма от село Стремци, община Кърджали, за нерегламентирано третиране на отпадъци, както и на маслопреработвателно предприятие в Кърджали за осъществяване на дейност без приети по установения ред пречиствателни съоръжения.

Издадени са две заповеди за спиране на производството и пускането на пазара на гасена вар и варов разтвор в два цеха в Харманли заради неизвършена регистрация на химическо вещество съгласно регламента.
 


7
Още от
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Бг преди 7 месеца
Еиииии овации ли чакат..глоби...В България глобите вече не вършат работа.Всичко е на долу с главата.Няма насока в която нещата да са добре.Управляващите са група престъпници която унищожава държава та и трупа пари, полицията пази тях и върти бизнес с мафията,лилави вилнеят безнаказано и т.н. .трябва да отворим очи иначе загиваме да строим затвори и да ги пълним, да вземем сопите и да излезем на улицата, това е единствения начин нещо да се промени ..и медиите са продажни..вервайте ми.Събудете се
6
0
 
3
 
! Отговори
Виготура преди 7 месеца
Трите кмета глобиха трима кметове Т.Ъ.П.А.Н.А.Р.И
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трима кметОВЕ, а не кметА, т.ъ.п.а.н.а.р.и !!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Разбирам да ги глобят но парите да ги вземат от техните джобове!Ако ги плаща населението тогава пари съвсем за нищо няма да има!И така още повече ще се затъва!Абсурдна държавичка!
3
2
 
1
 
! Отговори
Detail преди 7 месеца
Koi gi globi i koga - data, godina i chas? Kopia ot globite kade sa?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лично ли са ги глобили или тези 2000 лв ще бъдат платени от общинския бюджет?
1
1
 
4
 
! Отговори
Re преди 7 месеца
Sled 1 sedmica pak proverka za pohvali.